شناسهٔ خبر: 75739902 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

سهم چهارمحال و بختیاری از رودخانه زاینده‌رود به 10 درصد هم نمی‌رسد

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: استان چهارمحال و بختیاری 85 درصد از آب پشت سد زاینده‌رود را تأمین می‌کند، اما از این میزان، تاکنون تنها حدود 10 درصد سهم استان بوده که به ندرت این سهم مورد استفاده قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، اردشیر آذر در جلسه سازگاری با کم‌آبی با اشاره به وضعیت بحرانی زاینده‌رود و لزوم مدیریت صحیح منابع آبی، اظهار داشت: امروز جلسه سازگاری با کم‌آبی برگزار شد و عمده مباحث مطرح‌شده در خصوص وضعیت زاینده‌رود بود.

وی افزود: استان چهارمحال و بختیاری 85 درصد از آب پشت سد زاینده‌رود را تأمین می‌کند، اما از این میزان، تاکنون تنها حدود 10 درصد سهم استان بوده که به ندرت این سهم مورد استفاده قرار گرفته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری، با اشاره به سوءمدیریت‌های گذشته در حوزه زاینده‌رود افزود: متأسفانه به دلیل مدیریت نادرست از سوی وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب، ناترازی شدیدی در حوضه زاینده‌رود ایجاد شده که میزان آن حدود یک میلیارد مترمکعب برآورد می‌شود.

وی گفت: حتی اگر برداشت 10 درصدی فعلی استان چهارمحال و بختیاری نیز به‌طور کامل قطع شود، باز هم مشکل زاینده‌رود حل نخواهد شد. بنابراین ضروری است مسئولان استان‌های دیگر بر مدیریت مصرف و تقاضای آب در پایین‌دست تمرکز کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار در ادامه با اشاره به مصوبات مهم جلسه سازگاری با کم‌آبی گفت: امروز چند مصوبه مهم به تصویب رسید. نخستین مصوبه مربوط به تعریف سناریویی برای گذر از شرایط خشکسالی در تأمین آب شرب بود که در جلسه تصویب و مقرر شد برای دستگاه‌های حاکمیتی و وزارتخانه‌های مرتبط ارسال شود.

وی گفت: همچنین مقرر گردید دستگاه‌های اجرایی که دارای چاه‌های در حال بهره‌برداری هستند و تاکنون برای دریافت پروانه اقدام نکرده‌اند، در بازه زمانی تعیین‌شده در آیین‌نامه اجرایی نسبت به اخذ پروانه بهره‌برداری و نصب کنتور هوشمند اقدام کنند.

آذر با اشاره به برخورد با چاه‌های غیرمجاز تصریح کرد: بر اساس مصوبه دیگر، تمامی چاه‌های غیرمجاز شناسایی و تعیین‌تکلیف خواهند شد. برای چاه‌هایی که دارای مجوز هستند اما بیش از حد مجاز برداشت می‌کنند نیز مقرر شد با نصب کنتورهای هوشمند، میزان برداشت روزانه به‌صورت دقیق کنترل شود.

وی در پایان با اشاره به وضعیت آبیاری فضای سبز شهرها گفت: شهرداری‌های استان دارای تعداد زیادی چاه هستند که برای آبیاری فضای سبز مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این جلسه تصمیم گرفته شد با هماهنگی بین شهرداری‌ها و شرکت آب و فاضلاب، از پساب و آب خاکستری برای آبیاری فضای سبز شهرها استفاده شود.

انتهای پیام/7540