شناسهٔ خبر: 70245065 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

تعبیر وارون یک طرح کشوری؛

ترکیدگی کنتورهای آب در سربیشه؛ هزینه‌های میلیونی یخ می‌زند

بیرجند- با اجرای طرح جدید آبفای کشور مبنی بر نصب کنتورهای دیواری آب در شهرک اندیشه سربیشه، ترکیدگی کنتورها در روزهای سرد سال هزینه‌های مضاعفی بر شهروندان تحمیل می‌کند.

صاحب‌خبر -

بازار، گروه استان‌ها: سربیشه یکی از تیکه‌های پازل خراسان جنوبی بوده که وسعت و جمعیت قابل توجهی را در خود جای داده است.

این نقطه از استان طی فصل‌های پاییز و زمستان، روزهای سرد و یخبندانی را تجربه می‌کند. به گونه‌ای که بر اساس گفته‌های ریش‌سفیدان در گذشته از آن به عنوان سردبیشه یاد شده و با گذر زمان به سربیشه تغییر نام داده است.

بنا بر آما هواشناسی هم، این شهرستان هر سال با شروع فصل سرما اولین و بیشترین دماهای زیر صفر را در خراسان جنوبی و حتی کشور ثبت می‌کند.

حالا با اجرای طرحی مبنی بر نصب کنتورهای دیواری آب در شهرک اندیشه سربیشه، ترکیدگی کنتورها در روزهای سرد سال هزینه‌های مضاعفی بر شهروندان تحمیل می‌کند.

شهروندان معتقدند نصب کنتورهای زمینی این مشکلات را در پی ندارد و اجرای این‌گونه از طرح‌ها در نقطه سردی مانند سربیشه نتیجه وارون می‌دهد.

شرایط پیش رو در حالی است که مسئولان هنوز در حال بررسی راهکارهایی برای رفع مشکل هستند. حال جای سوال است آیا نباید قبل از اجرای این‌چنین طرح‌هایی، از ابعاد مختلف بررسی شده و سود و زیان‌های احتمالی سنجیده شود؟

هزینه میلیونی یخ زد

یکی از شهروندان ساکن در شهرک تازه تاسیس سربیشه با اشاره به اجرای این طرح، بیان کرد: با توجه به سرمای هوا در سربییشه کنتورهای دیواری جواب نمی‌دهد.

رضا احمدی با بیان اینکه ۱۰ روز شده کنتور منزلم را نصب کردم و ۲۳ میلیون تومان هزینه برداشته است، افزود: در سرمای اخیر، در همان شب اول سرما لوله کنتور ترکیده است.

وی با بیان اینکه ترکیدگی لوله هزینه‌ای مضاعف برای ما به بار آورده است، اظهار کرد: اگر کنتورها در زمین بود با پشم شیشه یا لباس می‌توانستیم گرم کنیم اما در داخل دیوار نمی‌توان گرم نگه داشت.

احمدی با بیان اینکه بنا بر امار هواشناسی این شهرستان در فصل زمستان اغلب دمای زیر صفر درجه را ثبت می‌کند، اظهار کرد: افراد زیادی کنتور دیواری نصب کرده‌اند که اگر راه‌حلی ارائه نشود، حتما دچار ترکیدگی می‌شوند.

مسئولان رسیدگی کنند

یکی دیگر از شهروندان هم با بیان اینکه با توجه به برودت هوا در اوایل صبح، کنتورها و حتی لوله‌ها سر صبح دچار ترکیدگی می‌شوند، گفت: تا زمان رفع مشکل حجم زیادی از آب به هدر می‌رود.

حسن دُربیشه ادامه داد: وقتی کنتور به صورت زمینی نصب می‌شود امکان ترکیدگی بسیار کمتر است چراکه می‌توانیم با هزینه‌ای اندک گرم نگه داریم.

وی خواستار توجه مسئولان شد و گفت: کنتور منزلم را با هزینه بالایی نصب کردم اما با گذشت چند روز ترکیده و مجدد بیش از سه میلیون برای تعمیر داده‌ام.

دربیشه با اشاره به سرمای هوای سربیشه در فصل پاییز و زمستان، بیان کرد: هنوز زمستان نرسیده که دمای منفی هشت یا یازده را داشته‌ایم که قطعا در زمستان یخبندان بیشتری خواهیم داشت.

وی ادامه داد: به گفته برخی افراد، نام این شهرستان به دلیل سرمای زیاد در گذشته سردبیشه بوده که کم‌کم به سربیشه نام گرفته است که این نشان می‌دهد در منطیه بسیار سردی هستیم.

ترکیدگی ۱۵ کنتور

یکی دیگر از شهروندان هم با بیان اینکه تاکنون ۱۵ کنتور در سرما ترکیده است، تاکید کرد: باید چاره‌ای اساسی برای این معضل اندیشیده شود.

حسین اکبری با بیان اینکه سربیشه یکی از سردترین نقاط در خراسان جنوبی است، گفت: باید این طرح‌ها در نقاطی مانند طبس و نهبندان که سرما و یخبندان زیادی را تجربه نمی‌کنند، اجرا شود.

وی با بیان اینکه قطعا در زمستان روزهای سردتری را خواهیم داشت، گفت: تعمیر ترکیدگی کنتور، خود هزینه زیادی دارد که شهروندان را گلایه‌مند کرده است.

اکبری ادامه داد: از مسئولان خواستاریم چاره‌ای جدی برای حل مشکل ساکنان شهرک اندیشه بیاندیشند تا بیشتر از این دچار خسارت نشویم.

کارشناسان آبفا در حال بررسی حل مشکل

اسدالله سمیعی، رئیس امور آب و فاضلاب سربیشه هم در این خصوص بیان کرد: در شهرک اندیشه حدود ۹۰ کنتور دیواری نصب شده که تاکنون ۱۶ کنترل به علت‌های مختلف ترکیده است.

وی ادامه داد: کارشناسان آب و فاضلاب در حال بررسی هستند تا راه حل‌هایی ارائه دهند که سطح ترکیدگی را به حداقل برسانیم.

رئیس امور آب و فاضلاب سربیشه ادامه داد: با توجه به دستورالعمل‌های کشوری امکان نصب کنتورهای زمینی وجود ندارد.

به نظر می رسد با توجه به قصه کم‌آبی در خراسان جنوبی، باید ابعاد مختلف این طرح بررسی بیشتری شود چراکه ترکیدگی کنتورها نه تنها بر صرف هزینه‌های شهروندان می‌افزاید بلکه به چالش بی‌آبی نیز دامن می‌زند.