شناسهٔ خبر: 72821117 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

انعقاد تفاهم‌نامه تامین مسکن فرهنگیان/ پیش‌بینی ساخت ۲۰۰ هزار خانه

آئین انعقاد تفاهم‌نامه مشترک میان وزارت آموزش و پرورش و وزارت راه و شهرسازی برای تامین مسکن فرهنگیان امضا شد، طبق گفته وزیر راه و شهرسازی در این تفاهم‌نامه سعی شده تا ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان محقق شود.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

آئین انعقاد تفاهم نامه مشترک وزارت آموزش و پرورش و وزارت راه و شهرسازی صبح امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.

در ابتدای این مراسم علی فرهادی، سخنگو و معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گزارشی ارائه کرد و گفت: وزیر آموزش و پرورش مأموریت ویژه‌ای در حوزه تأمین مسکن فرهنگیان دارد.

وی با اشاره به سهم بالای آموزش و پرورش در بدنه دولت اظهار داشت: ۴۴ درصد بدنه دولت را آموزش و پرورش تشکیل می‌دهد.

فرهادی افزود: از یک‌میلیون و ۴۵ هزار معلم، حدود ۳۹۰ هزار نفر فاقد مسکن هستند.

وی ادامه داد: ظرفیت‌هایی در درون وزارت آموزش و پرورش برای تأمین مسکن وجود دارد، اما این فرآیند به‌صورت معمول بسیار زمان‌بر است.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ما نیازمند یک جهش چشمگیر هستیم و امیدواریم این تفاهم‌نامه به‌خوبی اجرا شود گفت: هدف ما این است که در پایان دولت بتوانیم اعلام کنیم هیچ معلمی بدون مسکن نیست.

همچنین در ادامه این مراسم، حبیب‌الله طاهرخانی، معاون وزیر راه و شهرسازی نیز در سخنانی، گفت: اصل این تفاهم‌نامه بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی آموزش و پرورش در تأمین مسکن فرهنگیان استوار است.

وی اظهار داشت: هم اکنون ۲۲۰ هزار فرهنگی تحت پوشش این طرح قرار دارند که در مراحل احداث یا تحویل هستند.

طاهرخانی تصریح کرد: فرهنگیان ظرفیت انسانی و اجرایی بالایی دارند که با سازماندهی مناسب می‌توانند پیش‌برنده اصلی این طرح باشند.

طاهرخانی در پایان گفت: همکاری مدیران استانی وزارت راه و شهرسازی و آموزش و پرورش کلید موفقیت این تفاهم‌نامه است و امیدواریم این طرح در بازه زمانی کوتاه به نتیجه برسد.

تامین مسکن در راس مشکلات معلمان است

در ادامه این مراسم وزیر آموزش و پرورش در ابتدای سخنان خود خطاب به حضار، اظهار داشت: به شخصه همواره شاهد تلاش‌های شما در حوزه مسکن و در جلسات هیئت دولت، هستم. امروز این تفاهمنامه نیز ناشی از همین دغدغه وزیر محترم راه و شهرسازی است.

وی افزود: گزارشی که توسط سخنگوی آموزش و پرورش بیان شد یکی از بخش‌های مهم و دغدغه هر خانواده در کشور ما مقوله مسکن است به ویژه معلمان که همواره مقوله مسکن در راس مشکلات آنهاست. اگر مسکن فرهنگیان را حل کنیم ۵۰ درصد کارکنان دولت را خانه‌دار کرده‌ایم.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه ما در آموزش و پرورش امر تربیتی را عهده‌دار هستیم، گفت: از مهمترین برنامه‌های ما امر اقتصاد و معیشت خانواده فرهنگیان است و طی جلسات مختلف با کمک سازمان برنامه و بودجه توانسته‌ایم گام‌های بلندی را در این راستا برداریم.

کاظمی با اشاره به شمار معلمین بدون مسکن، تاکید کرد: با ۶۰هزار معلمینی که امسال جذب آموزش و پرورش می‌شوند به علاوه اساتید دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی و دیگر پرسنل دانشگاه فرهنگیان بر شمار معلمین بدون مسکن افزوده خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: چنانچه مسکن فرهنگیان حل نشود همه ظرفیت‌های بالقوه آموزش و پرورش را از دست خواهیم داد.

کاظمی با تاکید بر مدرسه سازی به عنوان یکی از مهمترین برنامه‌های دولت چهاردهم اظهار داشت: در حوزه عدالت آموزشی گام‌های مهمی برداشته شده است و هفته گذشته اجرایی سازی ۱۱۰ مدرسه در شهر تهران را در دفتر رئیس جمهور برنامه‌ریزی کردیم.

کاظمی در خاتمه اظهار داشت: برای شتابدهی به این تفاهمنامه لازم است کارگروه ویژه‌ای تدارک دیده شود تا رضایت شغلی معلمین را شاهد باشیم.

ساخت مسکن بدون مدرسه خلاف شأن مردم و نظام آموزش و پرورش است

در ادامه نیز فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: همه ما و فرزندان ما مدیون معلمین خود هستیم. وزارت آموزش و پرورش و نقش آن را در شکل‌گیری جامعه‌ای پرنشاط بسیار پررنگ می‌بینیم.

وی افزود: حال خوب نسل‌های آینده با مقوله پرورش توسط فرهنگیان شکل می‌گیرد پس باید حال معلمین ما نیز خوب باشد.

وزیر راه و شهرسازی، گفت: مسکن در شکل‌گیری حال خوب معلمین تاثیر مستقیم ما را متحول خواهد کرد شاهد هستیم همواره وزیر آموزش پیگیر مسکن فرهنگیان هستند و در همه جلسات دولت همواره سخن از مسکن فرهنگیان و مدرسه‌سازی است.

وزیر مسکن راه و شهرسازی با اشاره به توجه دولت چهاردهم به آموزش و پرورش گفت: در این تفاهمنامه سعی شده تا براساس وظایف هر دو نهاد بتوانیم ساخت ۲۰۰ هزار واحد را برای فرهنگیان محقق کنیم.

صادق در ادامه افزود: در ابتدا سعی کردیم تفاهمنامه‌های قبلی را آسیب‌شناسی کرده و علل محقق نشدن آنها را بررسی کنیم تا در اجرای این تفاهمنامه به مشکل برنخوریم. خوشبختانه با توجه به پتانسیل موجود در آموزش و پرورش نقش نهاد‌هایی که در ساخت و ساز فعال هستند، پررنگ دیده شده و وزارت راه و شهرسازی نقش تسهیلگر و محوری خواهد داشت.

این مقام مسئول ادامه داد: در جلسه‌ای با حضور مسئولان حوزه مسکن، سازمان ملی زمین و مسکن شهر‌های جدید، بر اجرایی شدن تفاهمنامه‌ای در این زمینه تأکید شد. معاونان و همکاران حاضر در این جلسه متعهد شدند که کارگروهی تشکیل‌شده و جلسات مستمر، هرگونه مشکل خاص در شهر‌ها را بررسی و حل‌وفصل کنند.

وی گفت: همچنین، نقش پررنگ شهرداری‌ها در پیشبرد این طرح‌ها مورد تأکید قرار گرفت. انجمن‌ها، انبوه‌سازان و توسعه‌گران فعال در حوزه مسکن نیز به همکاری فراخوانده شدند تا با مشارکت حداکثری، گام‌های مؤثری در خدمت‌رسانی به معلمان و جامعه بردارند.

در ادامه، وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر مدرسه‌سازی به‌عنوان اولویت مهم مطرح شده در دولت چهاردهم، گفت: با پیگیری‌های ویژه رئیس‌جمهور و وزارت راه و شهرسازی، برنامه‌ریزی‌هایی برای ساخت مدارس در کنار مسکن‌های حمایتی و سکونتگاه‌های غیررسمی انجام شده است. ساخت مسکن بدون مدرسه، خلاف شأن مردم و نظام آموزش و پرورش است.

انتهای پیام/