نماینده رئیس جمهور در هماهنگی سیاست های توسعه دریا محور گفت: توسعه دریا محور با تمرکز بر بنادر و صنایع دریایی، علاوه بر اشتغال زایی گسترده، توزیع متوازن جمعیت را در کشور تسهیل می کند.
علی عبدالعلی زاده، نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست های کلی توسعه دریا محور، در همایش ملی توسعه پایدار از پنجره جزایر ایرانی که در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، اظهار کرد: جغرافیا دانشی است که به رابطه انسان و محیط می پردازد و ویژگی های محیط طبیعی را در مقیاس های محلی و جهانی و در دو شاخه علوم طبیعی و انسانی بررسی می کند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، عبدالعلی زاده افزود: رویکرد توسعه دریامحور بر دریاها و اقیانوس ها تأکید ویژه ای دارد و تحلیل محیط های دریایی و ساحلی و جغرافیا با مطالعه دریا برای توسعه زیربنایی و مکان یابی بنادر و تأسیسات اقتصادی صورت می گیرد.
نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست های کلی توسعه دریامحور با اشاره به اینکه منابع ساحلی دارای ظرفیت عظیمی از جمله شیلات و نفت هستند، بیان کرد: توسعه دریامحور دستاوردهای فراوانی دارد، اما این ظرفیت در کشور مغفول مانده و مناطق ساحلی به یکی از مناطق محروم تبدیل شده اند.
وی با تأکید بر لزوم سرمایه گذاری در زیرساخت های دریایی گفت: با تقویت بنادر و توسعه صنایع مرتبط با دریا، می توان ضمن افزایش توان رقابتی کشور در تجارت جهانی، اشتغال زایی گسترده ای در مناطق ساحلی ایجاد کرد. همچنین، این امر می تواند توزیع متوازن جمعیت را تسهیل و از فشار بر منابع محدود نقاط مرکزی کشور بکاهد.
عبدالعلی زاده همچنین تصریح کرد: ایران با دسترسی به خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر از ظرفیت های بی نظیری برخوردار است. با این حال، بهره برداری ناکافی از این ظرفیت ها باعث شده است تا کشورهای همسایه در رقابت های منطقه ای از ما پیشی بگیرند. باید با تمرکز بر توسعه پایدار و بهره گیری علمی از جغرافیای دریایی، جایگاه ایران در اقتصاد منطقه ای و جهانی بهبود یابد.