شناسهٔ خبر: 70230106 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه قدس | لینک خبر

تولیت آستان قدس رضوی در کنگره بزرگداشت علامه بلادی در بوشهر:

ناامیدی، حربه دشمن برای خالی‌کردن صحنه مبارزه است

آیت‌الله احمد مروی امید و عمل به تکلیف را راه مواجهه با حوادث تلخ دانست و گفت: ناامیدی حربه دشمنان برای خالی کردن صحنه مبارزه است.

صاحب‌خبر -

به گزارش آستان‌نیوز، آیت‌الله مروی روز چهارشنبه ۲۱ آذر ماه در دهمین کنگره علمی پژوهشی علامه بلادی بوشهری، اظهار کرد: گاهی حوادثی پیش می‌آید که به ظاهر ممکن است خیلی هم تلخ باشد. این حوادث زمینه‌ها و عواملی دارد که باید بررسی و نقاط قوت و ضعف آن شناخته شود، اما نباید در این حوادث حتی برای لحظه‌ای دچار ناامیدی و یأس شد و صحنه را به نفع دشمنان خالی کرد.
وی افزود: روزی که علامه بلادی و دیگر علما و آقای رئیسعلی دلواری و همراهانش در برابر توپخانه، کشتی‌ها و قشون تا دندان مسلح انگلیس پرچم مبارزه را بلند کردند، شاید هیچ‌ کس تصور نمی‌کرد آن‌ها بتوانند با آن تفنگ‌ها و سلاح‌های معمولی و ابتدایی کاری از پیش ببرند اما این اتفاق افتاد. وی یادآور شد: هیچ‌ کدام از دشمنان به دلخواه خودشان از مناطقی که اشغال کرده بودند، خارج نشدند. آن‌ها کشتند، خون ریختند، توحش و بی‌رحمی از خود نشان دادند اما با زور شمشیر چاره‌ای ندیدند جز اینکه فرار و عقب‌نشینی کنند.
وی تأکید کرد: ما امروز باید از این حوادث و عبرت‌های تاریخی درس بگیریم و این درس‌ها را به نسل جوان منتقل کنیم تا بدانند مبارزه فراز و نشیب و شکست و پیروزی دارد، اما پیروزی نهایی از آن کسانی است که «امید» را از دست نمی‌دهند. 
تولیت آستان قدس رضوی در همین باره به فرمایش امام سجاد(ع) اشاره کرد که فرمود: پس از عاشورا، «ارتدّ الناس الّا ثلاث» همه مردم از اهل بیت(ع) برگشتند به جز سه نفر. این عین سخن امام سجاد(ع) است که هیچ‌ کس دنبال ما نیست و علاقه‌ای به ما نشان نمی‌دهد. اما امام(ع) چه کار کرد؟ او نگفت حالا که مردم ما را نمی‌خواهند و ما را دوست ندارند، آنان را به خودشان واگذار می‌کنیم؛ نه، حضرت پرچم هدایت و جهاد تبیین را بلند کرد تا جایی که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، همین امام سجاد(ع) در طول بیست ‌و چند سال آنچنان کار کرد که 3هزار نفر در درس امام باقر(ع) شرکت می‌کردند. این محصول تلاش‌های بی‌وقفه امام سجاد(ع) و شناختن و عمل به تکلیف و وظیفه در آن‌ شرایط بود که به جای آن سه نفر، 5‌هزار نفر در حلقه‌های درس معارف دو امام بعدی شرکت می‌کردند. آیت‌الله مروی همچنین با توصیف شرایط دوران امام خمینی(ره) یادآور شد: روزی که امام به ترکیه تبعید شد، خیلی از بزرگانی که محترم و صالح هم بودند و ما به آن‌ها ارادت داریم، حسابشان را از امام جدا کردند و حاضر نشدند حتی در دفاع از امام بیانیه بدهند؛ نه اینکه با امام مشکل داشته باشند، بلکه برای اینکه ناامید شدند و می‌گفتند دیگر نمی‌شود و به نتیجه نمی‌رسیم. در همین شرایط امام ناامید نشد و یک‌تنه ایستاد، چون مانند دوران دفاع مقدس معتقد بود ما مأمور به تکلیفیم نه نتیجه و همین امید و ایستادگی موجب پیروزی شد.
وی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های مشترک روحانیت معزز و بزرگ در طول تاریخ «لایُریدون عُلواً فی الارض و لا فساداً» بوده، علامه بلادی را عالم، فقیه و در اصول و دیگر دانش‌ها متبحر و از همه مهم‌تر «مربی» توصیف کرد که علاوه بر خادم دین و مردم بودن، در مردم و با مردم بود و خود را برتر از آنان نمی‌دانست. آیت‌الله مروی افزود: ما چنین بزرگان و چنین تباری داریم که باید به مردم و نسل جوان معرفی بشوند تا بدانند چه افتخارآفرینانی داشتند و هویتشان چیست. 
وی تصریح کرد: اگر جامعه نداند چه هویت اصیلی دارد، دشمنان برای آنان هویت خلق و جعل می‌کنند اما آن گونه که خود می‌خواهند. 
پیش از سخنان تولیت آستان قدس رضوی، آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری با اشاره به ویژگی‌های فراوان علمای بزرگ منطقه بوشهر، درباره مقام و شخصیت علمی و مبارزاتی علامه سید عبدالله بلادی بوشهری به تفصیل سخن گفت. 
دهمین کنگره علمی پژوهشی علامه بلادی بوشهری با حضور ده‌ها تن از علما، روحانیان، دانشجویان، بانوان و مسئولان صبح چهارشنبه در محل مصلای بوشهر برگزار و در آن اعلام شد از ۵۰۴ اثر ارسالی به دبیرخانه کنگره، ضمن معرفی و تجلیل از ۱۵ اثر برتر، «نشان بلادی» به شهید آیت‌الله ابوتراب عاشوری تعلق گرفت که به خانواده این شهید اهدا شد.