شناسهٔ خبر: 73904814 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

ایسکانیوز گزارش می‌دهد؛

اسرائیل به دنبال گسترش کنترل خود در سوریه / دلایل ذکر شده برای حملات ارتش رژیم صهیونیستی بهانه است

در حالی که رژیم صهیونیستی اعلام کرده هدفش از حملات روز گذشته به مناطقی در سوریه غیرنظامی نگه داشتن منطقه مرزی و محافظت از جامعه دروزی‌های این کشور بوده، مردم منطقه معتقدند ارتش اسرائیل از این بهانه برای گسترش کنترل خود فراتر از مناطقی که در جنوب سوریه اشغال کرده، استفاده می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، روز سه‌شنبه نیروهای اسرائیلی حملات هوایی به مواضع نظامی سوریه انجام دادند و اعلام کردند که این حملات با هدف غیرنظامی نگه داشتن منطقه مرزی و محافظت از جامعه دروزی انجام شده است. این در حالی است که خود حضور رژیم صهیوینستی باعث شده تا منطقه از حالت غیر نظامی درآمده و علاوه بر آن نقض کامل حقوق سوری‌ها محسوب می‌گردد.

حتی وزیر دفاع اسرائیل -اسرائیل کاتز- می‌گوید ارتش اسرائیل به حمله به سوریه ادامه خواهد داد مگر اینکه نیروهای دولتی از شهر سویدا که اکثریت آن را دروزی‌ها تشکیل می‌دهند، خارج شوند.

بیشتر بخوانید:

حمله به حزب الله و ناامن سازی مرزهای ایران ماموریت ترویست‌های خارجی سوریه

کاتز در بیانیه‌ای گفت: «ارتش اسرائیل تا زمان عقب‌نشینی نیروهای رژیم از منطقه به حملات خود ادامه خواهد داد و در صورت عدم درک پیام، به زودی واکنش خود علیه رژیم را تشدید خواهد کرد».

او این پیام را در حالی منتشر کرد که درگیری‌ها بین نیروهای دولتی سوریه و جنگجویان محلی دروزی صبح امروز، تنها چند ساعت پس از اعلام آتش‌بس در این شهر جنوبی از سر گرفته شد.

وزارت دفاع سوریه به الجزیره گفت که گروه‌های غیرقانونی به نیروهای دولتی در این شهر حمله کردند و آتش‌بس را نقض کردند. خبرگزاری محلی سویدا۲۴ گزارش داد که سویدا و روستاهای اطراف آن زیر آتش سنگین توپخانه و خمپاره قرار گرفته‌اند.

وزارت کشور سوریه اعلام کرد که فرمانده امنیت داخلی در شهر سویدا با شماری از روحانیان و بزرگان شهر دیدار کرده و توافق شد که ایستگاه‌های امنیتی در داخل شهر تثبیت شوند و تجهیزات نظامی به خواست مردم و برای تقویت فضای آرامش از شهر خارج شوند.

این وزارتخانه افزود که این تفاهمات خیلی زود نقض شد و آنچه آن را «گروه‌های مسلح قانون‌گریز» نامید، بار دیگر حملات غافلگیرانه‌ای علیه نیروهای پلیس آغاز کردند.

وزارت کشور سوریه همچنین اعلام کرد که جنگنده‌های رژیم صهیونیستی برای حمایت از این گروه‌ها حملاتی هوایی انجام دادند و مواضع نیروهای امنیتی و نظامی را هدف قرار دادند که در نتیجه آن، شماری از اعضای نیروهای امنیت داخلی و ارتش سوریه به شهادت رسیدند.

از سوی دیگر سرتیپ احمد الدالاتی -فرمانده امنیت داخلی در سویدا- اعلام کرد ورود نیروهای امنیتی به شهر برای بازگرداندن نظم و کنترل امنیت ضروری بود.

منتقدان می‌گویند ارتش اسرائیل از بهانه حفاظت از جامعه دروزی برای حمله به اهدافی در سوریه و گسترش کنترل خود فراتر از مناطقی که در جنوب سوریه اشغال کرده است، استفاده می‌کند.

دروزی ها چه کسانی هستند؟

دروزی‌ها شاخه‌ای از فرقه اسماعیلیه است که دومین شاخه بزرگ شیعه پس از فرقه دوازده امامی است.

آنها به هفت فرمان اساسی پایبند هستند، از جمله «صداقت»، «حفظ برادران» و «بیزاری از شر و ظلم». آنها همچنین به تناسخ اعتقاد دارند که «بخشی از ایمان» است.

دروزی‌ها در زندگی روزمره خود، در رویدادهای مذهبی با فرقه‌های دیگر شرکت می‌کنند. شرق الاوسط در گزارشی در خصوص این فرقه آورده است:«شیوخ آنها شب‌های پنجشنبه و جمعه برای انجام مراسم، عبادت و تلاوت گرد هم می‌آیند» و «اصل حفظ برادری، عبادت جمعی و ارتباط با یکدیگر» را بیان می‌کنند. آموزه‌های این فرقه در درون اعضای آن باقی می‌ماند و ازدواج آنها با شرکایی خارج از گروه نامطلوب است، اگرچه برخی ازدواج‌های بین گروهی رخ می‌دهد.

نقش سیاسی دروزی‌ها:

اکثر پیروان دروز در مناطق کوهستانی لبنان، سوریه، سرزمین‌های فلسطینی و اردن و اسرائیل متمرکز شده‌اند.

جمعیت آنها در سوریه حدود 700 هزار نفر تخمین زده می‌شود که بیشتر آنها در جنوب کشور، جایی که استان سویدا، پایگاه اصلی آنهاست، زندگی می‌کنند.

آنها همچنین در شهرهای جرمانا و صحنایا در نزدیکی دمشق حضور دارند و حضور محدودی در ادلب، در شمال غربی کشور، دارند.

بنا به گزارشات شرق الاوسط در اسرائیل، آنها در بیش از 20 روستا در جلیله، کوه کرمل و ارتفاعات جولان اشغالی پراکنده شده‌اند. طبق گزارش اداره مرکزی آمار، تعداد شهروندان اسرائیلی 153 هزاار نفر است، علاوه بر تقریبا 23 هزار نفر در ارتفاعات جولان که اکثریت قریب به اتفاق آنها اقامت دائم اسرائیل را دارند.

طبق اعلام مرکز میراث دروزی در اسرائیل، رژیم صهیونیستی این جامعه را «به عنوان یک نهاد مجزا، با دادگاه‌ها و رهبری معنوی مستقل خود» به رسمیت می‌شناسد.

گفتنی است دروزی‌ها در خاورمیانه با وجود اقلیت بودن، «نقشی مهم و گاهی پیشگام در حیات سیاسی و اجتماعی منطقه و در امور اقتصادی و اجتماعی آن» ایفا کرده‌اند.

به گفته برخی تحلیلگران در اسرائیل، دروزی‌ها کاملا در دولت ادغام شده‌اند... و در ارتش خدمت می‌کنند، که به آنها قدرت نفوذ بیشتری در دولت می‌دهد.

پس از آغاز درگیری‌ها در سوریه، دروزی‌ها خود را از پیامدهای آن دور نگه داشتند. آنها عموما علیه رژیم دست به اسلحه نبردند و به استثنای تعداد کمی، به مخالفان نپیوستند. هر چند که دروزی‌ها که بخشی از چندین گروه مسلح در مناطق حضور خود هستند، هنوز با مقامات جدیدی که پس از برکناری بشار اسد قدرت را به دست گرفته‌اند، به توافق نرسیده‌اند.

در یک تضاد سیاسی مواضع در مورد وقایع اخیر متفاوت بود. و از زمان روی کار آمدن دولت جدید در سوریه درگیری در این منطقه به خصوص به دلیل حضور اسرائیل زیاد شده است.

ولید جنبلاط –رهبر این فرقه لبنان - نسبت به کشاندن این فرقه به یک «جنگ بی‌پایان» با مسلمانان هشدار داد، در حالی که مقامات مذهبی و جناح‌های نظامی دروزی سوریه تأیید کردند که این فرقه «بخش جدایی‌ناپذیر» کشور است. در مقابل، روحانیون سوری و شیخ موفق طریف -رهبر معنوی دروزی‌های اسرائیل- خواستار حفاظت از دروزی‌های سوریه شدند.

رباح توضیح می‌دهد که این احزاب دستور کارهای متفاوتی دارند و مهم‌تر از آن، مبارزه‌ای برای نفوذ در سه کشور وجود دارد.

با توجه به تحولات اخیر در سویدا و حملات هوایی اسرائیل به مواضع نیروهای امنیتی و نظامی سوریه، این واقعیت بار دیگر آشکار شد که رژیم صهیونیستی، برخلاف تصورات برخی از مقامات دمشق که پیش‌تر با رویکردی محتاطانه، تمایلاتی نسبت به کاهش تنش با اسرائیل نشان داده بود، اکنون باید دریافته باشد که این رژیم به هیچ کسی رحم نخواهد کرد.

اکنون رئیس‌جمهور کنونی سوریه باید متوجه شده باشد که این رژیم، همانند دیگر کشورهای منطقه، به خاک سوریه نیز چشم دارد؛ حتی اگر با آن در ظاهر مصالحه شود یا از در گفت‌وگو وارد شوند، طمع به سرزمین و حاکمیت سوریه همچنان پابرجاست و سیاست‌های اسرائیل بر پایه نفوذ، بی‌ثبات‌سازی داخلی و حمایت از گروه‌های مسلح ادامه خواهد یافت.

خبرنگار: ماری ملکی

انتهای پیام/

برچسب‌ها: