شناسهٔ خبر: 70259233 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

مرمت و ساماندهی بخش‌های گچبری و نماهای سنگی موزه مردم‌شناسی در اولویت مرمتی سال‌جاری کاخ گلستان

مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان گفت: مرمت و ساماندهی بخش‌های گچبری، نماهای سنگی و عناصر چوبی موزه مردم‌شناسی در اولویت برنامه‌های مرمتی سال ۱۴۰۳ قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

آفرین امامی در گفت‌وگو با خبرنگار میراث‌آریا گفت: آخرین مرمت انجام شده بر روی نماهای گچبری و درهای چوبی بیرونی کاخ ابیض در سال ۱۳۹۱ انجام شده بود و از آن زمان تاکنون نما بیشتر در اثر گرد و غبار، نشست پرندگان و ریزش فضولات و سایر عوامل محیطی دچار فرسایش و چرکی و آلودگی سطحی شده است.

مدیر مجموعه میراث‌ جهانی کاخ گلستان ادامه داد: مرمت و ساماندهی بخش‌های گچبری، نماهای سنگی و عناصر چوبی در اولویت برنامه‌های مرمتی سال ۱۴۰۳ قرار گرفت. از این رو و نظر به ضرورت بازبینی و بهسازی محتوایی و در راستای ساماندهی و مرمت کالبدی کاخ ابیض در ابتدای امر نسبت به تهیه فاز صفر (مطالعه) محتوای کاخ ابیض از سوی  مشاور ذی‌صلاح اقدام شد.

او تصریح کرد: در مرحله بعدی تهیه نقشه‌ها و جزئیات اجرایی معماری داخلی، گرافیک محیطی، سیستم الکتریکال، مکانیکال، نورپردازی و سایر زیرساخت‌های لازم بر اساس مطالعه انجام شده در اولویت‌های این مجموعه قرار گرفت.

امامی ادامه داد: در راستای استفاده بهینه از زمان، همزمان با انجام مطالعه و تهیه جزئیات اجرایی لازم نسبت به مرمت و ساماندهی نماهای بیرونی کاخ ابیض و همچنین نرده‌های چدنی سراسرای کاخ اقدام شده است.

مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان گفت: در این راستا مرمت بخش‌های سنگی نما با متراژ حدود ۴۰۰ مترمربع، بخش‌های ساده و گچبری با متراژ حدود ۷۵۰ مترمربع و عناصر چوبی (در،پنجره‌ها) با متراژ حدود ۵۰ متر از سوی گروه‌های مرمتی متشکل از فارغ التحصیلان رشته‌های مرمت بنا و مرمت اشیای فرهنگی‌تاریخی در حال انجام است.

او افزود: مرمت کف ایوان شرقی موزه مردم‌شناسی نیز بخش دیگری از این پروژه است که همزمان با مرمت نماها در حال انجام است و به دلیل مشکلاتی که برای هدایت آب‌های سطحی روی ایوان وجود داشت، آب برروی کف جمع شده و چون به بخش‌های سنگی زیرزمین نفوذ میکرد به طوری که سنگ‌های تاریخی زیر ایوان که در بخش‌هایی نیز دارای تزئینات است، دچار شوره شده بود، براین اساس به مرمت ایوان شامل برچیدن کف‌سازی موجود، اصلاح شیب‌بندی، انجام عایق کاری و آب بندی مجدد اقدام شد.

مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان خاطرنشان کرد: در بخش داخلی کاخ ابیض مرمت و استحکام بخشی تعداد ۱۰۳ عدد نرده چدنی سراسر در حال انجام است.

موزه مردم‌شناسی (کاخ ابیض) در دورۀ ناصرالدین شاه قاجار و در سال ۱۳۰۸ ﻫجری قمری و بخش الحاقی آن در سال ۱۳۴۰ ﻫجری شمسی احداث شده است. نماهای بخش ناصری این بنا از ترکیب سنگ و گچبری با طرح‌های متنوع انسانی، گیاهی و حیوانی تشکیل شده و بخش الحاقی دارای نماهای آجری و کاشیکاری هفت رنگ و گچبری با طرح‌های گیاهی است.

انتهای پیام/