شناسهٔ خبر: 70253241 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

وزنه‌برداری ایران در بحرین جانی دوباره گرفت

۳ مدال جهانی جوانان در منامه

ملی‌پوشان جوان کشورمان اگرچه برای اولین‌بار در جهانی روی تخته رفتند، ولی با ثبت رکورد‌های خوب و عملکرد درخشان، یک نقره و دو برنز را تصاحب کردند تا ایران وارد جدول مدالی رقابت‌ها شود. 

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: کسب سه مدال جهانی جان تازه‌ای به وزنه‌برداری ایران داد. در‌حالی‌که رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی جهان در منامه بحرین ادامه دارد، علیرضا معینی و علی عالی پور سکوی جهانی را تجربه کردند. 
ملی‌پوشان جوان کشورمان اگرچه برای اولین‌بار در جهانی روی تخته رفتند، ولی با ثبت رکورد‌های خوب و عملکرد درخشان، یک نقره و دو برنز را تصاحب کردند تا ایران وارد جدول مدالی رقابت‌ها شود. 

 موفق در ۹۶ کیلو
معینی با اینکه در دوضرب و مجموع نتوانست موفقیتی کسب کند، ولی با مهار وزنه ۱۷۶ کیلوگرمی نایب‌قهرمان یک‌ضرب شد. ملی‌پوش ۲۲ ساله ایران در حالی به مدال نقره جهان رسید که در همین وزن عالی‌پور، دو برنز دو‌ضرب و مجموع را به گردن آویخت. پولادمرد ۲۰ ساله نیز در یک‌ضرب رکورد ۱۷۳ کیلو، در دوضرب رکورد ۲۱۴ کیلو و در مجموع رکورد ۳۸۷ کیلو را ثبت کرد. 

 ناکامی جوادی و باغی
ملی‌پوش المپیکی نتوانست از عنوان قهرمانی سال گذشته‌اش دفاع کند. مصطفی جوادی در مسابقات عربستان ۲۰۲۳ طلایی شده بود، ولی در بحرین ۲۰۲۴ حتی موفق به ثبت رکورد مجموع هم نشد. جوادی در یک‌ضرب دسته ۸۹ کیلوگرم رکورد ۱۶۲ کیلوگرم را ثبت کرد و به عنوان هشتمی رسید. افت عملکرد این ملی‌پوش کاملاً واضح بود، چراکه او نسبت به المپیک پاریس ۶ کیلوگرم و نسبت به جهانی ۲۰۲۳، ۷ کیلوگرم کمتر وزنه زد. پیش از او نیز رضا باغی اولین وزنه‌بردارمان در این دوره در ۸۱ کیلوگرم با حدنصاب مجموع ۳۳۳ کیلوگرم چهاردهم جهان شده بود. 

 مصدومیت مانع رکوردزنی
علیرضا معینی، نایب‌قهرمان جهان مصدومیت را مانع رکورد زدنش در جهانی عنوان کرد: «متأسفانه یک آسیب‌دیدگی جزئی داشتم که در یک‌ضرب اذیتم کرد و اجازه نداد در حرکت‌های دوم و سوم موفق باشم. بار‌ها در تمرینات وزنه‌های سنگین‌تر از ۱۸۰ کیلوگرم را زده بودم و از لحاظ ذهنی خیلی آماده بودم و حتی می‌خواستم رکورد یک‌ضرب جهان را جابه‌جا کنم، اما در یک ماه اخیر آسیب‌دیدگی‌ام باعث شد کمی از هدفم فاصله بگیرم. اردو‌های باکیفیتی برگزار شد. در این چند سالی که عضو تیم ملی هستم و به اردو‌های تیم ملی دعوت می‌شوم هرگز اردو‌هایی با این کیفیت نداشتیم و این جای قدردانی دارد.»

 استرس به‌خاطر سرمربی
عالی‌پور نفر سوم جهان، هدر نرفتن تلاش‌های سرمربی را عامل استرسش اعلام کرد: «وزنم پایین آمده بود، به همین دلیل بدنم شل شد و وزنه‌ها خیلی سخت بالا می‌آمدند و چند وزنه را از دست دادم و نتوانستم طلا بگیرم، در‌حالی‌که می‌توانستم به مدال طلا برسم. در حرکت یک‌ضرب حتی در تمرینات تا وزنه ۱۷۷ کیلوگرم را هم زده بودم. در مهار وزنه ۲۱۴ کیلوگرم اگر استرس داشتم به‌خاطر نصیرشلال بود که در این موقعیت خیلی زحمت کشیده بود. می‌خواستم دو مدال بگیرم تا زحمات او هدر نرود. در مسابقات بعدی طلا‌ها را خودم جمع می‌کنم.»

 درخشش جوان‌ها 
سرمربی تیم‌ملی وزنه‌برداری از عملکرد دو مدال‌آور ایران ابراز رضایت کرد. نواب نصیرشلال با اشاره به تلاش زیاد عالی‌پور و معینی اظهار داشت: «علی عالی‌پور و علیرضا معینی هر دو طی یک سال و نیم گذشته شبانه‌روز زحمت کشیدند و روز‌های خیلی سختی را گذراندند. آنها واقعاً از همه چیزشان گذشتند و تا حدود زیادی توانستند آن عقب‌ماندگی‌های فنی را جبران کنند. دو نماینده ما در روز مسابقه توانستند بین ۸۰ تا ۹۰ درصد توانایی‌هایشان را به نمایش بگذارد. همانطور که می‌دانید، اینها نفرات کم‌سن و سال و کم‌تجربه‌ای هستند و هر دوی آنها اولین حضورشان در مسابقات جهانی بزرگسالان را تجربه می‌کردند. معینی دو سال و نیم از صحنه رقابت‌های بین‌المللی دور بود و مسابقه‌ای نداده بود. عالی‌پور هم فکر می‌کنم در این مدت فقط یک تجربه آسیایی داشت. کسانی که تجربه حضور در مسابقات جهانی را دارند خوب می‌دانند حضور روی تخته جهانی چه شرایطی دارد و چه فشار‌های روانی را به ورزشکار تحمیل می‌کند. با این حال خیلی خوشحالیم که هر دو نماینده ما توانستند به مدال دست پیدا کنند و یک رقابت خوب را از خود به نمایش بگذارند. این دو وزنه‌بردار در میانه‌های راهی هستند که از یک سال و نیم گذشته آن را شروع کرده‌اند و به لطف جامعه ورزش و جامعه وزنه‌برداری با حمایت‌هایی که از این قهرمانان می‌شود، ان‌شاءالله این روند ادامه پیدا کند. این نفرات سرمایه‌هایی هستند که به سختی جمع شده‌اند و به سختی دارند هدایت می‌شوند. بچه‌ها در شرایط تمرینی بهتر از روز مسابقه بودند، اما مثلی داریم در وزنه‌برداری که می‌گوید هزار روز تمرین، یک روز مسابقه نمی‌شود. همیشه گفته‌ام این تیم نیاز به زمان دارد، نه فقط برای پیدا کردن ورزشکار یا افزایش رکورد و تثبیت رکوردها، به این خاطر که این نسل نیاز دارد با حضور در مسابقات کسب تجربه کند و پخته‌تر شود.»

 دهمی رزاقی
تنها وزنه‌بردار زن کشورمان در بحرین دهم شد. الهه رزاقی، ملی‌پوش دسته ۷۶ کیلوگرم در حالی روی تخته رفت که تنها دو حرکت صحیح داشت! رزاقی، رکورد‌های ۹۵ کیلوگرم (یک‌ضرب)، ۱۲۵ کیلوگرم (دوضرب) و ۲۲۰ کیلوگرم (مجموع) را ثبت کرد تا در رده دهم این دسته قرار بگیرد.