بیش از ٣٠٠ تن از فعالان حقوق زنان، کارگران، معلمان و بازنشستگان با به راه انداختن کارزاری خواستار لغو فوری حکم اعدام پخشان عزیزی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، شدند.
به گزارش سازمان حقوق بشری «ههنگاو»، آنها با امضای یک طومار بر لزوم لغو حکم اعدام خانم عزیزی تاکید کردند و نوشتند که وی «به جرم فعالیتهای داوطلبانه و انساندوستانه خود در میان آوارگان جنگ داعش، دستگیر و به حکم بغی و اعدام محکوم شده است.»
امضاکنندگان با اشاره به سخنان وکلای این فعال مدنی و روزنامهنگار زندانی مبنی بر «رسیدگی شتاب زده» به پرونده او در دیوان عالی کشور، خطر اعدام برای پخشان عزیزی را جدی خواندند.
آنها تاکید کردند: «خواهان لغو فوری حکم اعدام پخشان عزیزی هستیم و از همگان میخواهیم که برای نجات جان او، همصدا شویم.»
- 240p | 70/4MB
- 360p | 98/3MB
- 480p | 147/1MB
- 720p | 453/5MB
- 1080p | 471/8MB
از جمله امضاکنندگان طومار احمد زاهدی لنگرودی، اسماعیل عبدی، اسماعیل نیازی، اعظم دانشور، اکرم نصیریان، البرز ایرانی، الهام رسولی، امیر چمنی، پرویز الهیاری، پروین محمدی، پوران ناظمی، جمیله مصدق، جوانمیر مرادی، حسن سعیدی، خسرو صادقی بروجنی، راحله احمدی، رادا مردانی، رضا خندان مهابادی رضوانه خان بیگی، ژیلا مکوندی، سارا سیاهپور هستند.
سوران (اسکندر) لطفی، سهیل عربی، شهناز اکملی، عالیه اقدام دوست، عالیه مطلب زاده، عبدالله مومنی، فاطمه مجتبایی، فخری شادفر، فرح رمضانی، فرزانه برزه کار، فرنگیس مظلوم، کامبیز نوروززاده، کیوان مهتدی، محبوبه رضایی، محبوبه فرحزادی، محسن قنبری، محمد کریم بیگی، محمد مهدی شهبازی فرد، مسعود نیکخواه، منظر ضرابی، ناهید شقاقی، نرگس ظریفیان، نسیم سلطانبیگی، نصرت بهشتی، نیلوفر کاظمی و هیراد پیربداقی از جمله فعالانی هستند که این طومار را امضا کردند.
ههنگاو اشاره کرد که پخشان عزیزی، بیش از ١٥٥ روز اخیر را با محرومیت از دیدار خانواده و وکلایش در زندان اوین سپری کرده است. وی تا اواخر مهرماه از حق برقراری تماس تلفنی، نیز محروم بود.
اخیراً امير رئيسيان و مازيار طاطائى، وکلای پخشان عزیزی در گفتگو با کانال تلگرامی «امتداد» از شنیدن «اخبار ناخوشايند» درباره امکان تبرئه از اتهام بغى و مجازات اعدام پخشان عزیزی، خبر و از احتمال شتاب زدگی و بی توجهی به مدارک ارائهشده، در دیوان عالی کشور خبر داده بودند.
این فعال مدنی روز ۲۴ خرداد سال جاری به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد. او بعدها با گشوده شدن پروندهای دیگر در شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین تحت عنوان «آشوب در زندان» مواجه و به ۶ ماه حبس تعزیری نیز محکوم شد.
او روز ١٣ مرداد ماه سال گذشته در شهرک خرازی شهر تهران به دست نیروهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بازداشت شده بود. این روزنامهنگار روز ۲۰ آذر ماه ١٤٠٢، از بند ۲۰۹ زندان اوین، موسوم به بازداشتگاه اداره اطلاعات به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود.
به نوشته ههنگاو، وی «روز ٢۵ آبان ۱۳۸۸، در تجمع اعتراضی دانشجویان کرد دانشگاه تهران علیه اعدام زندانیان سیاسی در کردستان، بازداشت و در نهایت، روز ٢٨ اسفند ماه همان سال، پس از ۴ ماه بازداشت با تودیع وثیقه ١٠٠ میلیون تومانی آزاد شده بود.»
این سازمان حقوق بشری همچنین نوشت پخشان عزیزی بعدها به دلیل فشار و تهدید مداوم نهادهای امنیتی از ایران خارج شد و ضمن تحقیقات در مورد وضعیت زنان در اقلیم کردستان عراق و کردستان سوریه، در راستای بهبود این وضعیت، اقداماتی را در قالب مددکاری اجتماعی انجام داد.
در سالیان اخیر، قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، شماری از فعالان مدنی و سیاسی و نیز بازداشت شدگان اعتراضات اخیر در ایران را به اعدام محکوم کرده است. از جمله این فعالان و بازداشت شدگان، وریشه مرادی اکبر دانشور کار، محمد تقویسنگدهی، بابک علیپور، پویا قبادی، وحید بنیعامریان، ابوالحسن منتظر، احمدرضا جلالی، بهروز احسانی اسلاملو، مهدی حسنی، محمدجواد وفاییثانی، عباس دریس، علی مجدم، معین خنفری، محمدرضا مقدم و عدنان غبیشاوی (موسوی) احکام اعدام صادر شده است.
صدور احکام اعدام اعتراض بسیاری از نهادهای حقوق بشری و شماری از کشورهای جهان را به همراه داشته است.
∎