آیین افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه تجهیزات، مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته ایران ساخت در آغاز هفته پژوهش و فناوری صبح امروز برگزار شد.
هنچنین ظهر امروز مسعود پزشکیان رئیسجمهور از این نمایشگاه بازدید کرد.
از ۵ محصول شرکتهای دانش بنیان با حضور رئیسجمهور، معاون علمی و وزیر علوم رونمایی شد.
این مراسم در حاشیه بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن بازار و دوازدهمین نمایشگاه ایران ساخت برگزار شد.
سامانه رادیوگرافی متحرک لولهها، دوربین فراطیفی قابل حمل، اندازهگیری ویسکوزیته تحت فشار و دما از این محصولات بود.
همچنین شبیهساز آموزشی جراحیهای افتالمیک مبنی بر واقعیت مجازی، دستگاه آزمون شارژ و دشارژ باتری و دستگاه تخلیه سریع باتری با جریان بالا نیز ز دیگر محصولات رونمایی شده دوازدهمین نمایشگاه ایرانساخت بود.
رونمایی از ۱۲ محصول دانشبنیان دانشگاهها و پارکها
همچنین امروز در حاشیه افتتاح نمایشگاه فن بازار از ۱۲ محصول پارکهای فناوری و پژوهشگاهها با حضور رئیس جمهور رونمایی شد.
در این نمایشگاه برخی از فناوریها رونمایی شد که به شرح زیر است:
۱. تعاملات و پیکره دستگاه بتن پاش، از دانشگاه تهران، در سطح آمادگی فناورانه ۸
این محصول برای بتن پاشی بخش معدن، تعمیر سازه برای پلها، تونلها، پارکینگها، رمپها، تیرها، اسکلهها، لولههای فاضلاب و سدها کاربرد دارد.
بتنپاشی بلافاصله بعد از حفاریهای زیرزمینی از هوازدگی و ریزش جلوگیری میکند. هوای فشرده و مصالح سیمان و ماسه موجب آلودگی شدید شده و رفع آن بسیار حائز اهمیت است.
۲. مقاومت ترمزی از یک شرکت دانشبنیان در پارک علم و فناوری دانشگاه زنجان، در سطح آمادگی فناورانه ۸ که صنعت ریلی، صنعت نفت و گاز و پتروشیمی کاربرد دارد.
در شرح این فناوری میتوان گفت که مقاومت ترمز دینامیکی وظیفه دفع توان مخرب برگشتی از سمت موتور به درایو را دارد. این تجهیز در وسایلی مانند لوکوموتیو به لینک DC درایو آن متصل میشود و در هنگام ترمزگیری وارد مدار شده و اینرسی حرکتی لوکوموتیو را به شکل حرارت دفع میکند و باعث توقف آن میشود.
۳. تولید مواد دندانی هایتک، از یک شرکت دانشبنیان در پارک علم و فناوری سمنان، در سطح آمادگی فناورانه ۸. که در دندانپزشکی کاربرد دارد
۴. میکروکرههای ایتریوم- ۹۰ که دستاوردی از پژوهشگاه علوم و فنون هستهای و در سطح آمادگی فناورانه ۸ است و در سلامت و تجهیزات پزشکی کاربرد دارد.
۵. فلنج اسلیپون و فلنج بلایند که محصولی از شرکت مستقر در پارک علم و فناوری خراسان شمالی در سطح آمادگی فناورانه ۸ است و در انواع رینگ و فلنج مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کاربرد دارد.
۶. کیت سنجش آلکالین فسفاتاز در شیر که دستاوردی از یک شرکت دانشبنیان در پارک علم و فناوری آذربایجان غربی در سطح آمادگی فناورانه ۶ با حوزه کاربردی در صنعت لبنیات است.
۷. دستگاه پایش و کنترل بهینه مشعل توسط تکنولوژی یونهای شعله که طرحی از سوی یکی از شرکتهای دانش بنیان بجنورد است که در سطح فناوری ۸ به تولید رسید.
۸. نمونه مهندسی مدیریت یکپارچه الکتروموتورها سطح آمادگی یا TRL ۶ که برای کنترل و حفاظت پیشرفته الکتروموتورهای فشار ضعیف در برابر خطاهای جریانی و تنشهای دمایی طراحی شده است. ازحوزههای کاربردی این محصول که نخبگان یک شرکت مستقر در پارک علم و فناوری هرمزگان آن را ساختهاند، میتوان تابلوسازها، صنایع نفتی صنایع فولاد صنایع سیمان آب و فاضلاب صنایع کشاورزی را نام برد.
۹. سنسور سرعت با سطح آمادگی فناوری ۸ که کاربرد این محصول دانشبنیان در صنایع ریلی قطار شهری، مترو، راه آهن، صنعت نفت و گاز و پتروشیمی، نیروگاهها، نساجی، معدنی، فولاد، خودروسازی غلات و آسیاب است. این طرح در دانشگاه ملی مهارت تولید شد.
۱۰. سامانه کدورت سنج بر خط با سطح فناوری ۸ که حوزه کاربرد و بازار هدف این محصول صنایع معدنی فولادی و آب و فاضلاب است. این محصول از سوی یکی از شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی تولید شد.
۱۱. دستگاه اندازه گیری میزان اصطکاک و سایش پوست روی چمن مصنوعی که نمونه مهندسی این در سطح آمادگی فناوری ۶ از سوی محققان پژوهشگاه استاندارد تولید شد.
۱۲. فیلتر غبار اینرسیال که نمونه مهندسی این محصول در سطح فناوری ۶ از سوی دانشگاه ارومیه تولید شد.