شناسهٔ خبر: 75756886 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

در نشست تخصصی حوزه چاپ مطرح شد:

حمایت وزارت فرهنگ از تولیدکنندگان داخلی و کاهش واردات

در نشست تخصصی بررسی توان تولید داخلی بسته‌بندی‌های چندلایه بر حمایت از تولید داخلی پاکت‌های مقوایی چندلایه، کاهش واردات و ارتقای فناوری بومی تأکید شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست تخصصی بررسی توان تولید داخلی بسته‌بندی‌های چندلایه با حضور عباس زارع، مدیرکل دفتر امور چاپ، جمعی از تولیدکنندگان داخلی و کارشناسان فنی در محل جلسات این معاونت برگزار شد.

در آغاز نشست، عباس زارع با اشاره به نقش حیاتی صنعت بسته‌بندی در زنجیره تولید و تأمین کشور گفت: پاکت مقوایی چندلایه از محصولات راهبردی در صنایع غذایی است. حمایت از تولیدکنندگان داخلی در این بخش علاوه بر کاهش وابستگی به واردات، زمینه‌ساز اشتغال پایدار و رشد اقتصادی خواهد شد.

وی با بیان اینکه توان فنی تولید داخلی در این حوزه رو به افزایش است، افزود: پس از بررسی‌های کارشناسی و برگزاری جلسات مشترک با تولیدکنندگان صنایع غذایی، لبنی و نوشیدنی، در صورت تأیید نهایی توان تولید داخلی تتراپک، واردات این محصول متوقف خواهد شد.

در ادامه نشست، مدیران شرکت‌های حاضر از جمله علی احمدی (مدیر شرکت پیمان پریسان)، علیرضا آراسته (مدیر شرکت پاد الوان پاک)، میثم محمدی (مدیر شرکت آلومینیوم هزار کرمان) و حمیدرضا طاهری آشتیانی (نماینده شرکت آراپک)، گزارشی از ظرفیت تولید، پیشرفت‌های فنی و چالش‌های پیش‌روی این صنعت ارائه کردند. آنان اعلام کردند که در سال‌های اخیر گام‌های مهمی در بومی‌سازی فناوری تولید پاکت‌های چندلایه برداشته شده و هم‌اکنون کشور از ظرفیت لازم برای تأمین نیاز داخلی برخوردار است. همچنین صادرات این محصول به بیش از ۱۰ کشور جهان انجام می‌شود.

براساس آمار ارائه‌شده در جلسه، در سال گذشته حدود ۲۳ هزار تن پاکت چندلایه به کشور وارد و حدود ۳ هزار تن صادر شده است. این در حالی است که در هفت ماه نخست امسال میزان واردات به ۷۵۰۰ تن کاهش و صادرات به شش هزار و ۲۰۰ تن افزایش یافته است.

در پایان نشست، حاضران ضمن قدردانی از حمایت‌های معاونت امور فرهنگی و دفتر امور چاپ، آمادگی خود را برای همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جهت توسعه فناوری، کاهش هزینه‌های تولید و ارتقای استانداردهای کیفی اعلام کردند.