شناسهٔ خبر: 70244481 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: تین نیوز | لینک خبر

اجرای برنامه توسعه انرژی های پاک سازمان جهانی هواشناسی به ایران سپرده شد

صاحب‌خبر -

رئیس سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه ایران به عنوان یکی از نخستین کشورهای اجرای طرح توسعه انرژی های پاک سازمان جهانی هواشناسی انتخاب شده است، گفت: زمین در وضعیت بحرانی آب و هوایی قرار دارد که نیاز فوری به انتقال منابع انرژی فسیلی به تجدیدپذیر وجود دارد.

اجرای برنامه توسعه انرژی های پاک سازمان جهانی هواشناسی به ایران سپرده شد
تین نیوز |

سحر تاج بخش مسلمان در مراسم افتتاحیه دوره آموزشی «حمایت از خدمات ملی هواشناسی و هیدرولوژیکی در به روز رسانی یا تولید اطلس ملی انرژی های تجدیدپذیر با وضوح بالا (بادی، خورشیدی، برق آبی) با استفاده از طرح ریزی رصدی و اقلیمی داده» که به صورت آنلاین در ژنو سوئیس برگزار شد، اظهار داشت: ما در وضعیت بحرانی آب و هوای زمین و عصر جدیدی قرار داریم که با نیاز فوری به انتقال به منابع انرژی پایدار و تجدیدپذیر تعریف شده است.

به گزارش تین نیوز، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: انرژی های خورشیدی، بادی و برق آبی، با عرضه فراوان و نامحدود خود، به عنوان الهام بخش امید ظاهر شده اند و راه حلی مناسب برای چالش های انرژی فوری ما ارائه می دهند.

تاج بخش مسلمان ادامه داد: ایران که از آفتاب فراوان و موقعیت جغرافیایی استراتژیک برخوردار است، پتانسیل عظیم انرژی خورشیدی را می شناسد. 

وی افزود: ملت ما نیاز به سفری بلندپروازانه برای مهار این منابع تجدیدپذیر و ادغام آن در ترکیب انرژی خود را به خوبی درک می کند.

رئیس سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه از توسعه انرژی خورشیدی در ایران استقبال می کنیم، گفت: هدف ما کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و تضمین آینده انرژی پایدار برای نسل های آینده است.

تاج بخش مسلمان ادامه داد: محاسبه دقیق و نقشه برداری پتانسیل انرژی خورشیدی اولین گام های حیاتی در تحقق این چشم انداز است. 

وی اضافه کرد: با درک توزیع مکانی و زمانی تابش خورشیدی، می توانیم مکان های بهینه نیروگاه های خورشیدی را شناسایی و طراحی سیستم را بهینه کنیم و خروجی انرژی را به حداکثر برسانیم.

رئیس سازمان هواشناسی کشور خاطرنشان کرد: نباید فراموش کنیم که استقرار موفقیت آمیز انرژی خورشیدی نیازمند یک رویکرد چند وجهی است که چارچوب های سیاستی، مشوق های مالی، نوآوری های تکنولوژیکی و آگاهی عمومی را در بر می گیرد.

تاج بخش مسلمان گفت: ایران به عنوان عضو متعهد سازمان جهانی هواشناسی، فعالانه درگیر همکاری های بین المللی در زمینه انرژی های تجدیدپذیر است.

وی ادامه داد: استفاده از انرژی های تجدید پذیر یکی از راه حل مهم و اجرایی برای کاهش آلودگی هواست که این روزها شهرهای بزرگ کشور با آن مواجه هستند.

اطلس تابش ایران با مشارکت سازمان جهانی هواشناسی تولید می شود 

 

سحر تاج بخش مسلمان در افتتاحیه این جلسه مجازی در سازمان جهانی هواشناسی، ضمن ارائه گزارش ضرورت استفاده از ظرفیت های انرژی های تجدید پذیر در سخنرانی افتتاحیه، از برنامه همکاری سازمان هواشناسی ایران برای تولید اطلس تابش کشور خبر داد.

وی گفت: اکثر مناطق ایران پتانسیل تابشی بالایی برای تولید برق پاک از انرژی خورشید دارند که استخراج این پتانسیل بر اساس تولید اطلس تابش کشور با همکاری WMO در دستور کار است.

معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: آلودگی ناشی از مصرف سوخت های فسیلی در بخش تولید انرژی یکی از چالش های مهم این روزهای کلانشهر های ایران است که با استفاده از انرژی پاک می توان این شرایط را مدیریت کرد.

تاج بخش مسلمان افزود: استفاده از انرژی های پاک برای تولید برق یکی از توصیه های اجرایی هیئت بین دولتی تغییر اقلیم برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ای است که تلاش می کنیم با تولید اطلس تابش کشور راه را برای گام های اجرایی بعدی در این زمینه هموارتر کنیم.

گفتنی است،  همکاران مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور به عنوان نمایندگان سازمان در این طرح حضور دارند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید