شناسهٔ خبر: 73240418 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

انتخابات ریاست جمهوری کره جنوبی| نقطه پایان بلاتکلیفی سیاسی

بعد از ۶ ماه بلاتکلیفی، مردم کره جنوبی امروز سه‌شنبه با اعتماد به یکی از ۲ نامزد اصلی انتخابات ریاست‌جمهوری، برای فرار از کابوس حکومت‌نظامی تلاش خواهند کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری آنا، مردم کره جنوبی امروز سه‌شنبه پای صندوق‌های رأی رفتند تا با انتخاب رئیس‌جمهوری جدید، به بحران ۶ ماهه‌ای پایان دهند که نقطه آغاز آن، اعلان فرمان حکومت‌نظامی از سوی «یون سوک یول» رئیس‌جمهور سابق بود.

درحالی‌که در حد فاصل برکناری یون و برگزاری انتخابات امروز، کره جنوبی ۲ رئیس‌جمهور موقت را تجربه کرد، هرکه از امروز به بعد سکان اداره دولت سئول را به دست بگیرد، با ۲ چالش اساسی مواجه خواهد بود:

*تلطیف حافظه جمعی جامعه‌ای که به‌شدت از خاطره حکومت‌نظامی آزرده شده است

*هدایت اقتصادی صادرات‌محور که باید در برابر سیاست‌های انحصارطلبانه آمریکا به‌عنوان اصلی‌ترین متحد نظامی و شریک تجاری تاب بیاورد

رقابت امروز ۲ گزینه اصلی دارد:

*«لی جائه-میونگ» نامزد لیبرال دموکرات که روی نبرد با «نیرو‌های شورشی» به رهبری یون سوک یول وارد کارزار انتخاباتی شده است.

*«کیم مون-سو» کاندیدای محافظه‌کار از حزب «قدرت مردم» که آینده‌ای عاری از «دیکتاتوری» را نوید می‌دهد.

لی و کیم هر دو بر سرمایه‌گذاری در نوآوری و فناوری تمرکز دارند، اما رویکردهایشان متفاوت است. لی بر عدالت و حمایت از خانواده‌هایی با درآمد متوسط و پایین تأکید دارد و به دنبال ایجاد محیط اقتصادی فراگیرتر است. در مقابل، کیم کاهش مقررات و تنش‌های کاری را در اولویت قرار داده تا آزادی و انعطاف‌پذیری بیشتری به کسب‌وکار‌ها بدهد. استراتژی‌های آنها نشان‌دهنده دیدگاه‌های متفاوت درباره رشد اقتصادی و تأثیرات اجتماعی است.

تفاوت اصلی در دیدگاه آنها این است که لی بیشتر به دخالت دولت برای ایجاد عدالت اجتماعی توجه دارد، درحالی‌که کیم بر کاهش محدودیت‌ها برای تقویت رشد اقتصادی تأکید می‌کند.

در یکی از نظرسنجی‌های قبل از انتخابات، کیم با ۱۴ امتیاز از رقیب خود جلوتر بود.

در این دور از انتخابات ریاست‌جمهوری کره جنوبی شاهد مشارکت بالای رأی‌دهندگان هستیم و مراکز اخذ رأی از ۶ صبح تا ۸ شب به وقت محلی باز هستند. در رأی‌گیری زودهنگام، بیش از یک‌سوم از ۴۴.۳۹ میلیون رأی‌دهنده واجد شرایط رأی خود را ثبت کردند. تا ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی، ۸.۱ میلیون نفر—یعنی بیش از ۱۸ درصد از واجدان شرایط—در ۱۴,۲۹۵ مرکز رأی‌گیری در سراسر کشور رأی داده بودند.

نامزد‌های پیشتاز، پس از سه هفته تبلیغات انتخاباتی، روز دوشنبه سفر‌های خود را به سراسر کشور پایان دادند و در سئول برای تجمعات پایانی گرد هم آمدند. آنها قول داده‌اند که ماه‌ها ناآرامی سیاسی را پشت سر بگذارند.

انتهای پیام/