به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز، مجتبی عبداللهی گفت: شرایط ناترازی انرژی کشور را صادقانه با مردم مطرح کنیم و از آنها بخواهیم که برای عبور از شرایط بحرانی فعلی قدم اول صرفه جویی است و برای هر طرحی که برای کاهش مصرف طراحی میکنید، پیوست رسانهای لازم را در نظر بگیرید.
او تاکید کرد: باید از تمام مسیرهایی که میتوان مصرف را کاهش داد، بررسی و کم هزینه ترینها را اجرا کنیم. میتوان با کاهش دمای هوای ادارات دولتی به صرفه جویی انرژی در کشور کمک کرد.
استاندار البرز گفت: ضمن این که تأکید دارم شرایط فعلی و ناترازی در حوزه انرژی را به مردم صادقانه بگوییم، معتقدم از تمام رسانهها به خصوص رسانه ملی و نیز از ظرفیت فرمانداران، دهیاران و مدیران برای توجیه مردم و کاهش مصرف انرژی در استان باید بهره بگیریم.
عبداللهی گفت: توسعه شبکههای توزیع انرژی اعم از برق و گاز در کشور متناسب با زیرساختهای موجود نیست و چارهای جز صرفه جویی در مصرف انرژی به خصوص گاز در شرایط فعلی و سرمای هوا نداریم.
استاندار البرز گفت: در زمینه مصرف برق باید روزانه ۳۰۰ مگاوات کاهش مصرف برق در استان داشته باشیم و برای این کار باید ۲۵ درصد مصرف برق استان کاهش یابد این کار یا باید به صورت صرفه جویی باشد یا قطع برق توسط شرکت توزیع برق. البته ضروری است مردم از نحوه و ساعات قطع برق مطلع شوند.
مجتبی عبداللهی گفت: امروز ما در استان البرز شاهد وجود باغ ویلاهایی هستیم که شاید تنها یک روز در هفته مورد استفاده قرار میگیرند، اما در طول هفته سیستم گرمایشی آنها روشن است و برق و گاز بسیاری مصرف میکنند. در این زمینه ضروری است این باغ ویلاها شناسایی شوند و نسبت به قطع گاز آنها اقدام شوند تا از هدررفت گاز جلوگیری شود.
او گفت: امروز برای تامین انرژی پایدار در کشور نیازمند اورهال نیروگاههای فعلی و ساخت نیروگاه جدید هستیم، اما این کار زمانبر است و وهله اول مجبوریم تا با مدیریت مصرف و صرفه جویی از این روزها سخت بگذریم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان البرز گفت: در صورتی که شاهد صرفه جویی در مصرف برق و گاز نباشیم، ممکن است فعالیت برخی نیروگاههای برق ما که از سوخت فسیلی استفاده میکنند، به دلیل عدم تأمین سوخت مورد نیاز از مدار خارج شوند.
مسعود خواجه وند افزود: نیروگاههای ایران در شرایط عادی قادر به تولید ۷۰ هزار مگاوات برق هستند که البته این میزان در فصل گرم سال بهدلیل روشن شدن سیستمهای سرمایشی کفاف تأمین کل نیاز را نمیدهد، اما در فصل سرما میزان مصرف برق کشور بهشدت افت میکند و نیروگاهها بدون تحمل هیچ فشاری میتوانند ضمن انجام تعمیرات دورهای، برق مورد نیاز کل مشترکان صنعتی، تجاری و خانگی را تأمین کنند. نکته قابل توجه این است که ما در فصل سرما با مشکل ناترازی گاز مواجهیم و نیروگاهها بهدلیل کمبود سوخت قادر به تأمین برق مورد نیاز کشور نیستند.
به گفته خواجه وند گرچه برای درمان کمبود برق در فصل سرما در ظاهر باید روی کاهش مصرف برق در مشترکان خانگی تمرکز کرد تا چرخ صنعت هم بچرخد، اما عاقلانهتر این است که روی صرفهجویی سوخت تمرکز کنیم تا نیروگاه مجبور به کاهش خروجی نشود و مشترکان هم در مضیقه قرار نگیرند.