به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی سد و نیروگاه دز، سید حمید صالحی شنبه با اشاره به تکمیل طرح مصرف داخلی نیروگاه دز در شرایط اضطراری بیان کرد: دیزل ژنراتور ۶۵۰ کیلوولت آمپر جدید نیروگاه دز پس از راه اندازی ترانس مصرف داخلی نیروگاه به منظور تکمیل طرح تامین مصرف داخلی این نیروگاه در شرایط اضطراری، راه اندازی و به سیستم مصرف داخلی نیروگاه متصل شد.
وی افزود: یک دستگاه دیزل ۲۷۵ کیلوولت آمپری این وظیفه را پیش از این بر عهده داشت که با توجه به افزایش مصرف در طرح بهینه سازی این دستگاه جایگزین دیزل قدیمی این نیروگاه شد.
مدیرعامل شرکت تولید و بهره برداری سد و نیروگاه دز گفت: نصب و ساخت تابلوی فرمان و همچنین طراحی مدارهای مورد نیاز این طرح توسط کارکنان فنی و مهندسی نیروگاه دز و با تایید کارشناسان معاونت سد و نیروگاه سازمان آب و برق خوزستان انجام شد.
به گزارش ایرنا، نیروگاه دز در نقطه ژرف شبکه تولید و توزیع برق قرار دارد به همین دلیل این نیروگاه وظیفه سنگینی در پایداری شبکه و استمرار تولید برق به ویژه در فصل تابستان به عهده دارد.
سد دز یک سد بتنی برقآبی است که بر روی رودخانه دز توسط یک کنسرسیوم ایتالیایی احداث شد؛ این سد ۱۲۵ هزار هکتار از اراضی پایین دست را آبیاری میکند و نقش مهمی در کنترل سیلابهای بالادست دارد، نیروگاه این سد دارای قدرت ۵۲۰ مگاوات است.
احداث سد دز در سال ۱۳۳۸ خورشیدی توسط ایتالیاییها در کوههای زاگرس آغاز شد و در سال ۱۳۴۱ خورشیدی پایان یافت دریاچه این سد ۶۵ کیلومتر طول و حدود ۶۰ کیلومترمربع مساحت داشته و گنجایش نهایی آن ۳٫۳ میلیارد مترمکعب است.
این سد با ارتفاع ۲۰۳ متر در زمان ساخت خود به عنوان یکی از مرتفعترین سدهای جهان (ششمین سد جهان در زمان ساخت) شناخته میشد و در حال حاضر نیز پنجاهمین سد بلند دنیا در بین سدهای ساخته شده و در دست ساخت است.