شناسهٔ خبر: 70257374 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

عضو هیئت علمی دانشگاه مطرح کرد

تاثیر منفی فرسایش خاک بر کیفیت زمین‌های زراعی و امنیت غذایی در لرستان

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان گفت: بیان واقعی نرخ فرسایش خاک و تبعات آن بویژه در عرصه کشاورزی و منابع‌ طبیعی می‌تواند منجر به تزریق اعتبارات ملی بیشتری در بخش آبخیزداری شود.

صاحب‌خبر -

علی حقی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: نرخ فرسایش خاک و خسارات ناشی از سیل و خشکسالی موضوعی است که تنها مختص لرستان نیست و یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی است که کشور با آن مواجه است و لرستان به‌واسطه ویژگی‌های جغرافیایی و اقلیمی‌ خود همواره در معرض این پدیده قرار دارد. نرخ بالای فرسایش خاک (دو برابر میانگین کشوری) می‌تواند به شکل مستقیم بر کیفیت زمین‌های زراعی و در نهایت بر امنیت غذایی تأثیر بگذارد. از سوی دیگر، سیل‌های اخیر و خسارات ناشی از آنها نشان‌دهنده این واقعیت است که نیاز به یک برنامه‌ریزی و مدیریت بهینه منابع آب داریم.

وی گفت: درست است که لرستان از آب طبیعی خوبی برخوردار بوده و هست اما این آب باید به درستی مدیریت شود تا در هنگام خشکسالی یا سیل، خسارت کمتری متحمل شویم.

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان افزود: بیان واقعی نرخ فرسایش خاک و تبعات آن بویژه در عرصه کشاورزی و منابع‌ طبیعی می‌تواند منجر به تزریق اعتبارات ملی بیشتری در بخش آبخیزداری شود. اعتبارات کمک می‌کند تا به شکل بهتری از منابع آب و خاک استفاده کنیم و در برابر بلایای طبیعی مقاوم‌تر شویم.

حقی‌زاده تاکید کرد: تنها با همکاری بین سازمان‌های دولتی، نهادهای غیردولتی و جامعه محلی می‌توانیم به حل این مشکلات دست یابیم. ضرورت دارد تا به کمک یکدیگر زمین و منابع طبیعی‌ را حفظ کنیم و آینده‌ای بهتر برای نسل‌های بعدی بسازیم.

وی بیان کرد: لرستان به دلیل داشتن زمین‌های حاصلخیز و منابع آب مناسب، ظرفیت‌ بالایی در تولید محصولات کشاورزی دارد و بهره‌برداری اصولی از منابع آبی و خاکی می‌تواند به افزایش تولید و درآمد کشاورزان و همچنین تأمین امنیت غذایی کمک کند.

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان گفت: منابع طبیعی بستر توسعه پایدار لرستان در بخش گردشگری و کشاورزی لرستان است و به‌واسطه وجود منابعی غنی شامل جنگل‌ها، رودخانه‌ها و دشت‌های حاصلخیز و پتانسیل بالایی که این دیار دارد می‌تواند در زمینه توسعه پایدار در بخش‌های گردشگری و کشاورزی اقتصادی موفق عمل کند.

حقی‌زاده در ادامه خاطرنشان کرد: طبیعت بکر و چشم‌اندازهای زیبا، لرستان را به یکی از مقاصد مهم گردشگری تبدیل کرده است. ایجاد زیرساخت‌های گردشگری مانند هتل‌ها، رستوران‌ها و امکانات تفریحی می‌تواند به جذب گردشگران داخلی و خارجی کمک کند و ضمن ایجاد اشتغال، مبنایی برای توسعه اقتصادی پایدار فراهم آورد.

وی تاکید کرد: مدیران استانی باید به اهمیت حفاظت و مدیریت بهینه منابع طبیعی توجه کنند. برنامه‌ریزی‌های دقیق و سیاست‌های حمایتی می‌توانند موجب رشد و شکوفایی بخش‌های گردشگری و کشاورزی و در نتیجه، دستیابی به توسعه پایدار در لرستان شوند. توجه به این نکته ضروری است که توسعه پایدار به حفظ منابع طبیعی و ارتقای کیفیت زندگی مردم بستگی دارد.

انتهای پیام