شناسهٔ خبر: 75556370 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

استقامت، شرط موفقیت در هر اقدام دینی و فرهنگی است

حوزه/ نماینده ولی فقیه در استان لرستان با اشاره به اینکه استقامت در مسیر، شرط موفقیت در هر اقدام دینی و فرهنگی است، گفت: ستاد همکاری های حوزه و اموزش و پرورش باید با همت جهادی در راستای تربیت نسلی مومن و انقلابی تلاش کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه از خرم آباد، حجت الاسلام والمسلمین سیداحمدرضا شاهرخی، نماینده ولی فقیه در لرستان امروز در گردهمایی سالانه اعضای شورای همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش‌وپرورش استان لرستان ضمن عرض سلام و خیرمقدم به حاضران، این اجتماع را اجتماعی مبارک و هدفمند توصیف کرد و افزود:این نشست فرصتی ارزشمند برای هماهنگی هرچه بیشتر بین دو نهاد مقدس حوزه علمیه و آموزش‌وپرورش است، نهادهایی که رسالت مشترک تربیت نسل دیندار، عالم، اخلاق‌مدار و انقلابی را بر عهده دارند.

وی در تبیین جایگاه شورای همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش‌وپرورش اظهار کرد:این شورا بر اساس تفاهم‌نامه‌ای میان آیت‌الله اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه، و وزیر وقت آموزش‌وپرورش تشکیل شده است، در سطح استان، امام جمعه رئیس شورا و رئیس آموزش‌وپرورش دبیر شورا هستند و مسئولیت‌های اجرایی به مدیران حوزه‌های علمیه استان واگذار شده است.

امام جمعه خرم آباد با اشاره به کلام نورانی امیرالمؤمنین(ع) در نهج‌البلاغه، گفت: حضرت می‌فرمایند،العَملُ ثمّ الاستقامةُ ثمّ الصبرُ و الورع؛ یعنی کار و تلاش، استقامت، صبر و پارسایی اساس حرکت انسان مؤمن است، قرآن برای عمل نازل شده و تلاوت و قرائت مقدمه عمل است، ما باید در تمام مأموریت‌ها، از جمله در شورای همکاری، روح عمل‌گرایی و پیگیری را تقویت کنیم تا کار به نتیجه برسد.

حجت الاسلام والمسلمین شاهرخی با بیان اینکه استقامت در مسیر، شرط موفقیت در هر اقدام دینی و فرهنگی است، افزود: در مسیر فعالیت‌ها، آسیب‌ها و موانعی وجود دارد،گاه بیرونی و گاه درونی، ممکن است انسان به فزون‌طلبی گرفتار شود و به جای خدمت به مردم به دنبال منافع شخصی خود برود، امیرالمؤمنین(ع) می‌فرماید: الصبر و الورع، یعنی باید در برابر این تمایلات نفسانی و شبهات، صبر و پارسایی پیشه کرد تا به هدف الهی رسید.

وی با تأکید بر لزوم تبعیت از امامان معصوم(ع) و عمل به آموزه‌های دین، گفت: امیرالمؤمنین(ع) می‌فرمایند شما نشانه‌ها و پرچم‌هایی دارید که باید به آن‌ها اقتدا کنید، قرآن، سنت و عترت، علما و معلمان نیز باید چنین پرچم‌هایی برای جامعه باشند، مردم و نسل جوان به ما به چشم نشانه هدایت نگاه می‌کنند،پس باید رفتار و منش ما نیز نشانه‌ای از علم، اخلاق و عمل باشد.

نماینده ولی فقیه در لرستان با اشاره به آیات قرآن درباره امامت افزود: قرآن می‌فرماید، یوم ندعو کلّ أناس بإمامهم، هر امتی با امام خود محشور می‌شود، یعنی پیوند امت با امام، هم در دنیا و هم در آخرت تداوم دارد، امامت در متن زندگی بشر تا قیامت جاری است؛ پس تبعیت از امام و الگو گرفتن از او، ضامن هدایت و رستگاری است.

حجت الاسلام والمسلمین تصریح کرد: در شورای همکاری حوزه و آموزش‌وپرورش، ما مأموریت داریم که عمل کنیم و نتایج ملموس و عینی به دست آوریم نباید تسلیم موانع و فزون‌طلبی‌ها شویم بلکه باید با همت جهادی در راستای تربیت نسلی مومن و انقلابی قدم برداریم.

وی با بیان اینکه برخی از مشکلات دستگاه‌ها همین است که در گفتار و نوشتار متوقف می‌مانند و خروجی واقعی ندارند خاطرنشان کرد: وجود لفظی و کتبی کافی نیست، ما به وجود خارجی نیاز داریم،به اتفاقاتی که در زندگی واقعی مردم اثر بگذارد.

امام جمعه خرم آباد ادامه داد: در کشور ما گاهی گفته می‌شود ۳۵ درصد برنامه‌ها اجرا شده و ۶۵ درصد اجرا نشده است،یعنی اگر هیچ برنامه‌ای هم نداشتیم، باز همان میزان به صورت طبیعی انجام می‌شد، هدف از برنامه‌ریزی، تحقق واقعی اهداف است، نه تولید اسناد بی‌عمل، باید نظارت، هدایت و سنجش داشته باشیم تا مشخص شود که از کجا شروع کرده‌ایم و به کجا رسیده‌ایم.

حجت الاسلام والمسلمین شاهرخی با اشاره به طرح‌های موفق همکاری میان حوزه و آموزش‌وپرورش، افزود: اجرای طرح امین در مدارس یکی از ثمرات همین همکاری است که در آن تعدادی از نیروهای حوزوی به‌صورت رسمی در آموزش‌وپرورش فعالیت می‌کنند.

وی تاکید کرد: انتظار ما این است که تمام بندهای شورای همکاری به‌طور کامل اجرا و پیگیری شود، روسای آموزش‌وپرورش و ائمه جمعه باید در شهرستان‌ها جلسات مشترک داشته باشند تا اهداف شورا به‌صورت میدانی تحقق یابد.

نماینده ولی فقیه در لرستان در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر پیوند میان دین و دانش اظهار کرد: اگر دین باشد و دانش نباشد، جامعه عقب‌مانده می‌شود و وابستگی به دیگران پیدا می‌کند،اگر دانش باشد و دین نباشد، جامعه به فساد و بحران اخلاقی دچار می‌شود و امروز در جهان، شاهد جوامعی هستیم که علم دارند اما از معنویت تهی‌اند، بنابراین ترکیب دین و دانش، راه سعادت است.

حجت الاسلام والمسلمین شاهرخی با اشاره به نقش جوانان و نوجوانان در آینده انقلاب گفت: ما با نسل جوانی روبه‌رو هستیم که کشور، رهبر و هویت انقلابی خود را دوست دارند، آنان آرمان‌خواه هستند و گاه در تعجیل برای رسیدن به آرمان‌ها از واقعیات فاصله می‌گیرند، وظیفه ما هدایت این نسل است تا از واقعیت‌ها به سوی آرمان‌ها حرکت کنند، نه برعکس.

امام جمعه خرم آباد به موضوع حلقه‌های صالحین اشاره کرد و افزود: سه‌هزار و پانصد نفر از اعضای حلقه‌های صالحین در تابستان امسال با همکاری سپاه پاسداران به مشهد مقدس اعزام شدند و دوره‌های معرفتی، بصیرتی و معنوی را گذراندند،ما باید میان این حلقه‌ها و تشکل‌های دانش‌آموزی ارتباط منسجم برقرار کنیم تا هم‌افزایی شکل بگیرد.

حجت الاسلام والمسلمین شاهرخی بیان کرد: در حالی‌که سرویس‌های اطلاعاتی و فرهنگی دشمن علیه کشور ما هماهنگ عمل می‌کنند، ما نیز باید هماهنگ باشیم. وی گفت:آموزش‌وپرورش، بسیج دانش‌آموزی، اتحادیه انجمن‌های اسلامی و سازمان تبلیغات باید با هم متصل شوند تا جوان عالم، مؤمن، انقلابی، اخلاق‌مدار و عدالت‌خواهی که رهبر معظم انقلاب از آن یاد می‌کنند، تربیت شوند.

نماینده ولی فقیه در لرستان ادامه داد:اگر این کار به درستی انجام نشود، ممکن است کسانی ادعا کنند جوان مؤمن یا انقلابی هستند، اما فاقد معنویت و اخلاق باشند،تربیت صحیح باید جامع باشد و از مسیر شورای همکاری حوزه و آموزش‌وپرورش تحقق یابد، معلمان و مربیان باید خودشان الگوی عملی باشند، نمی‌شود کسی بگوید نماز بخوانید اما خودش اهل نماز نباشد.

حجت الاسلام والمسلمین شاهرخی با تأکید بر اهمیت رفتار مربیان، اظهار کرد: تربیت یعنی گفتار و رفتار مربی معروف و نیکو باشد، اگر کسی مسئولیتی دارد اما بداخلاق یا تندخوست، آثار تربیتی منفی برجای می‌گذارد،مسئولان باید در گفتار و کردار خود نشانه علم و تقوا باشند تا نسل جوان از آنان الگو بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری به ما اعتماد کرده‌اند تا این برنامه‌ها را به نتیجه برسانیم، باید آثار واقعی آن را در جامعه ببینیم، در عین حال هم باید موفقیت‌ها را ببینیم تا امیدمان حفظ شود و هم کمبودها را بشناسیم تا تلاش بیشتری کنیم.

امام جمعه خرم آباد با اشاره به محوریت مسجد در برنامه‌های فرهنگی، گفت: امروز سرگرمی‌ها فراوان شده و مردم، به‌ویژه جوانان، در معرض غفلت از مسجد قرار دارند،باید اندیشه کنیم که چگونه می‌توان حضور نسل نوجوان و جوان را در مساجد و نماز جمعه پررنگ‌تر کرد، همکاری ائمه جمعه و نهادهای فرهنگی برای رونق مساجد ضروری است.

حجت الاسلام والمسلمین شاهرخی در ادامه با بیان خاطره‌ای از کشور مصر گفت:یکی از معاونان حوزه نقل می‌کرد:که در ایام بهار عربی در میدان التحریر قاهره شاهد بود چگونه مردم نماز را ترک کرده بودند، وقتی نماز خواندیم، کشاورزی مصری گفت خیال کرده بود ما کافریم، چون از شهر خارج شدیم و نماز جمعه نخواندیم،گفت بعد که دید نماز می‌خوانیم، فهمیدم مسلمان تنبلیم! این مثال نشان می‌دهد غفلت از عبادت، آسیب جدی است.

وی خاطرنشان کرد: در کشوری در آفریقا کشاورزی ساده وقتی شنید ما از ایران هستیم، گفت از کشور آیت‌الله خامنه‌ای آمده‌اید؟ این یعنی پیام انقلاب اسلامی به آفریقا هم رسیده است، این برکت تلاش شهدا و مجاهدان انقلاب است و ما باید این مسیر را ادامه دهیم.

نماینده ولی فقیه در لرستان با اشاره به اهمیت هدایت و نظارت در شورا افزود: باید نظام نظارت و سنجش داشته باشیم تا فعالیت‌ها اثرگذار شود، در موضوع شرکت در نماز جمعه نیز برخی شبهات مطرح می‌شود، اما تجربه نشان داده است دانش‌آموزان با شوق و علاقه در نماز جمعه شرکت می‌کنند و هیچ‌گونه اجبار وجود ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین شاهرخی تأکید کرد: ارتباط با مساجد و نماز جمعه باید هدفمند باشد و از حالت مناسبتی خارج شود،انجمن اولیا و مربیان نیز باید در این زمینه فعال باشند تا خانواده‌ها و مدارس در تربیت دینی هم‌افزا عمل کنند.

وی در پایان گفت: عزم ما جزم است تا به یاری خداوند متعال و عنایت حضرت صاحب‌الامر(عج)، امسال متفاوت از سال‌های گذشته در مسیر اجرای برنامه‌های شورای همکاری حوزه علمیه و آموزش‌وپرورش گام‌های اساسی برداریم و این امر بدون همکاری همه‌جانبه مسئولان، ائمه جمعه، مدیران آموزش‌وپرورش و دستگاه‌های فرهنگی ممکن نیست.