شناسهٔ خبر: 75609831 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

تهیه ۳۵۰۰ هکتار نقشه مدیریت‌پذیری خاک در خراسان شمالی برای نخستین‌بار در کشور

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از اجرای طرح تهیه نقشه مدیریت‌پذیری خاک در سه‌هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش بازار، محمد محمدزاده اظهار کرد: مطالعات خاک‌شناسی این پروژه از سال ۱۴۰۱ در شهرستان سملقان آغاز شده و طی آن تمامی مشخصات فنی خاک شامل بافت، نوع، مقادیر ماده آلی و عناصر ماکرو و میکرو به‌صورت دقیق اندازه‌گیری و مستندسازی شده است.

وی افزود: این پروژه برای نخستین‌بار در اراضی پایاب سد شیرین‌دره و سایر اراضی دارای منابع آبی مطمئن اجرا شده و طبق برنامه‌ریزی به سایر مناطق دارای چاه‌های کشاورزی نیز تعمیم خواهد یافت.

محمدزاده با اشاره به هزینه ۴۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی اجرای این طرح خاطرنشان کرد: در استان حدود ۱۵۰ هزار هکتار اراضی آبی وجود دارد که از قابلیت تهیه نقشه خاک برخوردارند.

وی تأکید کرد: بر اساس نتایج این مطالعات، فرمول‌های کودی اختصاصی برای هر منطقه تعیین و در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد تا تغذیه گیاهان بر پایه داده‌های علمی مدیریت شود. همچنین با تحلیل ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی هر منطقه، مناسب‌ترین سامانه آبیاری نوین نیز به بهره‌برداران پیشنهاد خواهد شد.