نورنیوز- گروه بین الملل: طی هفتههای اخیر، تحرکات رسانهای و دیپلماتیک غرب در قبال یمن شدت گرفته و کشورهای غربی با ادعای نگرانیهای بشردوستانه، تلاش کردهاند توجهها را به وضعیت انسانی یمن جلب کنند. اما چرا این ادعاها درست در زمانی مطرح میشود که غزه درگیر جنایات رژیم صهیونیستی است و سوریه نیز با تحرکات جدید غرب و صهیونیستها روبروست؟
ریاکاری آشکار غرب
نشست شورای امنیت و اظهارات نمایندگان انگلیس و آمریکا در مورد بحران اقتصادی یمن و نگرانی از گرسنگی مردم، بیش از هر چیز به ژستی ریاکارانه شباهت دارد. انگلیس با ادعای حمایت از مردم یمن، آزادی بازداشتشدگان و ضرورت کاهش بحران اقتصادی را مطرح کرده، در حالی که سالها با حمایت از حملات گسترده به یمن، نقش مستقیم در ایجاد این بحران داشته است. از سوی دیگر، آمریکا با ادعای مقابله با ارسال سلاح از سوی ایران و روسیه به یمن، در تلاش است تا مقاومت یمنیها را تضعیف کرده و همزمان زمینهای برای حضور نظامی گستردهتر در منطقه ایجاد کند.
حقایقی که غرب نمیگوید
غرب در تبلیغات خود، از چند نکته مهم چشمپوشی میکند:
مشروعیت انصارالله: انصارالله بخشی از ساختار حاکمیتی یمن است که از حمایت گسترده مردمی برخوردار است. حضور میلیونها نفر در راهپیماییها و همچنین مقاومت جانانه در برابر تجاوز خارجی، گواه این ادعاست.
مقاومت مشروع یمن: ارتش یمن که متشکل از قبایل و گروههای مختلف است، ۸ سال است در برابر تجاوز خارجی مقاومت کرده و اقدامات نظامیاش از حمایت مردمی برخوردار است.
ریشه بحران انسانی: فاجعه انسانی یمن نتیجه مستقیم تحریمها و تجاوزات خارجی با حمایت کشورهای غربی است. غذا و داروهای فاسد ارسالشده به یمن نمونهای از این سیاستهاست.
دفاع از حقوق فلسطین: اقدامات یمن در دریای سرخ و حمله به کشتیهای اسرائیلی، در راستای مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم غزه انجام می شود و یمن بابت این اقدام شجاعانه تاکنون هزینه های زیادی پرداخت کرده است .
اهداف واقعی غرب
واضح است کهوادعاهای بشردوستانه غرب نه از سر دلسوزی، بلکه بخشی از سناریوی بزرگتری برای دستیابی به اهداف زیر است:
حمایت از رژیم صهیونیستی: غرب در تلاش است تا با بهانه های بشر دوستانه ،مقاومت یمن را که به عنوان یکی از اصلیترین تهدیدها برای رژیم صهیونیستی شناخته میشود، سرکوب کند.
ایجاد ائتلاف جدید: شکست ائتلاف پیشین علیه یمن باعث شده تا غرب تلاش کند با استفاده از بهانههای بشردوستانه، ائتلاف جدیدی را شکل دهد.
تثبیت نفوذ نظامی: ادعای مقابله با روسیه و ایران در یمن، بهانهای برای استقرار نظامیان غربی در این کشور است.
روند مشابه در گذشته
تاریخ مداخلهگری غرب مملو از نمونههای مشابه است؛ از اشغال عراق و افغانستان گرفته تا لیبی و سوریه. ادعاهای بشردوستانه همواره پوششی برای تجاوز و غارت منابع بوده و نتیجهای جز تخریب و بیثباتی به همراه نداشته است.
مقاومت یمن و شکست غرب
غرب به زعم خود تلاش میکند با سناریوهای جدید، یمن را تحت سلطه درآورد، اما تجربه ۸ سال مقاومت یمنیها نشان داده که این کشور تسلیم تهدیدات و تحریمها نخواهد شد. محمد عبدالسلام، سخنگوی انصارالله، تأکید کرده که یمن آمادگی کامل برای مقابله با هرگونه تجاوز را دارد و هر حملهای، پاسخی قاطع به همراه خواهد داشت.
رفتارهای غرب در قبال یمن بیش از آنکه ناشی از نگرانی نسبت به وضعیت انسانی در این کشور باشد،در راستای تامین منافع استراتژیک و حمایت از رژیم صهیونیستی است. موقعیت ژئوپلیتیک و ظرفیتهای بومی یمن از مردم مجاهد و با ایمان این کشور قدرتی موثر ساخته که به طور قطع چون گذشته ،ضمن ایستادگی در برابر توطئههایی از این دست، متجاوزان را با شکست بدرقه خواهند کرد.
نورنیوز∎