شناسهٔ خبر: 70262601 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی:

مقابله با قاچاق آثار تاریخی «جهاد» است

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی مقابله با قاچاق را «جهاد» خواند و گفت: در سال‌های گذشته جنگ و مبارزه، جهاد بود و امروز مقابله با عناصر ضد هویت ملی، جهاد است. رسالت یکی است ماموریت متفاوت می‌شود. اگر آن جهاد مقدس بود این جهاد نیز مقدس است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، سیدرضا صالحی‌ امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در هفتمین نشست تخصصی سراسری فرماندهان، معاونان، مسئولان و مدیران پایگاه‌های حفاظت میراث فرهنگی که شنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۳ در مجموعه تاریخی نیاوران برگزار شد، با بیان اینکه میراث ‌فرهنگی هویت و شخصیت‌ساز است، افزود: جیرفت، هگمتانه، شهر سوخته، مرودشت، استخر، فیروزآباد، نقش‌ جهان و همه آثار تاریخی هویت این سرزمین هستند.

او با اشاره به اینکه جغرافیای ایران و میراث ملموس و ناملموس قدرت نرم کشور هستند، اظهار کرد: جامعه با قدرت نرم زیست می‌کند و با قدرت سخت حفاظت می‌شود. شما از هویت یک ملت حفاظت می‌کنید و بسیار کار ارزشمند و قابل تقدیری است. میراث‌ ایران از لحاظ جایگاه فرهنگی و تاریخی رقیب بی‌نظیری بین کشورهای عضو سازمان ملل است و هیچ کشوری را در دنیا نداریم که مانند ایران ظرفیت‌های متنوع تاریخی و تمدنی داشته باشد.

صالحی امیری، میراث‌ فرهنگی را متولی دفاع از ایران عنوان کرد و افزود: جامعه ما دارای هوشمندی بالایی است و روابط خودتنظیمی بین اجزای فرهنگی و دینی دارد. هیچ‌وقت عناصر دینی در مقابل عنصر ملی و ایرانی قرار نگرفته‌اند. ایرانیت و اسلامیت دو بال یکدیگر هستند و تعارضی بین این دو وجود ندارد.

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی با بیان اینکه به دلیل محدودیت منابع و امکانات کافی و در دسترس، در صیانت از آثار تاریخی کشور کوتاهی‌هایی صورت گرفته است، بر اهمیت توسعه و صیانت از میراث‌ فرهنگی کشور تاکید کرد و افزود: به دلیل علاقه جامعه ایرانی به خصوص نسل جوان به شناخت و حفاظت از میراث فرهنگی می‌توانیم سازماندهی مکملی با یگان حفاظت داشته باشیم و با استفاده از ظرفیت نیروهای محلی، تشکل‌ها و انجمن‌ها از این میراث حفاظت موثرتری داشته باشیم.

او مقابله با قاچاق را جهاد عنوان کرد و افزود: در سال‌های گذشته جنگ و مبارزه، جهاد بود و امروز مقابله با عناصر ضد هویت ملی، جهاد است. رسالت یکی است ماموریت متفاوت می‌شود، اگر آن جهاد مقدس بود این جهاد نیز مقدس است.

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی همچنین همکاری‌های مشترک و مؤثر به‌منظور تقویت و توسعه امکانات، تجهیزات و منابع انسانی یگان حفاظت را مورد تاکید قرار داد.

یگان حفاظت میراث فرهنگی امکانات خودرویی و موتوری کم دارد

سردار رضا بنی اسدی‌فر، فرمانده یگان‌های انتظامی و حفاظتی فراجا نیز در این نشست، با اشاره به اهمیت پیوند نیروهای یگان حفاظت و متخصصان میراث‌ فرهنگی، دانش‌افزایی و ارتقاء سطح علمی و آگاهی را در راستای تقویت‌انگیزه برای صیانت از میراث‌ فرهنگی کشور مهم عنوان کرد.

بنی اسدی‌فر با اشاره به اهمیت هماهنگی و تعامل بین‌بخشی در وزارتخانه و استان‌ها به‌منظور انجام ماموریت‌ها، به تشریح اهمیت یگان حفاظت به‌عنوان یک یگان عملیاتی در حفاظت از میراث‌ فرهنگی پرداخت و به نبود ساختار و سازمان مصوب، نبود تجهیزات نوین متناسب با تهدیدات، تقویت تجهیزات حفاظتی، ضعف در پیوند اجتماعی با جوامع محلی، کمبود امکانات خودرویی، موتوری، ارتباطی و اختصاص ردیف‌های اعتباری اشاره کرد.

او با بیان اینکه ایران به لحاظ میراث‌فرهنگی غنی است، این گستردگی و پراکندگی را از  مشکلات موجود برای حفاظت و صیانت از این ظرفیت عنوان کرد.

فرمانده یگان‌های انتظامی و حفاظتی فراجا با اشاره به پیوند نیروهای یگان حفاظت با متخصصان میراث‌فرهنگی و اهمیت دانش‌افزایی اظهار کرد: ارتباط با متخصصان از جمله باستان‌شناسان موجب ارتقای اطلاعات علمی و آگاهی‌افزایی  همچنین ایجاد انگیزه مضاعف در اجرای ماموریت‌های نیروهای یگان حفاظت می‌شود که باید مورد توجه قرار گیرد.

فرمانده یگان‌های انتظامی و حفاظتی فراجا همچنین به جذب نیروی انسانی جدید و استخدام تدریجی اشاره کرد.

انتهای پیام