جوان آنلاین: دادگاه رسیدگی به پرونده دادخواهی ۳۹ نفر از خانوادههای شهدا و آسیبدیدگان مدافعان امنیت واقعه تروریستی خاش زاهدان علیه ۳۲ تبعه خارجی با موضوع مطالبه خسارت مادی، معنوی و تنبیهی ناشی از جرح و شهادت ناشی از اقدامات گروهک تروریستی تحت حمایت دولت امریکا روز گذشته در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی ویژه امور بینالملل به ریاست قاضی حسین زاده برگزار شد.
به گزارش میزان، قاضی دادگاه در ابتدا طی سخنانی گفت: با عنایت به قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم هرگونه تهدید و اقدام توسط دولت متخاصم اعم از دولتهایی که علیه ما مصونیت قضایی را نقض کردند این دولتها میتوانند با دادخواهی اتباع ایران در محاکم داخلی مورد تعقیب قرار بگیرند. در کنار این قوانین اعلامیه جهانی حقوق بشر، منشور قانون ملل متحد و میثاق بینالملل حقوق مدنی و سیاسی هم به اتباع ایرانی اجازه میدهد که علیه دولتهایی که نسبت به تمامیت جسمی اتباع ایرانی اقدام کردند دادخواهی کنند. منشی دادگاه نسبت به ثبت مطالب و گفتههای اظهارات اطراف دعوی اقدام کند و وکیل پرونده در جایگاه قرار گیرد.
سپس حسین صادقزاده وکیل خانواده شهدا در جایگاه قرار گرفت و اظهار کرد: دولت امریکا، مسئولان و کارگزاران و نهادهای خصوصی و دولتی آن پس از انقلاب و حتی پیش از آن با اقدامات خصمانه مسبب شهادت هزاران نفر از مردم ایران شدند. در این موضوع از طریق گروهک تروریستی جیشالظلم به عنوان عامل خود در غروب روز ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ اتوبوس حامل تعدادی از نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را هدف حمله خود قرار داد. وکیل خانواده شهدا گفت: این دولت امریکا در طول ۱۰۰ سال گذشته در منطقه غرب آسیا با هدف سلطه بر منابع اقتصادی، مالی و استثمار مردم منطقه حضور غیر مشروع و غیرقانونی داشته است. بر هیچ کس پوشیده نیست که دولت امریکا به منظور تحقق اهدافش دست به هر اقدام غیر انسانی و غیرقانونی میزنند. یکی از شیوههای این دولت برای حضور دائمی در منطقه و مقابله با مخالفان حضور غیرقانونیاش ایجاد، حمایت و تقویت گروهکهای تروریستی به منظور رعب و وحشت است. وی افزود: طبق قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط امریکا مصوب سال ۱۳۹۸ و همچنین قوانین بینالمللی از جمله منشور ملل متحد، کنوانسیون راجع به جلوگیری از مجازات جرایم علیه اشخاص مورد حمایت بینالمللی از جمله مأموران دیپلماتیک مصوب ۱۹۷۳، کنوانسیونهای چهارگانه ژنو مصوب ۱۹۴۹، منشور حقوق بشر شامل اعلامیه جهانی حقوق بشر مصوب ۱۹۴۸، منشور ملل متحد، قطعنامه ۲۱۳۱ سال ۱۹۶۵، قطعنامه ۲۶۲۵ سال ۱۹۷۰، اعلامیه اصول روابط دوستانه حقوق بینالملل و همکاری میان دولتها مطابق با منشور ملل متحد، حکم به محکومیت خواندگان به جبران خسارات فراوان مادی و معنوی وارد به خواهانها به صورت تضامنی به انضمام خسارات تنبیهی حسب نظر دادگاه و همچنین هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل و خسارات تأخیر تأدیه از محضر شما مورد مطالبه است.
وکیل خانواده شهدا در ادامه گفت: ۷۰۰ کیلوگرم تیانتی به یک دستگاه خودرو پژو ۴۰۵ سربی رنگ بار شده بود و با برخورد به این اتوبوس تمام اتوبوس از یکدیگر جدا شده بود و در این واقعه ۱۲ جانباز گرانقدر داشت که در جلسه دادگاه حضور دارند.
امریکا عامل و حامی تروریستها
پس از اظهارات برخی از جانبازان حادثه، قایی وکیل دوم پرونده حادثه تروریستی زاهدان در جایگاه حاضر شد تا مطالبی را ارائه کند.
وکیل دوم پرونده حادثه تروریستی خاش زاهدان گفت: امریکا مستقیم بر جنایات جنگی و ضد بشری آنها شریک است و باید پاسخگوی این خسارتهای مادی و معنوی غیر قابل جبران مردم مظلوم سیستان و بلوچستان و خانوادههای شهدا باشد. هنوز ماشین رسانهای امریکا در شبکههای رسانهای آشکار از تروریستها حمایت میکند و باید برای این همه حمایت و ترویج جنایت پاسخگو و در مراجع بینالمللی محاکمه شوند. هیچ دادگاه و مرجع بینالمللی تحت سلطه قدرتهای بزرگ و استعمارگر نمیتواند عدالت را در مورد امریکا و تروریستهای دست پرورده امریکا جاری کند با وجود این اطمینان داریم نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران میتواند با ظرفیتهای قانونی موجود مجازات قانونی و بازدارندهای را برای دولت و مقامات تروریستی امریکا در این پرونده صادر و ابلاغ کند. این دادگاه برملا کننده بخشی از اهداف شیطانی و جنایات دولت امریکا و مزدوران آنها است. قایی وکیل پرونده حادثه تروریستی زاهدان اظهار کرد: دولت امریکا قطعاً در تشکیل تقویت و پشتیبانی از اقدامات تروریستی گروههای تروریستی نقش مستقیم و مؤثری را بازی میکند. اگر حمایت امریکا نبود عملاً گروههای تروریستی شکل نمیگرفت. از نظر زمانی تا این حد نمیتوانست مقاومت کند. همچنین اقدامات تروریستی این گروه تا این حد مخرب و ویرانگر نبود. حمایت امریکا از گروههای تروریستی بنا به اصول و استراتژیهای از پیش تعیین شده برای تأمین منافع نامشروع امریکا شکل گرفته است. وی ادامه داد: در جهت اثبات نقش امریکا در جنایت گروه تروریستی جیش العدل در دادخواست علاوه بر اسناد رسمی منتشر شده که بخشی از آنها رسانهای شده است، اقدامات عملی دولت امریکا در حمایت از گروههای تروریستی نه تنها علیه صلح و امنیت بینالمللی و منطقه بوده بلکه باعث کشته شدن نیروهای امنیتی ایرانی و تعلق خاطر اولیای دم و خانواده آنها شده است. با عنایت به ماهیت دعوای مطروحه نه تنها مسئولیت متوجه دولتهای کنونی و سابق امریکا بلکه متوجه دیگر افراد حقیقی و حقوقی خواندگان است.
وابستگی جیشالظلم به سازمانهای امنیتی امریکا
وکیل خانواده شهدا بیان کرد: سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی ایران بر اساس مدارک به دست آمده از نیروهای دستگیر شده این گروه تروریستی، این گروه را وابسته به سازمانهای اطلاعاتی امریکا میداند و آن را جیشالظلم میخواند هرچند امریکا نیز در کنار دیگر کشورها این گروه را تروریست میشناسد، اما بر اساس مدارک و مستندات سازمانهای امنیتی ایران که قابل استعلام است به درستی وابستگی این گروهک تروریستی به امریکا را مشخص میکند. در پایان صادق زاده وکیل خانواده شهدا گفت: از دادگاه استدعای رسیدگی و صدور حکم مبنی بر محکومیت خواندگان و به انضمام تعیین خسارت تنبیهی را دارم. همچنین درخواست تعیین خسارت تأخیر تأدیه از زمان وقوع جنایت تا زمان اجرای رأی به صورت تضامنی را از دادگاه خواستارم.
قاضی: تروریستی بودن حادثه خاش محرز است
حسینزاده قاضی دادگاه گفت: کلیه خسارتهای مادی ناشی از ضررهای معنوی هم قابل مطالبه است. به عنوان مثال فرزندان شهید هم اگر دچار مشکل شدند نیز خسارت آنها قابل مطالبه است. وی افزود: در این پرونده ۲۷ نفر از افراد نیروهای مسلح کشورمان بدون داشتن سلاح و در زمان برگشت از مأموریت به شهادت رسیدند، لذا دادگاه معتقد است حادثه جاده خاش به زاهدان یک اقدام کاملاً تروریستی است. دادگاه با رعایت اصل بیطرفی برای تمام خواندگان پرونده ابلاغ ارسال کرده است و تمام خواندگان از برگزاری دادگاه اطلاع داشتند. دادگاه استعلامهایی از نهادهای مربوطه انجام داده که مشخص شده گروهک جیش الظلم با حمایت مستقیم امریکا تجهیز شده است از این حیث تقصیر خواندگان برای دادگاه محرز است و ظرف مدت قانونی حکم صادر خواهد شد.