شناسهٔ خبر: 70270723 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

پویش دو درجه کمتر؛ خراسان رضوی در مسیر عبور از بحران انرژی‌

استاندار خراسان رضوی، بر اهمیت مدیریت مصرف انرژی برای گذر از زمستان امسال تأکید کرد و گفت: با آغاز پویش "دو درجه کمتر" و اجرای محدودیت‌هایی برای اصناف و ادارات، استان خراسان رضوی برای عبور از چالش‌های انرژی آماده می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، غلامحسین مظفری عصر امروز در بازدید از مرکز دیسپچینگ شرکت گاز خراسان رضوی، ضمن بررسی آخرین وضعیت تأمین انرژی استان و آغاز به کار اکیپ‌های پایش مشترک گاز و برق، بر اهمیت مدیریت مصرف انرژی به‌عنوان یکی از اولویت‌های فوری استان تأکید کرد.

وی ادامه داد: هماهنگی‌های قابل‌توجهی در قالب ستاد انرژی استان صورت گرفته و تاکنون چندین جلسه با دستگاه‌های اجرایی برگزار شده است. یکی از مهم‌ترین اقدامات اخیر، آغاز پویش "دو درجه کمتر" در منازل و محیط‌های کسب‌وکار بوده که هدف آن کاهش مصرف انرژی با پایین آوردن دمای محیط به میزان 2 درجه سانتی‌گراد است.

استاندار خراسان رضوی افزود: این اقدام به‌منظور گذر موفق از پیک مصرف زمستان انجام شده و نیازمند همکاری همه مردم و دستگاه‌های خدماتی است ؛برای کنترل مصرف، اصناف از ساعت 20 شب موظف به کاهش فعالیت یا تعطیلی هستند. در همین راستا، مصرف گاز در منازل و ویلاهای خارج از شهرستان نیز باید به حداقل برسد. ادارات و دستگاه‌های دولتی نیز با دریافت بخشنامه‌های اجرایی، ملزم به همکاری حداکثری در مدیریت مصرف شده‌اند.

مظفری به چالش‌های سال گذشته در شهرستان تربت جام اشاره و اعلام  کرد:  با انجام اقدامات زیرساختی، مشکل تأمین گاز این منطقه برطرف شده و انتظار می‌رود امسال شاهد مشکل مشابهی نباشیم. 

وی خاطرنشان کرد:  شهرستان‌های واقع در انتهای خطوط انتقال گاز نیز در صورتی که مردم به مدیریت مصرف توجه کنند، دچار مشکل نخواهند شد.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به خودکفایی در تولید برق گفت: تولید اسمی برق کشور 90 هزار مگاوات است، اما به دلیل ناترازی 18 هزار مگاواتی، هر سال باید حداقل 10 درصد، معادل 9000 مگاوات، به ظرفیت تولید اضافه شود تا شبکه برق پایدار بماند. در حوزه گاز نیز پالایشگاه خانگیران و سرخس، به‌عنوان دو منبع مهم گازی کشور، نیازمند سرمایه‌گذاری برای توسعه خطوط انتقال و بهبود بهره‌وری هستند.

مظفری با انتقاد از بالا بودن مصرف انرژی در کشور، بیان کرد:مصرف انرژی در ایران به‌طور متوسط دو برابر میانگین جهانی است و این مسئله نیازمند فرهنگ‌سازی و مدیریت بهینه مصرف است؛مدیریت مصرف و صرفه‌جویی نه‌تنها در کوتاه‌مدت بلکه به‌عنوان راهکاری بلندمدت باید در دستور کار قرار گیرد.

به گفته وی، درکوتاه‌مدت، مدیریت مصرف و در بلندمدت، سرمایه‌گذاری در بخش انرژی، دو راهکار اصلی برای عبور از بحران هستند. همچنین به ضرورت توسعه شبکه‌های گازی و اتصال خطوط انتقال به یکدیگر اشاره کرد تا پایداری بیشتری در توزیع گاز حاصل شود.

مظفری عنوان کرد: استفاده از سوخت ترکیبی در دستور کار قرار گرفته تا خسارات زیست‌محیطی به حداقل برسد ضمن اینکه تصمیمات اتخاذ شده با هدف کاهش لطمه به تولید و حفظ منابع موجود در بخش برق و گاز اجرایی خواهند شد.

استاندار خراسان رضوی از مردم درخواست کرد: توصیه‌ها را جدی بگیرند و با دستگاه‌های اجرایی در مدیریت مصرف انرژی همکاری کنند تا استان بتواند بدون مشکل، از فصل سرما عبور کند.

انتهای پیام/282