به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، آبرسانی سیار از امکانات ضروری مورد نیاز عشایرنشینان کهگیلویه وبویراحمد است که فراهم شدن زیرساختهای آن افزون بر سلامت اهالی سالم بودن محصولات تولیدی آنان را تضمین میکند.
سال هاست که تجهیزات آبرسانی سیار به مناطق عشایری کهگیلویه وبویراحمد فرسوده است و این امر تامین مهمترین نیاز زندگی جمعیت ۷۰ هزار نفری ساکن در سیاه چادرها را با اخلال مواجه کرده، اما حالا امید میرود با ورود ماشین آلات جدید به عرصه خدمت زمینه رفاه بهتر مردمان سخت کوش عشایر استان فراهم شود.
قشر تولید کننده عشایر کهگیلویه وبویراحمد که سال هاست از کمبود حیاتیترین نیاز زندگیشان یعنی آب برای مصرف آشامیدنی و بهداتشی گلایه دارند با شنیدن خبر فراهم شدن زمینه نوسازی ناوگان آبرسان خوشحال میشوند و انگیزه بیشتری برای تولید محصولات با کیفیت کسب میکنند.
کمبود زیرساختهای ابنیه فنی شامل پل و آبنما زخم کهنه دیگری است که زندگی عشایر را با سختیهایی مواجه کرده است به طوری که با هر بارندگی راههای این مناطق دچار آسیب شده و عبور و مرور آنان را با مشکل مواجه میکند.
آن طور که اهالی سکونتگاههای عشایری کهگیلویه و بویراحمد میگویند:کمبود آب آشامیدنی به دلیل امکان پذیرنبودن اعزام تانکرهای آبرسان، دشواریهای عشایر برای رساندن محصولات دامی با توجه به امکان فاسد شدن آنان به بازارهای مصرف برای فروش و سختی هایشان به منظور رساندن بیماران به مراکز درمانی از جمله مشکلات جامعه عشایری هنگام بسته بودن راههای دسترسی است که امید میرود با تقویت این زیرساخت زمینه کاهش آن فراهم شود.
اختصاص ۱۲۰۰ ملیارد ریال اعتبار
معاون توسعه و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر کهگیلویه وبویراحمد گفت: یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تامین تجهیزات آبرسانی سیار و احداث پل در مناطق عشایری استان اختصاص یافته است.
سید مهدی عباسیان افزود: این اعتبار به تازگی از محل سفر هیات دولت سیزدهم به کهگیلویه وبویراحمد در مرداد ماه سال ۱۴۰۲ تخصیص یافته است.
وی بیان کرد: ۷۰۰ میلیارد ریال از اعتبار یاد شده برای خرید تجهیزات آبرسانی سیار و ۵۰۰ میلیارد ریال هم برای احداث ابنیه فنی در محلهای مورد نیاز پیش بینی شده است.
عباسیان با اختصاص این اعتبار ضمن مرتفع شدن مشکل دیرینه کمبود و فرسودگی تجهیزات آبرسانی سیار به عشایر استان زمینه احداث ابنیههای فنی و کاهش مشکلات این حوزه هم فراهم میشود.
خرید ۲۰ دستگاه ماشین آلات آبرسانی سیار و احداث ۲۵ دستگاه ابنیه فنی
وی خاطرنشان کرد: قرارداد خرید ۲۰ دستگاه تانکر آبرسان برای مناطق عشایری کهگیلویه وبویراحمد بسته شده و به زودی این تجهیزات از سوی شرکت طرف قرارداد تامین و وارد استان میشود.
معاون توسعه و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: با اختصاص این اعتبار همچنین ۲۵ دستگاه پل و آب نما در مناطق عشایری شهرستانهای مختلف استان احداث میشود.
عباسیان عنوان کرد: عملیات اجرایی زیرساختهای پیش بینی شده در مناطق گرمسیری کهگیلویه وبویراحمد زمستان پیش رو و همچنین ساخت پل و آب نماهای برنامه ریزی شده در مناطق سردسیری استان بهار سال آینده اجرا میشود.
تلاش برای بهسازی راههای عشایری
وی تاکید کرد: هم اکنون یکهزار کیلومتر از جادههای عشایری شهرستان گچساران در حال بازگشایی و بهسازی است.
وی تاکید کرد:۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای بازگشایی راههای عشایری گچساران هزینه میشود.
عباسیان ابراز کرد:براساس برنامه ریزی صورت گرفته دوهزار و ۱۰۰ کیلومتر از جادههای مناطق قشلاقی استان نیازمند بازگشایی و ترمیم است که تحقق آن در دستور کار است.
ضرورت تلاش برای تقویت دیگر زیرساختهای عشایرنشینان
خانوارهای عشایری کهگیلویه و بویراحمد که با بیش از ۱۲درصد جمعیت در قالب ۱۱هزار و ۱۲۰ خانوار از مجموع جمعیت ۷۲۶هزار نفر را تشکیل میدهند سالیانه ۴۴هزار تن محصول شامل گوشت قرمز، شیر، کشک، روغن و پشم تولید و روانه بازارهای مصرف میکنند که همین امر ضرورت تکاپو برای رفع دیگر نیازهای آنان را بیشتر کرده است.
تقویت زیرساختهای گردشگری عشایری، تامین برق و روشنایی خانوارهای سیاه چادرنشین از مهمترین نیازهای عشایر کهگیلویه وبویراحمد است که به بقای سنتیترین سبک زندگی آنان کمک میکند.
∎