شناسهٔ خبر: 73688631 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سوگواره حماسی دانش‌آموزان چهارمحال و بختیاری در روز ششم ماه محرم

شهرکرد-ایرنا- اجتماع دانش‌آموزان حسینی چهارمحال و بختیاری در قالب سیزدهمین سوگواره «احلی من‌العسل» همزمان با ششمین روز از ماه محرم به منظور بزرگداشت یاد شهید نوجوان دشت کربلا حضرت«قاسم بن‌الحسن» در مهدیه مصلای امام خمینی (ره) شهرکرد برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، در این سوگواره جوانان و نوجوانان در حالی که سربندهای یا قاسم بن الحسن(ع) و یا حسین(ع) بسته بودند به سینه‌زنی، مرثیه‌سرایی، نوحه‌خوانی و عزاداری پرداختند و در سوگ شهادت حضرت قاسم(ع) و شهدای کربلا اشک ماتم ریختند.

یکی از دانش‌آموازن شرکت‌کننده در این سوگواره در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: جوانان و نوجوانان شرکت‌کننده در این سوگواره به دشمنان نظام و کشور به خصوص آمریکا و اسراییل نشان‌ دادند که اگر چه دشمنان ایران، جمعی از سرداران و فرماندهان کشور را به شهادت برسانند اما جوانان و نوجوانان امروز جایگزین آنها هستند.

به گفته وی، سوگواره احلی من العسل تنها یک سوگواره ساده نیست، بلکه نشان‌دهنده شهامت و ایستادگی جوانان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری و کشور پای ایران است.

یکی دیگر از شرکت‌کنندگان در این مراسم گفت: این سوگواره نشان‌دهنده انسجام ،وحدت و همدلی همه اقشار در ایران است.

وی با اشاره به همبستگی و اتحاد مردم در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه افزود: هیچ زمانی هیات‌های مذهبی به خصوص هیاتهای جوانان و نوجوانان برای دفاع از کشور کوتاه نخواهند آمد.

به گفته وی، در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه جمعی از سرداران و فرماندهان و دانشمندان ایران به شهادت رسیدند، اما مردم هیچ هراسی ندارند چون سرداران و دانشمندان جوان جایگزین آنها در کشور تربیت شده است.

وی گفت: جوانان امروز، آینده سازان کشور هستند و همه برای شهادت در راه کشور و آرمان‌ها نظام و راه امام حسین (ع) آماده هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری روز چهارشنبه در این آیین گفت: این سوگواره با هدف آشنایی کردن جوانان و نوجوانان دانش‌آموز با فلسفه ایثار و شهادت و سیره اهل‌بیت(ع) به خصوص یاران سیدالشهدا (ع) به یاد نوجوان شهید کربلا حضرت قاسم‌بن‌الحسن (ع) برگزار شد.

بهمن خدادادی افزود: در این سوگواره ۵۰۰ نفر از دانش‌آموزان و اعضای هیات‌های مذهبی دانش‌آموزی پسر مقطع متوسطه اول و دوم حضور داشتند و شرکت کنندگان به صورت دسته‌های زنجیرزنی و سینه زنی به اجرای برنامه پرداختند.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره‌کل آموزش و پرورش چهارمحال‌ و بختیاری نیز گفت: این آیین معنوی همه ساله همزمان با دهه اول محرم، با هدف ترویج فرهنگ ایثار، شهادت و تعمیق پیوند دانش‌آموزان با ارزش‌های دینی و آموزه‌های اهل بیت(ع) در سراسر استان برگزار شد.

ذوالفقار علیخانی افزود: برگزاری آیین‌های مذهبی همچون سوگواری برای حضرت قاسم‌ بن‌ الحسن(ع) در زنده نگهداشتن فرهنگ عاشورا در بین نسل جوان و نوجوان تاثیر گذار است و بستری برای تربیت دینی، اجتماعی و هویتی دانش‌آموزان را فراهم می‌کند.

به گفته وی، با توجه به شرایط روز جامعه، اشعار و نوحه‌های حماسی با محوریت مفاهیمی چون شجاعت، ایثار و شهادت در این سوگواره برگزار شد.

به گزارش ایرنا، عبارت «احلی من العسل» به معنای «شیرین تر از عسل» پاسخ حضرت قاسم در شب عاشورا به عموی بزرگوارش حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) است که پرسیدند «مرگ در نزد تو چگونه است» و این نوجوان ۱۳ ساله در جواب حضرت گفتند «مرگ در نزد من شیرین تر از عسل است».