به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر مسعود قاسمی روز شنبه در یک نشست خبری که در محل انجمن برگزار شد، افزود: هزینه جراحی قلب و آنژیوگرافی و غیره بسیار گران است و در بخش خصوصی ۵۰۰ میلیون و در بخش دولتی به ۴۰۰ میلیون تومان رسیده است.
وی، ادامه داد: هزینه تجهیزات درمان جراحی قلب رشد ۷۰۰ درصدی داشته و بیش از ۸۰ درصد بیماران قلبی که با جراحی باز درمان می شدند اکنون بدون جراحی باز درمان می شوند.
قاسمی با بیان اینکه متوسط عمر مردان ایرانی به ۷۶ سال و زنان به ۸۰ سال رسیده است، تصریح کرد: شروع ابتلا به حوادث بیماری های قلبی در ایران ۱۰ سال زودتر از جهان است.
رئیس بیست و پنجمین کنگره بین المللی تازه های قلب و عروق با اشاره به اینکه این کنگره از اول لغایت ۴ مهر ماه در برج میلاد برگزار می شود، افزود: در حدود ۶۰ سال گذشته بررسی شده که اکنون متوسط عمر مردان ۷۴ سال و در ۲۰۲۵ به ۷۶ سال رسیده و هر ۵ سال یک سال اضافه شود.
وی ادامه داد: در ۶۰ سال گذشته متوسط عمر مردان و زنان ایرانی ۳۲ سال افزایش داشته است
قاسمی تصریح کرد: فناوری هوش مصنوعی در حوزه قلب اقدامات خوبی انجام شده و حوزه قلب هوش مصنوعی به طور معجزه آسایی توانمندی خودش را نشان داده است.
وی تاکید کرد: میزان سال های از دست رفته به دلیل نا توانی و مرگ و میر در حدود ۴۵ درصد کاهش یافته است. اکنون بروز سکته های قلبی به ۵۸ سال رسیده و ۱۰ سال زودتر از کشورهای اروپایی است.
قاسمی ادامه داد: با روش های جدید کلسیم داخل رگ های قلبی را بدون آسیب به رگ خرد می شود. دستگاه های جدید برای تراشیدن رگ های قلبی به دلیل تغییرات نرخ ارز در حدود ۸ برابر شده است.
وی ادامه داد: اکنون ۸۰ درصد از بیماران با انجام عمل غیر باز قابل درمان و انجام است. اکنون جراحان عروق بدون یک جراحی و بخیه انجام می شود.
قاسمی بیان کرد: الان دستمزد متخصصان پایین است و با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم می کنند.
وی ادامه داد: در کنگره ۳۴۰ موضوع سخنرانی و بیش از ۸۰ پنل آموزشی برگزار می شود. در این کنگره سخنران هایی از کشورهای استرالیا، اسپانیا، فرانسه آلمان، ترکیه و آمریکای شمالی و عمان است که سخنرانی ها به صورت آنلاین و حضوری است.
وی ادامه داد: تا کنون بیش از ۷۰۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده است.
در ادامه مراسم، مسعود اسلامی دبیر انجمن قلب و عروق گفت: شروع بیماری های قلب و عروقی از کشورهای اروپا جلوتر است.
به گفته وی ارز دارو و تجهیزات پزشکی بابد تدریجی افزایش پیدا کند اما تغییرات افزایش قیمت ها در حدود ۷ برابر شده است.
افزایش قیمت باتری قلب به ۵۰ میلیون تومان
اسلامی تاکید کرد: قیمت باتری های ساده قلبی از ۱۰ به ۵۰ میلیون افزایش داشته و صندوق های بیمه گر زیر بار پوشش این اقلام نمی روند.
وی ادامه داد: هزینه های تجهیزات پزشکی حدود ۷۰۰ درصد و تعرفه خدمات پزشکی حدود ۳۲ درصد افزایش داشته است. ویزیت فوق تخصص قلب در ایران بین ۳ تا ۴ دلار و در پاکستان ۵۰ دلار و در دوبی ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار همچنین میزان ویزیت فوق تخصص در امریکا از ۳۵۰ دلار شروع می شود.
وی افزود: به ازای هر یک میلیون نفر ما نیازمند ۴۰ متخصص قلب در کشور نیاز داریم و اکنون ۳۵۰۰ متخصص قلب در کشور داریم. تا زمانی که تعرفه ها اصلاح نشود بسیاری از مسائل قابل حل نخواهد بود.