به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از نشریه علمی Open Science؛ پژوهشگران در مطالعات جدید خود رفتار منحصربهفرد مورچههای قرمز از گونه «میرمیکا روبرا» (Myrmica rubra) را مورد بررسی قرار دادهاند. این مورچهها، که در اروپا فراوان یافت میشوند، هنگام مشاهده لاشههای آلوده در لانه، تمام گروههای کلنی خود را برای پاکسازی بسیج میکنند.
«کوئنتین آوانزی»، محقق دانشگاه آزاد بروکسل، در این زمینه اظهار کرد: وقتی خطرات بهداشتی ناشی از آلودگی افزایش پیدا میکند، هماهنگی در میان اعضای کلنی به طرز قابل توجهی بیشتر میشود و همه برای حل مشکل همکاری میکنند.
این تحقیقات نشان داد که در شرایط عادی، انتقال یک لاشه سالم ممکن است بین چهل دقیقه تا سه ساعت طول بکشد، اما در مواجهه با لاشههای آلوده، این زمان با همکاری دستهجمعی به چند دقیقه کاهش پیدا میکند. حتی مورچههای پرستاری که بهطور معمول وظیفه مراقبت از لاروها را بر عهده دارند نیز در این فرایند شرکت میکنند.
پژوهشگران همچنین گروهی از مورچهها را شناسایی کردند که به عنوان «پاکساز» شناخته میشوند، این مورچهها پس از هر عملیات تخلیه لاشه، خود را با دقت تمیز میکنند تا خطرات بهداشتی را به حداقل برسانند.
«پاتریسیا داتوره»، استاد رفتارشناسی از دانشگاه سوربن پاریس شمالی اظهار کرد: این رفتارهای بهداشتی ممکن است ریشه ژنتیکی داشته باشد. در میان مورچهها و زنبورها، برخی خطوط ژنتیکی رفتارهای بهداشتی برجستهتری از خود نشان میدهند.
این یافته، سرنخهای ارزشمندی درباره تعاملات اجتماعی و مدیریت بهداشتی در کلنیهای مورچهها ارائه میدهد.