شناسهٔ خبر: 70272599 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

گفت‌وگوی «جوان» با عبدالغفور امان‌زاده، نماینده مجلس

اختصاص ۱/۱ همت از مالیات مشاغل برای تأمین مالی پروژه‌های آب و فاضلاب

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: یک نماینده مجلس معتقد است بیش از ۳۵۱ هزار مؤدی در طرح نشان‌دار‌کردن مالیات از سوی مؤدیان مشارکت داشته‌اند و بالغ بر ۱/۱ همت از مالیات‌های مشاغل برای تأمین مالی پروژه‌های تأمین منابع آب (آبرسانی، کشاورزی و محیط زیست، آب و فاضلاب) از سوی مؤدیان انتخاب شده که این موضوع نشانه خوبی از شفافیت مصرف مالیات و همچنین تعامل مثبت بین دولت و مردم در زمینه نظام مالیاتی است. این آمار‌ها نشان می‌دهد مؤدیان استقبال خوبی از طرح داشته‌اند و اولویت‌ها به درستی مشخص شده است. 
مالیات‌ستانی مقوله پیچیده و چالش‌زایی است که اگر به درستی پیش نرود، کشور را با مشکلات اجتماعی و سیاسی مواجه می‌کند، به ویژه برای کشوری مانند ما که تاکنون در بودجه‌ریزی به درآمد‌های نفتی وابسته بوده و در ابتدای راه اصلاح نظام مالیاتی است، فرهنگ‌سازی‌های صحیح در این زمینه اهمیت بالایی دارد. سازمان امور مالیاتی طی سال جاری با هدف مردمی‌سازی نظام مالیاتی کشور و بهبود وضعیت مالیات‌دهی اقدام به اجرای طرح نشان‌دار‌کردن مالیات از سوی مؤدیان کرد. این طرح با استقبال خوبی روبه‌رو شد و ۱۲ همت معادل یک‌درصد از درآمد مالیاتی کشور به پروژه‌های عمرانی و زیرساختی مختلف اختصاص یافت. مالیات مهم‌ترین و پایدارترین منبع درآمدی دولت‌ها در کشور‌های مختلف محسوب می‌شود. تا پیش از این به مالیات به عنوان یک مقوله تفننی نگاه می‌کردیم و به وصول درآمد‌های مالیاتی دولت توجهی نداشتیم، اما واقعیت این است که وابستگی به درآمد‌های مالیاتی در بودجه به مصلحت کشور نیست و باید این رویه عوض می‌شد. در همین ارتباط، طی سال‌های اخیر اقداماتی در راستای مقابله با فرار مالیاتی و دریافت مالیات حقه از همگان در دستور کار قرار گرفت. 
در ادامه نظرات عبدالغفور امان‌زاده، نماینده مجلس در گفتگو با «جوان» در خصوص طرح نشان‌دارکردن مالیات از سوی مؤدیان که سازمان امور مالیاتی طی سال جاری به طرز منحصربه‌فردی در کشور به اجرا گذاشته است، تصریح کرد: اینکه مؤدیان می‌توانند به صورت برخط و مستقیم در سیستم مشخص کنند مالیات‌شان کجا هزینه شود، اقدام مثبتی است. این طرح را به فال نیک می‌گیریم و تصور می‌کنیم نتایج خوبی به لحاظ بهبود فضای مالیاتی کشور داشته باشد. وی ادامه داد: در چارچوب این طرح، مالیات‌دهندگان حق انتخاب دارند و مشخص می‌کنند مالیات‌شان کجا هزینه شود. این روند نوعی علاقه‌مندی به مالیات‌دهی در بین مؤدیان ایجاد می‌کند و با انگیزه بیشتری اقدام به پرداخت مالیات خواهند کرد. از این لحاظ، اجرای طرح مورد بحث برای‌مان سودمند است. 
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: مزیت دیگر نشان‌دار کردن مالیات از سوی مؤدیان، شفاف‌سازی است. بر اثر اجرای این طرح مشخص می‌شود مالیات‌ها کجا هزینه می‌شوند و این امر در افزایش شفافیت در هزینه‌کرد درآمد‌های مالیاتی کشور مؤثر است. هر چقدر بتوانیم به این دغدغه مالیات‌دهندگان پاسخ دهیم که مالیات‌ها کجا هزینه می‌شوند، به بهبود فضای مالیاتی کشور منجر می‌شود و از این لحاظ برای‌مان نفع دارد. 
امان‌زاده گفت: تمرکززدایی از کلانشهر‌ها و در اولویت قرار دادن تخصیص اعتبار برای تکمیل پروژه‌ها در مناطق محروم و اینکه حدود ۹۰ درصد از ظرفیت نسبی تهران به سمت استان‌های کمتربرخوردار سوق داده شده است، مثبت ارزیابی می‌شود. این موضوع همواره باید در دستور کار قرار داشته باشد و گلایه داریم چرا تا الان این طور نبوده است، البته آغاز این روند را مثبت ارزیابی می‌کنیم و امیدواریم این شرایط ادامه پیدا کند و اولویت تخصیص اعتبار با شهر‌ها و مناطق کمتر برخوردار باشد. 
وی در خصوص در نظر گرفتن موضوعات مختلف از جمله بهداشت و درمان (احداث بیمارستان، مراکز بهداشت، پایگاه سلامت و اورژانس)، در طرح نشان‌دار‌کردن مالیات از سوی مؤدیان خاطرنشان کرد: وجود داشتن چنین طیف وسیعی از موضوعات در طرح مورد بحث و اینکه مؤدیان می‌توانند مالیات‌شان را به هر یک از این حوزه‌ها اختصاص دهند، نکته مثبتی است. این امر باعث می‌شود افراد با سلایق متفاوت بتوانند در طرح مشارکت داشته باشند. 
این نماینده مجلس گفت: بیش از ۳۵۱ هزار مؤدی در طرح مشارکت داشته‌اند و بالغ بر ۱/۱ همت از مالیات‌های مشاغل برای تأمین مالی پروژه‌های تأمین منابع آب (آبرسانی، کشاورزی و محیط زیست، آب و فاضلاب) از سوی مؤدیان انتخاب شده که این نشانه خوبی از شفافیت مصرف مالیات و همچنین تعامل مثبت بین دولت و مردم در زمینه نظام مالیاتی است. این آمار‌ها نشان می‌دهد مؤدیان استقبال خوبی از طرح داشته‌اند و اولویت‌ها به درستی مشخص شده است.