شناسهٔ خبر: 73884281 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

در گفت‌وگو با ایسنا عنوان شد:

پایش کیفیت هوای ۵ شهر مستعد گرد و غبار استان سمنان با افزایش دستگاه‌های سنجش هوا

معاون محیط زیست انسانی حفاظت محیط‌زیست استان سمنان از پایش مستمر کیفیت هوای استان از طریق افزایش دستگاه‌های سنجش هوا در شهرهای مختلف و مستعد آلایندگی و گرد و غبار خبر داد.

صاحب‌خبر -

مجتبی قندالی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با نصب دو دستگاه سنجش هوا در حال حاضر پنج دستگاه سنجش در شهرهای ایوانکی، گرمسار، سمنان، دامغان و شاهرود، کیفیت هوا در استان مورد رصد و پایش مداوم قرار می‌گیرد.

وی از سمنان به عنوان یکی از استان‌های دارای کانون‌های بحرانی فرسایش بادی و گرد و غبار در کشور نام برد و افزود: تغییرات اقلیمی و گرمایش هوا از یک سو و تداوم خشکسالی‌ها از سوی دیگر سبب شده که شاهد شرایط زیست محیطی خاصی در اکثر استان‌ها و از جمله استان سمنان باشیم.

معاون محیط زیست انسانی حفاظت محیط‌زیست استان با اشاره به انجام مطالعات برنامه جامع مقابله با گردوغبار در سطح ملی گفت: با اجرای این طرح استان‌های دارای کانون‌های گرد و غبار مشخص و استان سمنان نیز به عنوان یکی از استان‌های گرد و غبار خیز و دارای کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در کشور اعلام شد.

وی از طرح این مهم از سوی محیط‌زیست استان در شورای برنامه‌ریزی استانداری خبر داد و افزود: شورای برنامه‌ریزی استان با هدف مقابله با این پدیده، وظایف دستگاه‌های مختلف اجرایی را مشخص و به آنها ابلاغ کرده است.

قندالی ادامه داد: به طور مثال وظیفه رصد و پایش مستمر گرد و غبار با بهره‌گیری از تصاویر ماهواره‌ای به اداره کل هواشناسی و یا پایش مستمر کیفیت هوا به محیط زیست و یا منابع طبیعی و آبخیزداری استان ملزم به کنترل کانون‌های بحرانی و یا  برنامه‌های آموزشی و فرهنگی به آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی، صداوسیما و رسانه‌ها سپرده شده است.

معاون محیط زیست انسانی حفاظت محیط‌زیست استان از برپایی برنامه‌های متعدد با هدف تبیین این طرح جامعه با محوریت محیط زیست در استان خبر داد و تصریح کرد:  در همین راستا دوره‌های آموزشی متعددی نیز برنامه‌ریزی شده که نخستین دوره آموزشی آن همین امروز در سمنان برگزار شد.

این مدیر مسئول در ادامه خواستار مطالبه گری و همکاری همه مردم و مسئولان به منظور اجرایی شدن این طرح شد و خاطرنشان کرد: تغییرات آب و هوایی و افزایش کانون های گرد و غبار علاوه بر خسارات اقتصادی گسترده، تبعات فرهنگی، اجتماعی و معیشتی قابل توجهی برای جامعه به همراه دارد و لذا می طلبد که آحاد مردم در اجرای دقیق این طرح مسئولان را کمک کنند.
وی با بیان اینکه این طرح با رویکردی علمی، مشارکتی و عمل‌گرایانه اجرایی خواهد شد اضافه کرد: اجرایی شدن مطلوب این طرح منوط به همراهی و همراهی همه دستگاه‌های اجرایی و از جمله دستگاه‌های عضو کارگروه مقابله با گردو غبار است.

انتهای پیام