مهدی طغیانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اجرای فاز نخست پروژه انتقال آب دریای عمان به اصفهان اظهار کرد: در دولت سیزدهم نگاهی دقیقتر و جامعتر به مسئله احیای زایندهرود وجود داشت و برای آن برنامهریزیهای مختلفی انجام شد که یکی از آنها جایگزینی آب صنعت بود که البته این مفهوم به معنای توسعه صنعت نبود.
وی افزود: در هر صورت فاز نخست پروژه انتقال آب از دریای عمان به اصفهان که از سیرجان تا اصفهان است به بهرهبرداری رسید و باقیمانده آنکه از سیرجان تا دریای عمان است در آینده تکمیل خواهد شد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با تکمیل این پروژه کل آب صنعت که حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب است، تأمین خواهد شد، اما مقدار فعلی که در حد خرید آب از خط لوله کرمان و یزد است، بهطور عملی از آب خلیج فارس بهرهبرداری میکند که در هر صورت باید خط انتقال آب تکمیل شود.
طغیانی ادامه داد: بهرهبرداری از فاز نخست پروژه برای جبران آب صنعت است و این یکی از مجموع پروژههای آبی است که باید در اصفهان اجرا شود. برای جبران آب شرب به پروژه ماندگان نیاز داریم و علاوهبر آن نیاز است تا برداشتهای بالادست و ساماندهی داروخانه نیز در دستور کار قرار گیرد.
وی بر لزوم اجرای ۲۰ تا ۳۰ اقدام مؤثر برای احیای زایندهرود تاکید کرد و افزود: خط انتقال ۷۰ میلیون مترمکعب آب سیرجان تا اصفهان تنها یکی از این اقدامات است که میتواند تا ۴۰۰ میلیون مترمکعب در سال افزایش پیدا کند، بنابراین باقیمانده اقدامات باید انجام شود و نباید به این میزان بسنده کرد.
طغیانی اضافه کرد: جریان دائمی زایندهرود منوط به افزایش نیافتن بارگذاریهای جدید است؛ از جمله اینکه جمعیت افزایش نیابد، صنعت توسعه پیدا نکند و بارگذاریهای جدید مرتبط با کشاورزی در بالادست و پایین دست اضافه نشود، با این شرایط حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب نیاز آبی در اصفهان برای جریان زایندهرود با نوسان حداقلی وجود دارد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: با اجرای طرح فعلی و تکمیل آن از دریای عمان و با اضافه شدن طرح انتقال آب از ماندگان، ۴۰۰ میلیون مترمکعب نیاز آبی استان تأمین میشود به شرطی که بارگذاری جدیدی در حوزههای صنعت، شرب و کشاورزی انجام نشود.
وی یادآور شد: پروژه انتقال آب کوهرنگ ۳ نیز میتواند ۸۰ تا ۹۰ میلیون مترمکعب نیاز آبی استان را تأمین کند که در مجموع با اجرای کامل این پروژهها ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب به اصفهان تزریق خواهد شد.
طغیانی با بیان اینکه فاصله زیادی تا بهرهبرداری از پروژه ماندگان وجود دارد، گفت: اگر منابع مالی این پروژه تأمین شود کار جلو میرود، اما در حال حاضر منابع مالی آنکه قرار است از مولدسازی تأمین شود، درگیر دریافت مجوزات مختلفی است که در حال صدور است.
وی ادامه داد: در حال حاضر تأمین مالی پروژه ماندگان از طریق مولدسازی، مصوبه شورای مولدسازی را گرفته و به مصوبه شورای اقتصاد نیز نیازمند است تا به پروژه تزریق شود. در چنین شرایطی میتوان امیدوار بود پروژه ماندگان طی یکی دو سال به بهرهبرداری برسد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: فاز نخست پروژه انتقال آب از دریای عمان به اصفهان، یک گام اولیه است و باید در پازل کلی پروژههای انتقال آب دیده شود و در همان حد برای استفاده از آن برنامهریزی کرد و نگاه توسعه صنعت را از آن دور کرد.