محسن پورگلیان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا درباره نحوه تعامل سازمان نوسازی با مجموعه دانشگاه، اظهار کرد: پایداری در طراحی فضای آموزشی یکی از راهبردهای اصلی سازمان نوسازی مدارس کشور در راستای بهرهمندی بهینه از انرژی بوده است. از سالها پیش به بحث انرژی توجه ویژهای داشتهایم و مدارس بهعنوان پایگاه آموزش پیشروی این بحث شدهاند.
وی با اشاره به اینکه از روشهای مختلفی در جهت بهینهسازی انرژی استفاده شده است، بیان کرد: یکی از مسیرهایی که استفاده شده پژوهش و ابلاغ ضوابط جانمایی و استقرار فضاهای آموزشی است. استقرار ساختمان و فضای آموزشی یکی از مواردی است که برای استفاده موثر از انرژی طبیعی روز، انرژی خورشیدی و سایر مباحث میتواند موثر باشد.
او ادامه داد: یکی از پژوهشها و ابلاغهایی که انجام شد، با این هدف بوده که همه طرحها و پروژهها در مرحله طراحی به درستی جانمایی و استقرار پیدا کردند و از نور طبیعی روز استفاده شود و برای این کار، زاویه درست ساختمان اهمیت دارد.
پورگلیان با اشاره به اینکه اقداماتی از سال ۱۳۸۲ با همکاری شرکت بهینهسازی مصرف سوخت مدارس انجام شده است، بیان کرد: بعضی از این موارد شامل استفاده از آبگرمکنهای خورشیدی، استفاده از شیرهای ترموستاتیک، کنترل هوشمند موتورخانه مدارس برای کنترل دمای آب مصرفی و آب مورد نیاز گرمایش مدرسه است.
مدیرکل دفتر نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور در ادامه، استفاده از پنجرههای دوجداره را از سایر موارد مورد استفاده دانست و گفت: از موارد دیگر میتوان به استفاده از پنلهای خورشیدی در بام مدارس، عایقکاری جدارهها و عایقکاری موتورخانه، سیستم گرمایش از کف، تجهیزات کممصرفی مانند کولرهای اینورتردار، مبدلهای صفحهای و مشعلهای کممصرف اشاره کرد.
او افزود: مواردی از این دست کارهای ویژهای بوده که بهعنوان پایلوت و در تیراژ نسبتا محدود و برخی در تیراژ کل مدارسی که ما در حال ساخت آنها هستیم استفاده میشود. استفاده از پنجرههای دوجداره و کنترل هوشمند موتورخانه در همه مدارسی که طراحی و ساخته میشود مورد استفاده قرار میگیرد.
او با اشاره به ساخت مدارس سبز، بیان کرد: ضوابط ساخت مدارس سبز طراحی و ارسال شده است. بخشی از ۲۰۰۰ مرکز آموزشی که سالانه بهرهبرداری شده است و تحویل آموزش و پرورش داده میشود با رویکرد مدارس سبز ساخته میشود.
وی با بیان اینکه در این مدارس، ضوابط و استانداردها رعایت شده است، گفت: در ساخت این مدارس از نرمافزارهای تخصصی آنالیز انرژی مثل دیزاین بیلدر و سایر نرمافزارها استفاده شده است.
انتهای پیام