شناسهٔ خبر: 75754384 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

به بهانه اتفاقات زشت دیدار پرسپولیس و استقلال خوزستان؛ عاقبت برخورد نسیه با فحاشی!

تهران- ایرنا- اهمال در برخورد قاطع با فحاشی برخی تماشاگران و بازیکنان و کوتاهی در فرهنگ‌سازی سبب شده فضای استادیوم‌ها به سمتی برود که در پایان دیدار پرسپولیس و استقلال خوزستان، بازیکن و هوادار با طبل لیدر به صورت هماهنگ، شعارهای رکیک علیه تیم رقیب سر بدهند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، هفته دهم لیگ برتر با وجود دیدارهای جذابی که برگزار شد، یک نقطه تاریک و سیاه هم داشت. اتفاقی که البته برای اولین بار نبود در ورزشگاه‌ها و روی سکوها رخ می‌داد. با این حال این بار فحاشی‌هایی صورت گرفته روی سکوها علیه تیم‌های رقیب یک تفاوت عمده با خیلی از موارد اینچنینی داشت.

در پایان بازی پرسپولیس و استقلال خوزستان، برخی هواداران تیم قرمزپوش پایتخت به صورت هماهنگ و با همراهی لیدرها و بازیکنان علیه رقیب سنتی‌شان فحاشی کردند. علاوه بر همراهی لیدرهای باشگاه پرسپولیس در رقم زدن چنین صحنه‌های غیراخلاقی، همراه شدن بازیکنان هم که با تشویق ایسلندی، سکوها را همراهی می‌کردند، باعث تعجب و حیرت بود.

اتفاق بهت‌آور اینکه که ویدئوی این فحاشی رکیک در رسانه باشگاه پرسپولیس در شبکه‌های اجتماعی هم منتشر شد تا این حرکت غیراخلاقی وایرال شود. البته باشگاه پرسپولیس پس از اعتراض‌هایی که صورت گرفت این ویدئو را از حذف کرد.

به نظر می‌رسد اتفاقی که جمعه‌شب در ورزشگاه شهر قدس رخ داد، باید با حساسیت‌ بالاتر و بیشتری توسط مسئولان باشگاه پرسپولیس و همچنین فدراسیون فوتبال پیگیری شود و با متخلفان برخورد جدی‌تری صورت گیرد.

در این بین پیمان حدادی مدیرعامل جدید پرسپولیس با اعلام برائت از صحنه‌های غیراخلاقی روی سکوها با تاکید بر اینکه «بی‌احترامی به رقبا، به دور از فرهنگ غنی پرسپولیس است» با هشتک اخراج از برخورد با مقصران خبر داد. حال در شرایطی نزدیک به ۴۸ ساعت از این اتفاقات می‌گذرد که به جز استوری تند مدیرعامل پرسپولیس، درباره برخورد با مقصران فحاشی‌های دسته‌جمعی اطلاع‌رسانی صورت نگرفته است.

به بهانه اتفاقات زشت دیدار پرسپولیس و استقلال خوزستان؛ عاقبت برخورد نسیه با فحاشی!

شعارهای غیراخلاقی ثبت شده روی سکوها پس از پایان دیدار پرسپولیس و استقلال خوزستان البته تازگی ندارد و در ورزشگاه‌های دیگر و برخی تماشاگران تیم‌های دیگر لیگ برتری هم چنین صحنه‌هایی دور از فرهنگ و اخلاق ایرانی را رقم زده‎اند.

به نظر می‌رسد اهمال و عدم برخورد با عوامل تحریک‌کننده و شعارهای غیراخلاقی که در استادیوم‌های فوتبال سر داده می‌شود، کار را به جایی رسانده برخی تماشاگران بدون اینکه نگران عواقب این شعارها باشند، دیگر ابایی ندارند که به صورت هماهنگ ابایی ندارند فحاشی کنند.

در این بین همراهی لیدرها و مسئولان کانون هواداران برخی باشگاه‌ها در افزایش جو غیراخلاقی روی سکوها انکارنشدنی است. افرادی که باید کنترل‌کننده فضای استادیوم باشند و جلوی شعارهای ناهنجار اخلاقی را بگیرند، امروز به نظر می‌رسد خودشان تبدیل به مرکز ثقل و هماهنگ‌کننده این شعارها شده‌اند.

در چنین شرایطی باید مقصران اصلی را در بین مدیران باشگاه‌ها و فوتبال ایران نیز جست‌وجو کرد. مدیرانی که آنقدر سرگرم حوزه اقتصادی و فنی باشگاه شده‎‌اند که مسائل فرهنگی و اخلاقی از اولویت‌هایشان خارج شده است.

آن هم در شرایطی که همواره شعار اخلاق‌گرایی توسط این مدیران سر داده می‌شود اما در عمل مشاهده می‌شود که فضای ضداخلاقی استادیوم‌ها با توجه به کوتاهی‌هایی که توسط سیستم مدیریتی فوتبال صورت می‌گیرد، در حال گسترش است.

برخوردهای انضباطی و محرومیت‌هایی که توسط کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در مواجهه با چنین پرونده‌هایی صورت می‌گیرد هم تاثیر زیادی در کاهش شعارهای رکیک در ورزشگاه‌ها ندارد.

ماجرای فحاشی هماهنگ برخی هواداران پرسپولیس به خوبی گویای شکست خوردن سیاست کج‌دار و مریز و شعار، مسئولان فوتبال چه در سطح باشگاهی و چه فدراسیون در سالم‌سازی جو استادیوم‌هاست.

به بهانه اتفاقات زشت دیدار پرسپولیس و استقلال خوزستان؛ عاقبت برخورد نسیه با فحاشی!

فدراسیون فوتبال دیروز ۷ بازیکن پرسپولیس را به دلیل این اتفاقات به کمیته انضباطی احضار و لیدرهای این باشگاه را نیز تا اطلاع ثانوی از حضور در استادیوم‌ها محروم کرد. واکنش اولیه فدراسیون فوتبال به اتفاقات جمعه‌شب ورزشگاه شهر قدس اگر چه قابل تقدیر است اما مهم‌تر از هر واکنشی، خروجی این احضار و محرومیت‌ها است.

آیا این بار هم مانند موردهای مشابه، همه چیز فراموش خواهد شد و بدون برخورد جدی با متخلفان پرونده بسته خواهد شد یا این بار قرار است اتفاق جدیدی بیفتد و فدراسیون فوتبال با احکام در خور تخلفی که صورت گرفته، محکم پای دفاع از اخلاق‌مداری و سالم‌سازی استادیوم‌ها خواهد ایستاد.

علاوه بر فدراسیون فوتبال، از باشگاه پرسپولیس هم انتظار می‎‌رود، مدیرعامل جدید این باشگاه که با هشتگ اخراج به فحاشی هماهنگ ‌شده برخی بازیکنان و هواداران علیه تیم رقیب، واکنش نشان داده بود، با افرادی که آن صحنه‌های زننده را در استادیوم شهر قدس ثبت کردند، به شدت برخورد کند و پای حرفش بایستد.

با این حال مهم‌تر از برخوردهای انضباطی، کاهش شعارهای رکیک و غیراخلاقی در ورزشگاه‌های فوتبال به کار زیربنایی و فرهنگ‌سازی احتیاج دارد. مسئله‌ای که فوتبال ایران همواره با غفلت از کنار آن عبور کرده است تا امروز کار به جایی برسد که بازیکن و هوادار با طبل لیدر به صورت هماهنگ، علیه تیم رقیب فحش‌های رکیک و زننده می‌دهند!