شناسهٔ خبر: 74707764 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

ترامپ «تغییر رژیم» در ونزوئلا را کم‌اهمیت جلوه داد/مادورو تمایل خود برای گفت‌وگو با آمریکا را نشان داد

صاحب‌خبر -

شفقنا – رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ روز جمعه اعلام کرد که ایالات متحده درباره «تغییر رژیم» در ونزوئلا صحبت نمی‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از رویترز، ترامپ در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره ادعای مادورو مبنی بر قصد ایالات متحده برای «تغییر رژیم از طریق تهدید نظامی» توضیح داد.

رئیس جمهور آمریکا با اشاره به انتخابات سال ۲۰۲۴ که نیکولاس مادورو در آن پیروز شد، گفت: ما درباره آن (تغییر رژیم) صحبت نمی‌کنیم، اما درباره این واقعیت صحبت می‌کنیم که شما انتخاباتی داشتید که اگر بخواهیم خیلی ملایم بگوییم، انتخاباتی بسیار عجیب بود.

مادورو در تلویزیون دولتی گفت: دولت ایالات متحده باید برنامه خود برای تغییر خشونت‌آمیز رژیم در ونزوئلا و در سراسر آمریکای لاتین را کنار بگذارد و به حاکمیت، حق صلح و استقلال احترام بگذارد.

او افزود: من برای ترامپ احترام قائلم. هیچ‌یک از اختلاف‌هایی که داشته‌ایم نباید به یک درگیری نظامی منجر شود. ونزوئلا همواره آماده گفت‌وگو و مذاکره بوده است.

آمریکا روز سه‌شنبه با انجام یک حمله نظامی به کشته شدن ۱۱ نفر و غرق شدن یک قایق از ونزوئلا انجامید ــ قایقی که ترامپ ادعا کرده حامل مواد مخدر بوده است ــ رویکرد جدید خود در مبارزه با جنگ علیه مواد مخدر را به نمایش گذاشت.

این در حالی است که ایالات متحده دستور اعزام ۱۰ جنگنده پنهانکار دیگر را به منظور تقویت حضور نظامی در دریای کارائیب صادر کرده است. شبکه خبری سی‌ان‌ان نیز روز جمعه گزارش داد که رئیس‌جمهور آمریکا در حال بررسی گزینه‌های دیگری برای حملات بیشتر است؛ از جمله احتمال هدف قرار دادن مراکز مظنون به وابستگی به کارتل‌های مواد مخدر در داخل ونزوئلا. چنین حمله‌ای به معنای تشدید قابل توجه تنش‌ها بین واشنگتن و کاراکاس خواهد بود.

این خبر را اینجا ببینید.