شناسهٔ خبر: 73917359 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در گفت و گو با ایرنا؛

تابلوی گل‌ها و نمادهای ملی جهان، هنری برای اشاعه صلح و دوستی

تهران- ایرنا- یک هنرمند نقاش و خالق اثر «گل‌ها و نمادهای ملی جهان» گفت: این تابلو نمادی برای اشاعه صلح، دوستی و احترام است نه فقط به طبیعت بلکه به یکدیگر و ما در جهانی زندگی می کنیم که به شدت تشنه گفت و گو، آرامش و همزیستی است.

صاحب‌خبر -

فاطمه آهی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: من در رشته کارشناسی ارشد حقوق بین الملل تحصیل کرده‌ام و دغدغه های توسعه پایدار نظیر صلح پایدار و محیط زیست دارم و ایده اصلی خلق اثر «گل‌ها و نمادهای ملی جهان» در پاسخ به این پرسش که چطور می توانم تنوع فرهنگی و هویت ملی مان را در کنار هم به تصویر بکشم که هر بیننده ای چه در داخل و چه در خارج با آن احساس نزدیکی کند و برایش آشنا باشد و در آن لایه‌های مختلفی از معنا و نگاه از زیبایی‌شناسی گرفته تا نمادهای فرهنگی و بومی در آن وجود داشته باشد، به ذهنم خطور کرد.

وی افزود: از مهر سال ۱۳۹۹ تصمیم گرفتم تابلویی با موضوع «گل‌ها و نمادهای ملی جهان» خلق کنم برای کشیدن این نقاشی یک سال کار مطالعاتی انجام دادم و کشیدن این تابلوی نقاشی در ابعاد ۱۸۰ در ۱۲۰ سانتی متر پس از دوسال در تیر سال ۱۴۰۲ به اتمام رسید.

این هنرمند نقاش خاطرنشان کرد: در تمام فرهنگ‌ها، در همه جغرافیاها، و در دل هر زبانی، گل‌ها همیشه حامل یک پیام مشترک بوده‌اند: صلح. شاید هیچ نمادی به اندازه‌ گل، جهانی بی‌مرز و پذیرفته‌شده نباشد. گل‌ها حرف نمی‌زنند، اما همه‌جا فهمیده می‌شوند. نه پرچم‌اند، نه شعار؛ اما از دل طبیعت می‌آیند و پیام آرامش، دوستی و مهربانی را با خود دارند. وقتی می‌خواهیم دلجویی کنیم، صلحی را آغاز کنیم، یا حتی خاطره‌ای تلخ را آرام سازیم، دست به گل می‌بریم. همین ویژگی آن‌ها را به ملموس‌ترین نماد صلح در تاریخ بشر تبدیل کرده است.

آهی ادامه داد: گل‌ها به ما یاد آوری می کنند که صلح، چیزی انتزاعی نیست؛ یک تصمیم روزمره است. تصمیمی برای لطیف بودن در دنیایی خشن. برای در آغوش گرفتن تفاوت‌ها، برای زندگی کردن بی‌نیاز از سلطه. شاید اگر جهان امروز، اندکی بیشتر شبیه گل‌ها بود کمتر می‌جنگید، بیشتر می‌بخشید. در واقع صلح یک فرایند درونی و فرهنگی است از دل طبیعت آغاز می شود، در هنر جاری می شود و در نهایت به گفت و گو و درک متقابل ختم می‌شود.

وی با بیان اینکه ما در جهانی زندگی می کنیم که با بحران های پیچیده زیست محیطی، خشونت نظام مند و گسست های فرهنگی مواجه ایم، گفت: وقتی تصویری از اتحاد، همدلی و احترام متقابل می سازیم یادآور می شویم که انسان می تواند بدون سلطه، در هماهنگی با زمین و دیگری زندگی کند.

فاطمه آهی، هنرمند نقاش

روایتی از احترام به تنوع فرهنگی و صلح‌طلبی میان ملت‌ با زبان هنر

این هنرمند نقاش اذعان داشت: در اثر «گل‌ها و نمادهای ملی جهان» تلاش شده است گل‌ها و نمادهای ملی هر کشور در محوطه جغرافیایی آن کشور تصویر شوند؛ که در واقع روایتی هنری از احترام به تنوع فرهنگی، زیست‌ بومی و روح صلح‌طلبی میان ملت‌هاست. این اثر در کنار جلوه‌های هنری، پیامی جهانی دارد: ضرورت صلح، دوستی، همزیستی و توجه به ‌محیط زیست طبیعی مشترک انسان‌ها.

آهی افزود: گل ها و نمادهایی که در نقاشی استفاده شده فقط جنبه تزئینی ندارد، هر کدام نماینده یک بخش از فرهنگ و اقلیم این سرزمین هستند. گیاهان بومی با اقلیم، خاک و چرخه‌های طبیعی سرزمین خود هماهنگ‌اند. آن‌ها نیازی به کودهای شیمیایی، آبیاری سنگین یا سموم مصنوعی ندارند. یعنی وقتی به سراغ پوشش گیاهی بومی می‌رویم، نه‌تنها زیبایی را حفظ می‌کنیم، بلکه به حفظ سلامت خاک، کاهش فرسایش، و کاهش آلودگی منابع آب کمک می‌کنیم.

وی توضیح داد: گل ها و نمادهایی که در نقاشی استفاده شده فقط جنبه تزئینی ندارد. گل محمدی یکی از نمادهای ملی ایران است که از دیرباز با فرهنگ، سنت و آیین‌های ایرانی پیوند خورده، با به تصویر کشیدن این گل در قلب ایران سعی کردم، بگویم این گل با تمام ظرافت و لطافتی که دارد از بالاترین میزان تاب آوری در شرایط سخت برخوردار است. گل محمدی برای من در این نقاشی نماد مردم است که در طول تاریخ با همه سختی ها، ایستادگی کردن و همیشه سرافراز و سربلند بیرون آمدند و این تمدن چند هزار ساله را حفظ کردند.

آهی تاکید کرد: بر این باور دارم که هنر آخرین سنگر امید در جهان امروز است و اگر هنرمند بتواند حتی لحظه ای مخاطب را به یاد طبیعت، انسانیت، مهربانی و احترام به هم نوع بیاندازد رسالتش را به درستی انجام داده است.

نمایش «گل‌ها و نمادهای ملی جهان» بر برج آزادی

این هنرمند نقاش گفت: برج‌نگاره‌ای با عنوان «گل‌ها و نمادهای ملی جهان» با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت امور خارجه، بنیاد رودکی و مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی روز جمعه ۲۷ تیر از ساعت ۲۱ تا ۲۲ بر بدنه برج آزادی به نمایش درمی آید.

آهی تصریح کرد: این برنامه فرهنگی هنری با هدف گسترش پیام صلح و همبستگی جهانی برگزار می‌شود و فرصتی برای بازنگری در نقش هنر در تقویت ارتباط میان ملت‌ها است.