شناسهٔ خبر: 74000863 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

طالب رجب پور:زندگی انسان، ثمره تلاقی بی‌پایان انتخاب‌های مکرر اوست

نشست هم‌اندیشی اساتید با موضوع «آراستگی و پوشش» و تشریح طرح اساتید جهاد فرهنگی، با حضور دکتر میثم اللهمرادی، معاون فرهنگی و دانشجویی، و حجت‌الاسلام دکتر محمدباقر اسعدی، مسئول دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، در سالن اجتماعات شهید موسوی دانشکده فنی و مهندسی برگزار شد. نشست هم‌اندیشی اساتید با موضوع «آراستگی و پوشش» و تشریح طرح اساتید جهاد فرهنگی، با حضور دکتر میثم اللهمرادی، معاون فرهنگی و دانشجویی، و حجت‌الاسلام دکتر محمدباقر اسعدی، مسئول دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، در سالن اجتماعات شهید موسوی دانشکده فنی و مهندسی برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا از تهران ؛ در ابتدای این نشست، دکتر طالب رجب‌پور ـ پیشکسوت حوزه فرهنگ و رسانه ـ در سخنانی با اشاره به جایگاه هویت فرهنگی بیان کرد: «هنگامی که سخن از هویت به میان می‌آید، دو مؤلفه هویت ملی و فرهنگی در ذهن تداعی می‌شود. امروز قصد داریم فرایند شکل‌گیری هویت فرهنگی را با تأکید بر نقش نمادها مورد بررسی قرار دهیم.»

وی افزود: «هویت‌ها قابل ارتقاء و رشد بوده و این تحول مبتنی بر فرایندی پویاست. مولفه‌های مرتبط با هویت، اساتید را به کشف برجسته‌ترین نمادهای جامعه ترغیب می‌کند، زیرا رفتارها، برخوردها، گفتارها و پوشش اساتید در دانشگاه از فرد فراتر رفته و به اجتماع تسرّی می‌یابد.»

دکتر رجب‌پور با تأکید بر پویایی هویت اظهار کرد: «به فرموده شهید دکتر بهشتی، انسان موجودی در حال شدن است؛ یعنی همواره در حال تحول و حرکت است و به همین دلیل انتخاب‌های متنوعی پیش رو دارد. این تحولات گاه به سمت رشد فضیلت‌های انسانی و الهی سوق می‌یابد و گاه ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد. در نهایت، آنچه اصالت دارد، ثبات انسانیت است که اساس شکل‌گیری زندگی افراد را رقم می‌زند.»

وی در ادامه با اشاره به تقابل نظام سلطه جهانی با اسلام گفت: «از آغاز شناخت اسلام توسط غرب، ستیز فرهنگی علیه اسلام طراحی شد. از سال ۹۱ و ۹۲ هجری قمری، شماری از سران کلیسا با نگاهی بدبینانه به پیامبر اکرم(ص) و دین اسلام نگریستند. امروز نیز نظام سلطه با تکیه بر نبرد روایت‌ها، هجمه‌ای فرهنگی علیه هویت ایرانی-اسلامی ما ایجاد کرده است. بنابراین تقویت شاخص‌های هویت فرهنگی در دانشگاه‌ها و ارتقای فضیلت‌های نشأت‌گرفته از آن با همفکری استاد و دانشجو ضرورت دارد.»

در ادامه، دکتر میثم اللهمرادی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، با تأکید بر اهمیت جهت‌گیری‌های فرهنگی از رهگذر پوشش و آراستگی اجتماعی دانشگاهیان اظهار داشت: «اساتید می‌بایست عالِم و عامل باشند و در رفتار، گفتار و پوشش خود رسالت استادی را به‌نحو شایسته رعایت نمایند تا تأثیرگذاری لازم را داشته باشند.»

وی تصریح کرد: «متأسفانه برخی اساتید در تعامل با دانشجویان بی‌تفاوت عمل می‌کنند و در انتقال آرایه‌های مرتبط با شأن استادی خود کوتاهی می‌ورزند. انتظار می‌رود همه اساتید با مهری پدرانه و مادرانه، در حفظ جایگاه فرهنگی دانشگاه و حمایت از دانشجویان کوشا باشند.»

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدباقر اسعدی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، نیز با استناد به آیه ۴۱ سوره توبه "انفرواخفافا وثقالاوَجَاهِدُوا بِأَمْوَالِكُمْ وَأَنفُسِكُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ  ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُمْ تَعْلَمُونَ" بیان کرد: «خداوند در این آیه به تلاش مضاعف برای دفاع از ارزش‌ها و حقیقت‌ها و حمایت از مظلومان فرمان داده است. امروز نیز غرب، ناتو و دیگر عوامل سلطه‌گر، به‌ویژه صهیونیست‌ها و آمریکا، دست به جنایات بی‌شماری زده و هزاران کودک و زن را در محاصره نگه داشته‌اند. ملت قدرتمندی مانند ایران باید در برابر چنین ظلمی ایستادگی کند.»

وی افزود: «حوادث اخیر چون جنگ ۱۲ روزه سبب تحولات اساسی در جهان و افزایش انسجام ملی گردید و پیگیری رویکرد الهی در دروس تخصصی دانشگاه‌ها ـ که شهید دکتر طهرانچی بر آن تأکید داشت ـ بسیار حائز اهمیت است. تبیین جهان‌بینی الهی در مقطع حساسی که پس از نبرد ناتو و اسرائیل علیه ایران به وجود آمده، ضرورت دارد. ما با اتکا به ایمان، اتحاد ملی و فرهنگ‌سازی، عوامل نفوذ را در کشور ناکام خواهیم گذاشت.»

حجت‌الاسلام اسعدی تصریح کرد: «امروز جهان‌بینی الهی، نقش خدا در علم و تبعیت از او را برجسته می‌سازد. دانشجو باید بداند علم برای خدمت به انسانیت است و نه برای جنگ و خونریزی. همین رویکرد است که زمینه‌ساز اصلاح و ارتقای کشور و دانشگاه خواهد شد و دانشگاه آزاد اسلامی با حضور اساتید شاخص و الهی، در ساختار نظام اسلامی پیشگام است.»

در بخش پایانی این نشست، دکتر شریفی، مسئول طرح اساتید جهاد فرهنگی دانشکده فنی و مهندسی، و دکتر عزیزی، رابط طرح اساتید جهاد فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، دیدگاه‌های خود را در زمینه تشکیل و برپایی حلقه‌های مباحثاتی ویژه جهت‌گیری الهی فرهنگی در تدریس دروس تخصصی ارائه کردند.

 

انتهای پیام/

برچسب‌ها: