فرهاد اکبرشاهی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طی سال های گذشته مکاتباتی با اداره کل کتابخانه های عمومی قزوین برای در اختیار گرفتن یک سالن برای تئاتر معلولان را داشتیم که در حال حاضر تنها سالن نمایش علامه رفیعی در اختیار معلولان هنرمند استان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: مستندسازان هنرمند قزوینی علاقه مند هستند که با بهره گیری از معلولان هنرمند فیلم های خود را به روی پرده نمایش ببرند، اما هیچ حمایت کننده مالی در این خصوص وجود ندارد و این موضوع نیز از دیگر ضعف های مهم در رابطه با هنرمندان معلولان است.
اکبرشاهی یادآور شد: اخیرا فیلم مستند "گاهی عشق زیباست" به کارگردانی الهام آقالری که روایت زندگی هدیه و مهران، اولین زوج سندروم داون در ایران بود که در مجتمع فرهنگی هنری ارشاد قزوین با حضور هنرمندان، فیلمسازان، فعالان حوزه سینمای استان و شخصیتهای اصلی این فیلم به همراه خانوادههای آنان اکران شد که در واقع این فیلم رشد و بلوغ هنری معلولان را به نمایش گذاشت.
به گفته این مسوول، تئاتر معلولان قزوین با وجود تمام مشکلاتی که با آن روبرو است اما در مسیر پیشرفت خود قرار دارد و امسال از سه گروه تئاتری قزوین، یک گروه به جشنواره تئاتر بین المللی معلولان راه یافت و همچنین یک گروه هنری دیگر نیز به جشنواره منطقه طلوع راه پیدا کرد.
وی افزود: ۱۵ میلیارد ریال اعتبار برای تهیه اقلام و لوازم معلولان در قزوین هزینه شده اما این میزان هزینه به هیچ عنوان کافی نیست و باید نگاه ویژه تری به کارهای هنری معلولان داشته باشیم.
اکبرشاهی با بیان اینکه ۵۰ مرکز برای معلولان جسمی، حرکتی، اتیسم، ذهنی و روانی، بینایی و شنوایی در قزوین وجود دارد، گفت: تمامی این مراکز دارای اتاق هنر درمانی و خانه های حمایتی هستند چرا که هنر می تواند برای معلولان ذهنی و روانی که دچار درونگرایی و انزوا هستند به عنوان یک روان درمانگر برای این افراد موثر واقع شود و گرایشات ذهنی آنان به زندگی را به طور کلی تغییر دهد.
معاون امور توانبخشی بهزیستی قزوین خاطرنشان کرد: براساس قانون جامع حمایت از معلولان، مطالباتی در این زمینه از سوی جامعه معلولان وجود دارد، چرا که برخی از بخش های این قانون از جمله معیشت و اشتغال معلولان به اجرا نرسیده یا در موضوع مناسب سازی شهری نیز کارهایی صورت گرفته که البته نیاز است تا مدیریت عالی استان براساس قانون مطالبات مورد نظر را پیگیری کنند.
گفتنی است، ۲۶ هزار و ۶۷۲ معلول جسمی، حرکتی، بینایی، شنوایی، گفتاری، ضایعه نخاعی و ذهنی و روانی در سطح استان قزوین وجود دارد.