شناسهٔ خبر: 75735419 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: طبنا | لینک خبر

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان:

آموزش و پیشگیری، کلید مهار بیماری‌های غیرواگیر در گیلان

افزایش آمار ابتلا به دیابت، فشارخون و چاقی در گیلان زنگ خطر تازه‌ای برای نظام سلامت به صدا درآورده است. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تأکید بر نقش آموزش، پیشگیری و اصلاح سبک زندگی، از مردم و نهادها خواست تا برای تحقق جامعه‌ای سالم‌تر، در مسیر آگاهی و سلامت هم‌قدم شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری سلامت _ طبنا گیلان : افزایش نگران‌کننده بیماری‌های غیرواگیر در گیلان، زنگ خطری برای سلامت جامعه به صدا درآورده است. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به رشد ابتلا به فشارخون، دیابت، چاقی و چربی خون بالا، بر ضرورت آموزش، پیشگیری و ترویج سبک زندگی سالم برای کنترل این بیماری‌ها تأکید کرد.

در این نشست، دکتر سید مهدی سلیمانی ضیابری با بیان اینکه بیماری‌های قلبی‌عروقی همچنان از مهم‌ترین علل مرگ و ناتوانی در کشور و جهان هستند، گفت: این بیماری‌ها نتیجه مجموعه‌ای از عوامل خطر مانند چربی خون بالا، کم‌تحرکی، اضافه‌وزن و تغذیه ناسالم‌اند. او افزود: در جهان حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افراد بالای ۳۵ سال با یکی از انواع بیماری‌های قلبی‌عروقی زندگی می‌کنند و فشارخون بالا در میان ۳۰ تا ۴۰ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال مشاهده می‌شود.

وی با اشاره به روند سالمندی جمعیت گیلان هشدار داد که در سال‌های آینده میزان بروز بیماری‌های مزمن نظیر دیابت رو به افزایش خواهد بود. به گفته او، بسیاری از مبتلایان به دیابت و فشارخون از بیماری خود آگاه نیستند و همین ناآگاهی می‌تواند منجر به عوارضی همچون نابینایی، نارسایی کلیوی و سکته مغزی شود.

دکتر سلیمانی ضیابری با تأکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام و پیگیری مداوم بیماران اظهار داشت: سه محور اصلی در کنترل بیماری‌های غیرواگیر شامل آموزش، پیشگیری و درمان به‌موقع است. او افزود: هزینه درمان یک بیمار دیالیزی برای نظام سلامت ماهانه حدود ۶۰ میلیون تومان است، در حالی‌که پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای، بسیار کم‌هزینه‌تر و مؤثرتر است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه ارتقای سواد سلامت عمومی، عامل کلیدی در کاهش بیماری‌های غیرواگیر است، تصریح کرد: جامعه‌ای که نسبت به تغذیه سالم، فعالیت بدنی منظم و پرهیز از دخانیات و الکل آگاهی داشته باشد، در برابر بسیاری از بیماری‌ها مقاوم‌تر خواهد بود. او تأکید کرد که آموزش سبک زندگی سالم باید از مدارس آغاز شود تا نسل آینده از پایه با اصول سلامت آشنا شود.

وی با اشاره به برنامه سازمان جهانی بهداشت برای سال ۲۰۳۰ گفت: هدف آن است که ۸۰ درصد مبتلایان به دیابت شناسایی و همین میزان تحت درمان و کنترل قرار گیرند. تحقق این هدف نیازمند همکاری مردم، رسانه‌ها، آموزش و پرورش و مجموعه نظام سلامت است.

در پایان، دکتر سلیمانی ضیابری از نقش رسانه‌ها در افزایش آگاهی عمومی قدردانی کرد و گفت: سلامت جامعه تنها با تلاش وزارت بهداشت محقق نمی‌شود؛ همه نهادها، سازمان‌ها و اقشار جامعه باید در این مسیر همراه باشند. اگر بتوانیم مصرف دخانیات را کاهش دهیم، تحرک بدنی را گسترش دهیم و بیماری‌ها را زودتر تشخیص دهیم، می‌توانیم آینده‌ای سالم‌تر برای مردم گیلان رقم بزنیم.