به گزارش ایرنا، سرشماری عمومی کشاورزی، اطلاعات مهمی را از فعالیتهای کشاورزی کشور در سطح کوچکترین واحد جغرافیایی در اختیار تصمیمگیران قرار میدهد تا برنامهریزی صحیح، برای ارتقای تولید بر مبنای آمایش سرزمینی بخش کشاورزی در هر منطقه با نگاه به توازن منطقهای انجام شود.
این روزها طرح سرشماری از فعالیتهای کشاورزی بهرهبرداران توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی و مشارکت و همکاری سازمان جهاد کشاورزی، فرمانداریها و دیگر دستگاههای مرتبط در نقاط مختلف شهری و روستایی سطح استان در حال انجام است.
در این طرح مأموران سرشماری با حضور در مناطق روستایی و عشایری فعالیتهای کشاورزی بهرهبرداران را ثبت میکنند و در نواحی شهری نیز این فرایند به صورت تلفنی انجام میشود.
در طرح سرشماری سئوالاتی نظیر تعداد احشام سبک و سنگین، ماکیان، کلونی زنبور عسل، شیلات، اراضی زراعی و باغی آبی و دیم و نوع محصول تولیدی از کشاورزان پرسیده میشود.
کشاورزانی که در ۹ فعالیت کشاورزی از جمله زراعت، باغبانی، دام سبک (دارای حداقل ۲ رأس) و سنگین( دارای حداقل یک رأس)، گُلخانه، آبزیان، طیور سنتی (حداقل ۱۰ قطعه)، کرم ابریشم و زنبور عسل فعال هستند مشمول این سرشماری میشوند.
خروجی نهایی این سرشماری که اردیبهشتماه سال آینده منتشر خواهد شد، برای تصمیمگیریهای خُرد و کلان در حوزه کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد.
در این راستا با مأموران آمارگیر سرشماری کشاورزی در روستاهای «عباس آباد» و «پلنگ آباد» شهرستان دره شهر همراه شدیم.
شهرستان دره شهر دارای ۵۰ روستای دارای سکنه است.
۷۸ نفر برای طرح آمارگیری از بهره برداران عشایر و روستایی در سطح استان ساماندهی شده اند.
آمارگیری به صورت مراجعه حضوری منزل به منزل در مناطق روستایی و عشایری و تلفنی در ستاد مرکزی مستقر در فرمانداری هر شهرستان انجام می شود.