شناسهٔ خبر: 75573094 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

فرماندار سنندج:

شهرداری سنندج به تعهدات خود در قبال آبیدر عمل کند

فرماندار سنندج گفت: شهرداری سنندج باید به تعهدات خود در قبال آبیدر عمل کند و مفاد قراردادی را با منابع طبیعی درباره احاله مدیریت آبیدر منعقد کرده است را عملیاتی کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، سیدغریب سجادی امروز _چهارشنبه هفتم آبان_ در نشست با فعالان و انجمن‌های زیست‌محیطی استان کردستان که در محل فرمانداری سنندج برگزار شد، اظهار کرد: دوم مرداد سال جاری آتش‌سوزی گسترده‌ای در آبیدر سنندج رخ داد که منجر به جان باختن سه نفر از نیروهای داوطلب مردمی و مصدومیت دو نفر دیگر شد.

وی افزود: این حادثه یکی از تلخ‌ترین اتفاقات زیست محیطی سال‌های اخیر در شهر سنندج بود و تأثیر عمیقی بر احساسات مردم و حافظه جمعی شهر گذاشت که هیچگاه فراموش نخواهد شد.

فرماندار سنندج تأکید کرد: این حادثه جنبه‌های فرهنگی، اجتماعی، روانشناسی، زیست‌محیطی و غیره دارد که باید مورد توجه قرار گیرد تا دیگر شاهد چنین اتفاقات ناگواری نباشیم.

سجادی هدف از برگزاری این جلسه را تبادل نظر با فعالان زیست‌محیطی، کارشناسان منابع طبیعی و انجمن‌های مردمی در راستای آسیب‌شناسی اجتماعی این مسئله عنوان کرد و گفت: لازم است با بررسی دقیق علل وقوع این آتش‌سوزی‌ها از جمله کمبود تجهیزات، نبود آموزش کافی یا دخالت‌های انسانی و راهکارهای عملی برای پیشگیری ارائه کرد.

حفاظت از آبیدر وظیفه‌ای همگانی است

وی با اشاره به اهمیت منطقه آبیدر به عنوان یکی از تفرجگاه‌ها و جاذبه‌های طبیعی سنندج، تصریح کرد: آبیدر تنها یک منطقه گردشگری نیست، بلکه بخشی از هویت فرهنگی و طبیعی این شهر به شمار می‌رود و حفاظت از آن وظیفه‌ای همگانی است که هرگونه سهل‌انگاری یا تخریب می‌تواند آسیب جبران‌ناپذیری به محیط زیست و اکوسیستم منطقه وارد کند.

فرماندار سنندج ادامه داد: ضعف در کارها وجود دارد و ما باید قبول این مسئله را، اما مدیران با مشورت پذیری می‌توانند کارها را بهتر به پیش ببرند.

سجادی تصریح کرد: آتش‌سوزی آبیدر ابتدا بحران نبود اما به بحران تبدیل شد چراکه ما سه نفر جوان را از دست دادیم و دو نفر دیگر هم مجروح شدند.

وی تاکید کرد: همانگونه که از ادارات متولی انتظار داریم که در قبال آتش‌سوزی‌ها احساس مسئولیت داشته باشند از انجمن‌های مردمی نیز همین انتظار می‌رود که نسبت به مسائل شهری تعلق خاطر بیشتری داشته باشند.

فرماندار سنندج ادامه داد: شهرداری سنندج نیز باید به تعهدات خود در قبال آبیدر عمل کرده و مفاد قراردادی را با منابع طبیعی در خصوص احاله مدیریت آبیدر منعقد کرده، عملیاتی کند.

تشکیل شورایی از متخصصان امر برای آتش‌سوزی‌ها

سجادی گفت: باید شورایی از متخصصان امر در خصوص آبیدر تشکیل شود که بزودی این امر را محقق خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه باید ذهنیت‌ها را تغییر داد و از رفتارهای هیجانی و احساسی پرهیز کرد، افزود: هیچ توطئه و یا دشمنی از پیش تعیین شده‌ای برای آتش‌سوزی آبیدر وجود نداشته است و باید واقعیت‌ها را بیان کرد.

فرماندار سنندج ادامه داد: نیروهای منابع طبیعی، اورژانس، آتش‌نشانی، هلال احمر و سایر ادارات مرتبط نیز در روز حادثه آبیدر حضور داشتند و دوشادوش سایر مردم خدمت کردند و این مسئله را نباید نادیده گرفت.

وی خاطرنشان کرد: باید آموزش‌های زیست‌محیطی را از مدارس شروع کرد و تولید و پخش برنامه‌های پرمحتوا در صداوسیما انجام شود.

فرماندار سنندج گفت: ما وارث مشکلات زیادی از گذشته هستیم اما فرمانداری هیچگاه کوتاهی نکرده و همواره به وظایف قانونی خود عمل خواهد کرد.

به گزارش ایمنا، در این نشست جمعی از فعالان زیست محیطی استان نیز دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را مطرح کردند و بر لزوم فرهنگ سازی عمومی، برخورد جدی با عاملان آتش‌سوزی‌های عمدی، تقویت نقش آموزش در مدارس و رسانه‌ها و اختصاص تجهیزات تخصصی همچون بالگرد اطفای حریق تأکید کردند.