سارا احمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این اقدام طبق بند الف ماده ۴۰ قانون برنامه پنجساله هفتم، با موضوع نصب کنتورهای هوشمند حجمی بر روی چاههای آب، اجرا میشود.
وی با بیان اینکه هزینه خرید این کنتورها بیش از ۳۹۰ میلیارد ریال است، افزود: تاکنون ۲۰۰ دستگاه از این کنتورها بر روی چاههای فعال آب نصب شده است و مابقی نیز تا پایان سال نصب خواهد شد.
مدیر مصرف و کاهش هدررفت آب آبفا اصفهان، امکان مدیریت یکپارچه و برخط روی چاهها را از مزیتهای اجرای این طرح برشمرد و گفت: پایش لحظهای بهرهبرداری از چاهها و استخراج اطلاعات دقیق و شفاف از میزان تولید و برداشت، میتواند موجب جلوگیری از برداشت بیرویه آب و تعادل در عرضه و تقاضا شود و نقش موثری در توزیع عادلانه آب در سطح استان ایفا کند.
احمدی با تاکید بر تهیه و تقویت بانک اطلاعاتی برای پایش آبدهی چاهها اظهار داشت: فراهم کردن امکان پایش و کنترل بهرهبرداری از چاهها از طریق نصب کنتور هوشمند، کمک موثری به مدیریت آبرسانی در شرایط بحرانی مانند وقوع حوادث غیرمترقبه همچون خشکسالی یا سیلاب میکند.
وی گفت: نصب این کنتورها در شناسایی سریع نشت آب یا سایر مشکلات احتمالی در کیفیت آب از لحاظ پدافند فیزیکی و غیرعامل نیز موثر است و به کاهش آسیب پذیری این منابع در برابر تهدیدات احتمالی و تضمین پایداری آب کمک خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، بر اساس آمار، حجم آبدهی چاههای فعال آشامیدنی و در مدار استان اصفهان سه متر مکعب بر ثانیه است.
بر مبنای اعلام مسوولان، نیاز آب آشامیدنی استان اصفهان در شرایط اوج(پیک) مصرف حدود ۲۱.۱ مترمکعب بر ثانیه است، در حالی که توان تولید فعلی ۱۸.۲ مترمکعب بر ثانیه برآورد میشود، بهعبارتی حدود ۲.۹ مترمکعب کمبود آب آشامیدنی در سطح استان وجود دارد.
این کمبود آب در شهرهایی که زیر پوشش سامانه آبرسانی اصفهان بزرگ هستند و از سد زایندهرود تغذیه میشوند، بیشتر است و به ۳.۴ مترمکعب بر ثانیه میرسد.