شناسهٔ خبر: 73902625 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس:

پاسخ بعدی ایران در صورت حماقت صهیونیست‌ها بسیار کوبنده خواهد بود

قم - ایرنا - جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، دشمن صهیونیستی را به زانو درآورد و اگر آنها بخواهند دست به حماقتی دیگر بزنند، با واکنشی بسیار شدیدتر و کوبنده روبرو خواهند شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر سرتیپ نبی سهرابی روز چهارشنبه در آیین تودیع و معارفه مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس قم در تالار کرامت استانداری ، با اشاره به شکست آشکار رژیم صهیونیستی در تجاوزهای اخیر اظهار کرد: در این جنگ ۱۲ روزه که به نوعی رویارویی مستقیم جمهوری اسلامی ایران با دشمن دیرینه‌اش بود، با رهبری و هدایت‌های حکیمانه فرمانده معظم کل قوا، ایثارگری نیروهای مسلح و اتحاد ملت، پوزه صهیونیست‌ها به خاک مالیده شد و آن‌ها با التماس به دنبال آتش‌بس رفتند.

وی با بیان اینکه آتش‌بس فعلا برقرار است اما جمهوری اسلامی در وضعیت جنگی به‌سر می‌برد، هشدار داد: در صورتی که رژیم صهیونیستی بخواهد بار دیگر اقدام احمقانه‌ای انجام دهد، نیروهای مسلح ما با شدت و قدرت بیشتر از گذشته، پاسخ کوبنده‌ای می‌دهند و آن‌ها را به بیچارگی کامل خواهند کشاند.

سهرابی ادامه داد: ما ملت مقاومی هستیم و نسل جدید نیز در همین نبرد نشان داد که پای آرمان‌های انقلاب و کشور ایستاده‌است، آنچه امروز اهمیت دارد انتقال پیام دفاع مقدس به نسل جوان است؛ پیامی که پر از ایثار، فداکاری، شهامت، ازخودگذشتگی و مردانگی می‌باشد.

وی تاکید کرد: ماموریت اصلی بنیاد حفظ آثار، همین انتقال مفاهیم بلند دفاع مقدس به جامعه امروز و آینده است، باید کاری کنیم که نوجوانان امروز بدانند پدرانشان چه کردند، چرا جنگیدند، و چگونه ایستادگی کردند تا وقتی کشور با تهدیدی مواجه شد، او هم آماده ایستادگی باشد.

سهرابی با اشاره به سختی کار فرهنگی خاطرنشان کرد: کار فرهنگی در حوزه دفاع مقدس، کاری بلندمدت است و باید صبورانه دنبال شود، نباید انتظار داشته باشیم نتایج فوری به دست آید، باید امروز برای دانش‌آموزان کار کنیم تا ۱۰ سال بعد در دانشگاه‌ها نتیجه آن را ببینیم.

وی گفت: بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس، باید مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و همه اقشار جوان را به میدان بیاورد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: موزه دفاع مقدس قم از نظر عمرانی پیشرفت خوبی داشته، اما هنوز از نظر محتوایی جای کار دارد، همه دستگاه‌های فرهنگی، نیروهای مسلح، آموزش‌ وپرورش، نهادهای جهادی و نخبگان باید کمک کنند تا این موزه به مرکز روایت و بازنمایی فرهنگی حماسه ملت ایران تبدیل شود.

سهرابی همچنین با ذکر اولویت‌های دیگر این نهاد گفت: تولید کتاب و آثار فرهنگی نیز در اولویت ماست، دشمن در جنگ نرم به دنبال تحریف و تضعیف فرهنگ ماست و ما باید با کار فرهنگی، روایت درست خود را مستند کنیم، نرم‌افزار دشمن را باید با نرم‌افزار شکست دهیم.

وی با تاکید بر اهمیت جایگاه معنوی و راهبردی قم گفت: این شهر مقدس ظرفیت عظیمی برای تبیین گفتمان دفاع مقدس دارد و بنیاد حفظ آثار در استان باید با تلاش مضاعف عمل کند، ماموریت قم در حوزه دفاع مقدس، یک ماموریت عادی نیست؛ بلکه نقشی مرجع و ملی دارد.

پاسخ بعدی ایران در صورت حماقت صهیونیست‌ها بسیار کوبنده و سخت خواهد بود

اقتدار نظامی و فرهنگی قابل تفکیک نیست

معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم نیز در این مراسم گفت: اقتدار نظامی و فرهنگی در جمهوری اسلامی در هم تنیده شده‌است.

حسین محمودی با ذکر این نکته که فعالیت‌های فرهنگی و نظامی به‌طور طبیعی در هم تنیده‌اند افزود: فرماندهان نظامی ما شخصیت‌هایی فرهنگی دارند و این موضوع، سرمایه مهمی برای استان است.

وی با اشاره به اهمیت موزه دفاع مقدس به عنوان محیطی برای آموزش و تبیین ارزش‌ها بیان کرد: ما این موزه را نه فقط یک مجموعه یادمانی، بلکه یک محیط یادگیری و یادآوری می‌دانیم، در اسناد تحولی آموزش و پرورش، آموزش عالی و حوزه‌های علمیه، جایگاه ارزش‌های دفاع مقدس به‌عنوان ریشه‌های تربیتی دیده شده است.

محمودی یادآور شد: در آموزش و پرورش، طرح بوم یا برنامه ویژه مدرسه، ظرفیت مناسبی ایجاد کرده تا هر استان بتواند بخشی از محتوای درسی خود را بر اساس ویژگی‌های بومی طراحی کند، در قم از این ظرفیت برای ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت استفاده کرده‌ایم.

وی تاکید کرد: انتقال مفاهیم بنیادین دفاع مقدس نیاز به همراهی همه نهادها دارد و استانداری قم از این مسیر حمایت می‌کند، باور داریم که این ارزش‌ها باید در نظام تربیتی نهادینه شوند.

قم پرچم‌دار روایت علمی دفاع مقدس

مدیرکل سابق بنیاد حفظ آثار قم نیز در این مراسم این استان را پرچم‌دار علمی دفاع مقدس توصیف کرد و گفت: دانش‌نامه دفاع مقدس قم به‌زودی با بیش از هزار مدخل رونمایی می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی لقمان‌پور گفت: در آغاز فعالیت ما در اردیبهشت‌ماه ۹۸، بنیاد قم با ۱۱۵ میلیارد ریال بدهی مواجه بود و پروژه باغ‌موزه نیز تعطیل شده بود ولی با حمایت‌های رهبری، دولت و استانداران وقت، حرکت جدیدی آغاز شد و امروز این مجموعه در وضعیت کاملا متفاوتی قرار دارد.

وی از اختصاص بودجه ملی و استانی، دریافت مجوز رسمی موزه از وزارت میراث فرهنگی، راه‌اندازی رشته کارشناسی روایت‌گری دفاع مقدس و تدوین صدها عنوان کتاب خبر داد و گفت: قم نخستین استانی بود که مجوز انتشارات بنیاد را گرفت و همچنین تولید فیلم‌نامه دفاع مقدس در کشور را آغاز کرد.

لقمان‌پور از تدوین دانش‌نامه دفاع مقدس قم به عنوان یکی از افتخارهای بزرگ دوران مدیریتش یاد کرد و گفت: در ابتدا تصور می‌کردیم حدود ۶۴۰ مدخل در این دانش‌نامه خواهیم داشت، اما اکنون به بیش از یک‌هزار مدخل رسیده‌ایم، این دانش‌نامه در هفته دفاع مقدس امسال رونمایی خواهد شد.

وی تاکید کرد: قم در زمینه دفاع مقدس، چهره‌هایی چون شهیدان زین‌الدین، ۱۱ خلبان شهید، و ده‌ها شهید شاخص از جهاد کشاورزی، ارتش، سپاه، فراجا و روحانیت دارد که هنوز برای بسیاری از مردم و پژوهشگران ناشناخته مانده‌اند.

لقمان‌پور گفت: بنیاد حفظ آثار قم موفق شد جشنواره شهادت قلم را در سطح ملی و بین‌المللی برگزار کند و در مسیر راه‌اندازی رشته کارشناسی ارشد دفاع مقدس نیز گام‌هایی برداشته شده که امیدواریم با حمایت‌های بعدی به ثمر برسد.

پاسخ بعدی ایران در صورت حماقت صهیونیست‌ها بسیار کوبنده و سخت خواهد بود
در پایان این مراسم، سرهنگ منوچهر ذوالفقاری به عنوان مدیرکل جدید بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس قم معرفی شد.

ذوالفقاری پیش از این مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان چهارمحال و بختیاری بود.

لقمان‌پور نیز از این پس به عنوان رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور به فعالیت خود ادامه خواهد داد.