شناسهٔ خبر: 70561032 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: سلامت نیوز | لینک خبر

غذاهایی که علائم آلرژی فصلی را تشدید می کنند

در حالی که هیچ مدرک قطعی وجود ندارد که نشان دهد رژیم غذایی شما می تواند علائم آلرژی را تحت تاثیر قرار دهد، ممکن است اجتناب از برخی غذاها کمک کننده باشد و علائم شما را تسکین دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، آلرژی‌های فصلی میلیون‌ها نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهند که دو مورد از رایج‌ترین انواع آن رینیت آلرژیک (تب یونجه) و ورم ملتحمه آلرژیک (آلرژی چشمی) است. از آنجایی که آلرژی فصلی بیشتر ناشی از گرده است ممکن است در فصول خاصی از سال بدتر شود.

علائم آلرژی می تواند شما را آزرده کند و باعث عطسه، سرفه، آبریزش بینی یا خارش چشم و گلو شود. اما جدا از مصرف داروهای آلرژی، آیا غذاهایی وجود دارد که باید برای کمک به علائم خود مصرف کنید یا از آنها اجتناب کنید؟

آیا رژیم غذایی بر آلرژی فصلی تأثیر می گذارد؟

در حالی که هیچ مدرک علمی قطعی وجود ندارد که رژیم غذایی می تواند علائم آلرژی شما را تحت تاثیر قرار دهد، ممکن است اجتناب از برخی غذاها کمک کننده باشد. به این دلیل که برخی از غذاها می توانند واکنش هایی شبیه به آلرژی های فصلی ایجاد کنند.

با این حال، قبل از ایجاد تغییرات در رژیم غذایی خود، بهتر است با پزشک خود در مورد آنچه توصیه می کند صحبت کنید.

غذاهایی که ممکن است علائم آلرژی فصلی را تشدید کنند

غذاهایی که ممکن است علائم آلرژی فصلی شما را بدتر کنند عبارتند از:

  • اگر به گرده غان حساسیت دارید : ممکن است بخواهید از خوردن غذاهایی که حاوی پروفلین هستند، که پروتئینی شبیه به گرده غان است و می تواند باعث ایجاد علائمی مانند تورم یا خارش در دهان، زبان یا لب ها شود، خودداری کنید. غذاهای حاوی پروفیل عبارتند از:
    • هلو
    • آلو
    • زردآلو
    • سیب
    • کیوی
    • گلابی
    • گیلاس
    • هویج
    • کرفس
    • بادام
    • فندق
    • بادام زمینی
    • سویا
    • زیره
    • رازیانه
    • جعفری
  • اگر به گرده گل ابروسیا حساسیت دارید: ممکن است واکنش‌های آلرژیک نسبت به برخی غذاها تجربه کنید که علائمی مانند خارش یا سوزن سوزن شدن در دهان و گلو و سرفه ایجاد می‌کند. این غذاها عبارتند از:
    • تخمه آفتابگردان
    • موز
    • خیار
    • خربزه
    • کدو سبز
    • کیوی
  • اگر به گرده چمن حساسیت دارید: غذاهای حاوی لیکوپن می تواند باعث واکنش های آلرژیک شود:
    • گوجه فرنگی
    • بادام زمینی
    • چغندر سوئیسی
    • کرفس
  • غذاهای تند: ادویه زیاد در غذا می تواند علائم آلرژی مانند آبریزش بینی و آبریزش چشم را بدتر کند.
  • غذاهای فرآوری شده: غذاهای سرخ شده و غذاهای تهیه شده با آرد تصفیه شده، شکریا نمک می تواند علائم آلرژی را بدتر کند.

چه غذاهایی می توانند به کنترل آلرژی فصلی کمک کنند؟

گنجاندن برخی غذاها در رژیم غذایی می تواند به تقویت ایمنی و مهار التهاب کمک کند که به نوبه خود می تواند علائم آلرژی فصلی را کاهش دهد:

  • پلی فنول ها شامل:
    • عسل
    • سبزیجات برگ دار
    • کلم بروکلی
    • فلفل دلمه ای
    • توت ها
    • آناناس
    • کاکائو
  • آنتی اکسیدان ها
    • چای سبز
    • زردچوبه
    • مرکبات
    • توت ها
  • پروبیوتیک ها
    • ماست
  • رسوراترول
    • انگور
  • چربی های خوب
    • ماهی چرب