شناسهٔ خبر: 70229688 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدای آمریکا | لینک خبر

صدایی از دل تاریخ؛ کنسرت پرستو احمدی بدون حجاب در قلب ایران

صاحب‌خبر -

اجرای «کنسرت کاروانسرا»، در یکی از کاروانسراهای ایران با هنرمندی پرستو احمدی، در روز چهارشنبه ۲۱‌ آذر، بدون حجاب اجباری و پخش زنده آن از کانال یوتیوب، به یکی از پربازدیدترین رخدادهای بازتاب‌یافته در رسانه‌های اجتماعی ایران تبدیل شد.

پرستو احمدی در توضیح اجرای این کنسرت در کانال یوتیوب پخش‌کننده این اثر نوشت: «من، پرستو دختری که می‌خواهم برای مردمی که دوستشان دارم بخوانم. این حقی است که نمی‌توانستم از آن چشم بپوشم؛ خواندن برای خاکی که عاشقانه دوستش دارم.»

این دختر هنرمند و خواننده ایرانی در ادامه افزود: «اینجا، در این نقطه از ایران عزیزمان، در این تکه‌ای که تاریخ و اسطوره‌های ما به هم پیوند می‌خورند، صدای من را در این کنسرت فرضی بشنوید و خیال کنید، این وطن زیبا را.»


خانم احمدی در «کنسرت کاروانسرا»، قطعه «مرا ببوس» را با همراهی احسان بیرقدار، سهیل فقیه‌نصیری، امین طاهری و امیرعلی پیرنیا اجرا کرد.

پرستو احمدی در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ در ایران نیز قطعه «از خون جوانان وطن» را اجرا کرده بود که پس از استقبال گسترده‌ مردم از این اقدام، در مهرماه ۱۴۰۲ به نهادهای امنیتی احضار و برای او پرونده تشکیل شد.

شروین حاجی‌پور، عماد قویدل، محمود میرزایی، سامان یاسین (صیدی) و توماج صالحی از جمله هنرمندان عرصه موسیقی و خوانندگی بودند که همزمان با اعتراضات سال ۱۴۰۱ در همراهی با مردم به اجراهای اعتراضی روی آوردند و همگی آنها بازداشت و با احکام مختلف روبرو شدند.

استفاده از موسیقی و شعر و ترانه یکی از انواع هنرهای اعتراضی است.

هنر اعتراضی یا هنر معترض اثری خلاقانه است که توسط کنشگران و جنبش‌های اجتماعی تولید می‌شود و به مکتب، سبک یا تفکری که آن را بر حق نمی‌داند یا به رسمیت نمی‌شناسد اعتراض می‌کند.