شناسهٔ خبر: 70273507 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

گزارش|

بی‌عملی فدراسیون فوتبال برای دفاع از میزبانی مسابقات آسیایی/ وقتی همه خوابند

بازگشت میزبانی فوتبال آسیا به ایران به ویژه برای دو تیم بزرگ استقلال و پرسپولیس فرصت مهمی است، اما برای حفظ و بهبود شرایط میزبانی در آینده، باید تمهیداتی در نظر گرفته شود و ضرورت دارد فدراسیون فوتبال در این موضوع احتیاط به خرج دهد و قصور نکند.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

با اعلام کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC)، میزبانی مسابقات آسیایی به ایران برگشته است و دیدارهای پرسپولیس - النصر و استقلال - الشرطه در ورزشگاه آزادی تهران برگزار خواهد شد. تیم‌های فوتبال ایرانی در رقابت‌های آسیایی از جمله لیگ نخبگان آسیا و لیگ قهرمانان سطح دوم آسیا شرایط بهتری را برای جدال با رقبای متمول عربی سپری خواهند کرد و از مزایای میزبانی و حضور هوادارن پرشورشان با بازگشت شرایط به حالت عادی بهره‌مند خواهند شد.

فدراسیون فوتبال باید تمهیداتی برای توسعه زیرساخت‌ها در ایران اتخاذ کند تا بهانه‌ای در دست کشورهای عربی قرار نگیرد. با وجود اینکه میزبانی ایران از مسابقات بین‌المللی فوتبال از سوی AFC، سلب شده بود، برخی از فدراسیون‌ها و رشته‌های ورزشی در ایران با این مشکل مواجه نشدند و به واسطه رابطه و کرسی‌های واقعی و به دور از اغراقشان از حق ایران در مجامع بین‌المللی دفاع کردند.

فدراسیون بسکتبال یکی از این نمونه‌ها بود که از حق خود دفاع کرد و عدم حضور تیم ملی قزاقستان در ایران منجر به شکست این تیم و حمایت قاطع مجامع بین‌المللی بسکتبال از ایران شد، در صورتی که در فوتبال با وجود ادعای مهدی تاج در زمینه کسب کرسی‌هاس مهم، اصلاً چنین احترامی را از سوی کنفدراسیون آسیا و یا حتی FIFA شاهد نیستیم. این تمهیدات به ایران کمک می‌کند تا در سطح بین‌المللی موقعیت خود را تقویت کند و از تحرکات کشور‌های دیگر در جهت به هم ریختن میزبانی آسیا جلوگیری کند.

بهبود و توسعه زیرساخت‌های ورزشی، از جمله استادیوم‌ها، کیفیت زمین و امکانات رفاهی برای تماشاگران و بازیکنان، از اهمیت بالایی برخوردار است. این زیرساخت‌ها می‌توانند تأثیر زیادی بر تجربه مثبت میهمانان و تیم‌ها داشته باشند. لازم است تلاش‌هایی برای بهبود تصویر عمومی و برند فوتبال ایران در سطح بین‌المللی تلاش بیشتری صورت گیرد. این شامل برگزاری رویداد‌های مثبت رسانه‌ای و جذب حمایت‌های بین‌المللی است.

ارتقاء فرهنگ میزبانی مثبت و ترویج رفتار‌های مناسب میان هواداران و بازیکنان از طریق برنامه‌های آموزشی و فرهنگی می‌تواند به تقویت هویت ورزشی کمک کند. لازم است که تحریم‌ها و فشار‌های سیاسی را با دقت مدیریت کرد و امنیت بازیکنان و تماشاگران را تضمین کرد. این موضوع به ویژه وقتی حریفان از کشور‌های دیگر به ایران سفر می‌کنند، اهمیت پیدا می‌کند.

برقراری دیالوگ با دیگر کشور‌ها و فدراسیون‌های فوتبال و همچنین گفت‌وگوی دیپلماتیک و ورزشی می‌تواند به کاهش تنش‌ها و بروز سوء تفاهمات کمک کند. در این راستا، ایجاد تفاهم‌نامه‌ها و همکاری‌های ورزشی می‌تواند مفید باشد. در زمینه برنامه‌ریزی مالی و اقتصادی باید بر روی یک مدل مالی پایدار برای میزبانی مسابقات تمرکز کرد تا زیرساخت‌ها و امکانات همچنان در سطح مطلوب حفظ شوند.

ارزیابی مستمر و بهره‌برداری از تجربیات گذشته نیز از دیگر مسائل است که فدراسیون فوتبال چه در دوره مهدی تاج و چه در دوره رئیس آینده باید به آن توجه کافی داشته باشد. بررسی تجربیات میزبانی ایران در گذشته و یادگیری از نقاط قوت و ضعف کمک می‌کند تا در آینده میزبانی بهتری داشته باشیم.

گفتنی است؛ زمان دقیق ترمیم و بازسازی کامل ورزشگاه آزادی هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و در طی زمان‌های مختلف از سوی احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان و سیدمحمدشروین اسبقیان معاون توسعه قهرمانی وزارت ورزش، تاریخ‌های مختلفی اعلام شده است.

همت عمومی دستگاه ورزش و جوانان می‌طلبد پیش از اینکه وزارت ورزش به دنبال جنگ با میزبانی باشد، در ابتدا ساختار و زیرساخت‌های لازم فوتبال را فراهم کند تا آبروی فوتبال کشور مضحکه عام و خاص نباشد و به اصطلاح باید گفت اول شرایط میهمانی را مهیا سازیم سپس به دنبال دعوت از میهمانان برویم!

انتهای پیام/