اسماعیل مقدس روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: این تفاهمنامه راهکارهایی درخصوص بهینهسازی مصرف انرژی در واحدهای صنعتی ارائه کرده و بر استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی تاکید دارد و در این راستا اداره کل صمت گیلان میتواند به واحدهای صنعتی برای ورود به این عرصه کمک کند.
وی اضافه کرد: ساتبا(سازمان انرژی های تجدیدپذیر) شرکت زیرمجموعه وزارت نیرو نیز با پرداخت تسهیلات مورد نیاز در احداث نیروگاههای تجدیدپذیر با استفاده از توان و ظرفیت پژوهشگاه نیرو میتواند به بهینهسازی مصرف انرژی و نوسازی دستگاهها کمک کند تا مصرف صنایع تعدیل شده و کاهش یابد.
مقدس تصریح کرد: یکی از مفاد این تفاهمنامه احداث نیروگاه خورشیدی است که در این راستا رایزنیهایی با منابع طبیعی استان برای اختصاص زمینی در لوشان انجام شد تا شاهد بهرهوری انرژی در استان باشیم.
وی اظهار کرد: تلاش بر آن است در بخش نوسازی ماشینآلات صنعتی نیز از همراهی پژوهشگاه نیرو برای کاهش مصرف انرژی صنایع پرمصرف مانند فولاد، نساجی، شیمیایی و دارویی که از موتورها و دیزلها برای تامین انرژی مورد نیاز استفاده می کنند، بهره ببریم؛ ساتبا نیز در این امر مشارکت می کنند.
رئیس اداره آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان تاکید کرد: برنامهریزیهایی در راستای عمل به مفاد این تفاهمنامه در دست انجام است که از جمله آن می توان به برگزاری جلسات آموزشی با واحدهای صنعتی بصورت متمرکز و یا مجزا در شهرکهای صنعتی مختلف اشاره کرد.
وی تصریح کرد: اگر این تفاهمنامه برای صنایع تبیین شود و به توافق نهایی دست یابیم پیوندی بین صنایع و وزارت نیرو برقرار می شود.
مقدس در ادامه افزود: آذرماه امسال در هفته پژوهش 2 واحد صنعتی در زمینه تحقیق و توسعه برتر شناخته شدند؛ کارخانه فناوری ساخت تولید کننده انواع کمک فنر خودرو واحد برتر و شرکت شعله صنعت، تولید کننده مشعل های نفت و گاز پالایشگاهها محصول برتر واحدهای تحقیق و توسعه انتخاب شدند.
وی تاکید کرد: اداره آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان یکدوره آموزشی پنج روزه تحقیق و توسعه برای 40 واحد صنعتی برگزار می کند؛ این واحدها پس از گذراندن این دوره پروانه تحقیق و توسعه دریافت میکنند.