به گزارش دفاعپرس از خراسان رضوی، سرهنگ «جواد جهانشیری» معاون هماهنگکننده فرماندهی انتظامی استان صبح امروز در نشست خبری «پویش کودکان سایبری»، در محل ساختمان پلیس فتا استان، از آغاز پنجمین پویش کودکان سایبری در خراسان رضوی خبر داد و طی سخنانی اظهار داشت: این پویش که با هدف ارتقاء آگاهی خانوادهها نسبت به تهدیدات فضای مجازی برای کودکان برگزار میشود، از تاریخ ۲۴ تا ۳۰ آذر خواهد بود.
وی به پویایی و ظرفیت فضای مجازی اشاره کرد و یادآور شد: ما در این پویش به موضوعاتی، چون خطرات بازیهای آنلاین، نحوه استفاده صحیح از فضای مجازی و پیشگیری از آسیبهای روانی و اجتماعی توجه داریم.
معاون هماهنگکننده فرماندهی انتظامی خراسان رضوی همچنین به نقش آموزش و پرورش، پلیس فتا و دیگر نهادهای دولتی و خصوصی در حمایت از این طرح اشاره کرد و افزود: در این دوره، برنامههای متنوعی شامل کارگاهها، جلسات هماندیشی و همایشها برای دانشآموزان، والدین و معلمان برگزار خواهد شد. این جلسات در مدارس استان و همچنین از طریق بسترهای مجازی، با هدف معرفی آسیبها و تهدیدات فضای مجازی برای کودکان، برنامهریزی شده است.
سرهنگ جهانشیری همچنین به اهمیت پیشگیری از جرایم سایبری در میان کودکان اشاره و تأکید کرد: با وجود افزایش استفاده از فضای مجازی در کشور، خوشبختانه میزان جرایم در این حوزه در میان کودکان و نوجوانان کاهش یافته است. پلیس فتا و سایر نهادها در استان خراسان رضوی با همکاری آموزش و پرورش و دیگر سازمانها، در تلاش برای ایجاد فضایی امنتر برای کودکان و جلوگیری از وقوع جرایم در این حوزه هستند.
وی با اشاره به اینکه توسعه فرهنگ سایبری و افزایش سواد رسانهای از اهداف اصلی این طرح است، گفت: این پویش تنها محدود به آگاهیرسانی نیست بلکه به دنبال ایجاد بسترهای سالم برای فعالیتهای کودکان در فضای مجازی نیز میباشد.
معاون هماهنگ کننده فرماندهی انتظامی استان خراسان رضوی با اشاره به نقش حیاتی خانوادهها در پیشگیری از جرایم سایبری، یادآور شد: غفلت خانوادهها از نظارت بر فعالیتهای آنلاین یا برخط کودکان میتواند منجر به وقوع جرایم شود؛ چرا که بسیاری از جرایم سایبری در حوزه کودکان به دلیل عدم آگاهی از تهدیدات فضای مجازی و نبود نظارت کافی از سوی والدین رخ میدهد. فعالیتهای کودکان در فضای مجازی مانند دوستیابیها، بازیهای برخط و ارتباطات در شبکههای اجتماعی ممکن است باعث بروز مشکلات و حتی وقوع جرایم شود.
سرهنگ جهانشیری در ادامه؛ از آمادگی پلیس فتا برای برگزاری کارگاههای آموزشی در مدارس و مراکز آموزشی خبر داد و افزود: پلیس فتا آمادگی دارد تا محتوای آموزشی و برنامههای مرتبط با آگاهیرسانی در خصوص تهدیدات فضای مجازی را در اختیار مدارس و مراکزی که با کودکان و نوجوانان سر و کار دارند قرار دهد.
وی بر لزوم نظارت والدین بر فعالیتهای برخط فرزندانشان در فضای مجازی تاکید کرد و در پایان صحبت خود اظهار داشت: آگاهسازی و اطلاعرسانی درباره خطرات فضای مجازی مهمترین راهکار پیشگیری از جرایم این عرصه است؛ از این رو خانوادهها باید بیشتر زمان خود را به نظارت بر فعالیتهای مجازی کودکان اختصاص دهند؛ به همین خاطر؛ خانوادهها باید به دقت فعالیتهای برخط کودکان خود را تحت نظر داشته باشند و با آموزش مناسب، آنان را در برابر تهدیدات فضای مجازی محافظت کنند.
انتهای پیام/
∎