شناسهٔ خبر: 70247606 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

موجانی بیان کرد:

مراحل طی شده گروه «معراج» برای دریافت رتبه اول

سرپرست گروه همخوانی قرآن و مدیحه‌سرایی «معراج» گفت: آغاز تمارین گروه از حدود 9 ماه پیش تا شب قبل از مسابقات با بیش از 100 برنامه تمرینی و اجرا در جلسات استادان قرآنی به همراه نظم گروه و در کنار آن توجه به صداسازی اعضای گروه، بخشی از مراحل موفقیت در چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن بود.

صاحب‌خبر -

حمایت امور قرآنی سازمان اوقاف از گروه‌های تواشیح غیرمستقیم استگروه تواشیح و همخوانی معراج از استان قم توانست در بخش نغمات دینی و در رشته همخوانی و مدیحه‌سرایی رتبه نخست چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه را از آن خود کند.

سیدمحمد موجانی؛ سرپرست گروه تواشیح و همخوانی معراج در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا با ابراز خرسندی از توفیق گروه گفت: این موفقیت حاصل تمرین و ممارستی است که گروه از حدود 9 ماه پیش آغاز کرده بود و تا شب قبل از مسابقات بیش از 100 برنامه تمرینی و اجرا را در جلسات آموزشی استادان قرآنی تجربه کردیم.

این قاری قرآن ادامه داد: طی جلساتی بر روی صداسازی اعضای گروه کار کردیم. قطعاً رسیدن به چنین انسجامی نیازمند نظمی است که خوشبختانه اعضای گروه در ایجاد آن همکاری کردند.

وی تصریح کرد: در قسمت مسابقات یعنی بخش همخوانی در روز نخست رقابت‌های بخش نغمات دینی آقایان، آیات انتهایی سوره مبارکه «اسراء» و سوره «توحید» را اجرا کردیم. آهنگسازی این کار به عهده اسحاق عبداللهی یکی از اعضای گروه بود و خوشبختانه ایشان در رشته قرائت در مرحله نهایی و طی روزهای آتی حضور دارد.

موجانی گفت: در بخش تواشیح نیز کار آهنگسازی را استاد ناصر دغاغله به عهده داشت که دو کار ارائه شده در این بخش پس از پردازش و تنظیمات مختلف سرآخر به نحو مطلوبی ارائه شد تا آنجا که موفق شدیم با اختلاف چند نمره به رتبه اول این مسابقات دست پیدا کنیم.

وی تأکید کرد: در رشته تواشیح دو مقطع شعری عربی ارائه شد، یک قسمت قبل از ابتهال و دیگری بعد از ابتهال بود که البته بخش ابتهال، اشعار منسوب به حضرت ابوطالب(ع) و شعر قبل از ابتهال از عباس جنابی بود و شعر بعد از ابتهال نیز متعلق به علی بلخی از کتاب اجمل‌الاشعار فی مدح‌النبی‌المختار انتخاب شده بود.

موجانی در پاسخ به این پرسش که آیا حمایت از گروه‌های منتخب و برگزیده همخوانی و تواشیح پس از مسابقات وظیفه امور قرآنی اوقاف است یا خیر؟ گفت: قطعاً اینگونه است و غفلتی در این زمینه نمی‌بینم، چرا که پرورش قاریان در گروه‌های همخوانی و تواشیح معمولاً از دورهمی‌هایی آغاز می‌شود که جلسات قرآنی اساتید بهانه ایجاد آنهاست.

وی ادامه داد: حمایتی که مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه از این گروه‌های تواشیح می‌کند به شکل غیر مستقیم است، چرا که این مرکز از جلسات قرآن شهرها پشتیبانی می‌کند و چه بسا بسیاری از این جلسات که تا تعطیلی پیش رفته بودند، احیا کرده باشد.

موجانی در پایان گفت: با این میزان پشتیبانی و دلگرمی از جایی به بعد همت قاری و اعضای تشکیل‌دهنده گروه‌های تواشیح است که با تلاش، سطح خود را نو به نو ارتقا بخشند.

یادآور می‌شود، مرحله نهایی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش آقایان طی ۱۹ تا ۲۹ آذرماه در بخش آوایی در مصلای تبریز در حال برگزاری است و حضور در سالن مسابقات برای عموم آزاد است.

رقابت‌های بخش آقایان در رشته‌های آوایی شامل قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ بیست جزء و حفظ کل در مقطع بالای ۱۸ سال و قرائت تحقیق و حفظ کل در مقطع زیر ۱۸ سال طی این هفته همه روزه به صورت زنده از ساعت ۱۴ تا ۲۱ از رادیو قرآن و شبکه قرآن و معارف سیما پخش می‌شود.

پیش از این در همین محل شاهد رقابت‌های بخش بانوان طی ۱۲ تا ۱۹ آذرماه بودیم که نفرات برتر آن طی مراسمی در بخش‌های نغماتی و آوایی تجلیل شدند. همچنین بخش نغماتی آقایان چهل و هفتمین دوره مسابقات نیز نفرات برتر خود را شناخت.

مخاطبان ایکنا می‌توانند در پرونده ویژه خبری چهل و هفتمین مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف پیگیر اخبار این رویداد باشند، همچنین مطالب در کانال‌های ایکنا در شبکه‌های اجتماعی به نشانی iqnanews قابل مشاهده است.

  

 

انتهای پیام