شناسهٔ خبر: 70523559 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

اکران مستند‌ها در شهرستانها یعنی شکستن محدودیت

علی محمد صادقی، ضمن ابراز خرسندی از امکان نمایش‌ فیلم‌های مستند در بستری به غیر از جشنواره سینماحقیقت، نمایش‌فیلم‌های مستند در شهرهای مختلف را فرصتی برای دیده شدن هر چه بیشتر آثار مربوط به این گونه سینمایی می‌داند.

صاحب‌خبر -

علی‌محمد صادقی کارگردان مستند «مامان» در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛ درباره اهمیت نمایش فیلم‌های سینمای مستند در سایر شهرهای کشور گفت: این گونه سینمایی امکان محدودی برای پخش و نمایش در اختیار دارد. در کشور یک شبکه تخصصی تلویزیون  مربوط به سینمای مستند وجود دارد، اما تمام آثار تولید شده امکان نمایش از طریق  آنتن تلویزیون را پیدا نمی‌کنند. همچنین جشنواره فیلم‌های مستند سینماحقیقت نیز فرصت محدودی برای اکران آثار منتخب تولید شده در این گونه را دارد.

صادقی بیان کرد: در این شرایط که پخش فیلم‌های مستند با محدودیت‌هایی مواجه است، فراهم کردن امکان دیده شدن آثار در 42 شهر کشور فرصت بسیار مناسبی محسوب می‌شود. البته من از میزان استقبال مخاطبان از آثار بی‌اطلاع هستم اما با این وجود اکران فیلم‌های جشنواره حقیقت در نقاط مختلف کشور، بستر مناسبی را برای دیده شدن فیلم‌های مستند فراهم می‌کند.

این فیلمساز با بیان اینکه اکران فیلم‌های مستند نباید تنها محدود به مدتی کوتاه در سال شود، افزود: فیلم‌های حاضر در جشنواره سینماحقیقت عموما توانستند مخاطبان بسیاری را با خود همراه کنند. اگر در طول یک سال فیلم های سینمای مستند به صورت منظم امکان عرضه و نمایش پیدا کنند، فیلمساز فرصت بیشتری را برای مواجهه با مخاطب پیدا خواهد کرد و علاقه‌مندان به این گونه سینمایی نیز هرچه بیشتر در جریان برنامه نمایش آثار قرار می‌گیرند.

وی  بیان کرد: فیلم مامان به دلیل ساختارها و سیاست‌های حاکم بر تلویزیون و همچنین به دلیل موضوع تلخ آن امکان نمایش در شبکه‌های تلویزیونی را ندارد . بنابراین مهمترین فرصت برای عرضه آن شرکت در جشنواره است، در حالی که تنها یک جشنواره تخصصی مربوط به سینمای مستند در کشور وجود دارد. به همین دلیل نمایش فیلم‌ها در سایر شهرهای کشور فرصت بسیار خوب و مناسبی محسوب می‌شود.

صادقی درباره نقش گروه سینمایی «هنر و تجربه» در دیده شدن فیلم‌های سینمای مستند گفت: ایجاد هر نوع بستری برای عرضه، اکران و نمایش فیلم‌های مستند، فرصت مناسبی به شمار می‌آید. اینکه گروه سینمایی هنر و تجربه به سینمای مستقل کشور احترام گذاشته و از اکران آثار کوتاه و مستند حمایت می‌کند، اقدامی قابل تقدیر است. فیلم «مامان» با هزینه شخصی تولید شده است و اثری مستقل به شمار می‌رود. اینکه گروه هنر و تجربه بتواند برنامه ریزی‌هایی را صورت دهد که چنین آثاری در اکران‌های سینمایی دیده شوند، موقعیت مناسبی را برای علاقه‌مندان به گونه‌های متفاوت سینما به وجود می‌آورد و فیلمساز نیز می‌تواند اثر خود را هر چه بیشتر در معرض دیده شدن قرار دهد.

کارگردان فیلم «مامان» درباره تجربه حضور در جشنواره سینماحقیقت نیز عنوان کرد: برای من حضور در این جشنواره تجربه بسیار خوبی بود. فیلم «مامان» در این رویداد سینمایی در دو سانس به روی پرده رفت و با استقبال بسیار خوبی از جانب مخاطبان رو‌به‌رو شد، به گونه‌ای که در هر نوبت نمایش، فضای سالن مملو از جمعیت بود. خوشبختانه مخاطبان به این فیلم توجه نشان دادند و پس از اکران، هنگامی که با برخی از آن‌ها صحبت کردم متوجه شدم که تحت تأثیر فضای فیلم قرار گرفته بودند و این موضوع  که تماشاگران توانستند با فیلم ارتباط برقرار کنند بزرگترین دستاورد من از حضور در جشنواره سینما حقیقت بود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: