به گزارش ایرنا، «شایان نادری» روز چهارشنبه در جلسه شورای عشایری آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت و نقش ویژه عشایر در ایجاد امنیت ملی و غذایی کشور، اظهار کرد: همکاری بیشتر دستگاههای مختلف با سازمان امور عشایر برای رفع مشکلات این قشر ضروری است.
وی ادامه داد: جامعه عشایری ایران با وجود مشکلات متعدد، سهم بسزایی در تولید فرآورده های کشاورزی و دامی کشور دارند و در تامین ۲۵ درصد امنیت غذایی کشور نقش مهمی ایفا می کنند.
رییس سازمان امور عشایر کشور با بیان اینکه عشایر در مناطق روستایی و شهری پراکنده هستند، گفت: طبق قوانین و آییننامهها، بیش از ۵۰ دستگاه مختلف مسوولیتهای قانونی برای حمایت از جامعه عشایری دارند.
نادری، افزود: در بسیاری از مواقع این دستگاهها نتوانستهاند بهطور موثر در رفع مشکلات عشایر اقدام کنند و این موضوع موجب شده که مشکلات این جامعه در بسیاری از مواقع نادیده گرفته شود.
وی با بیان اینکه امسال برای اجرای برنامه توسعه جامعه عشایری کشور، مجوز ماده ۲۳ را اخذ کرده ایم، یادآور شد: این اقدام می تواند به حل مشکلات موجود جامعه عشایری کمک کند.
نادری، از مسوولان آذربایجان شرقی به ویژه استاندار و مدیران دستگاههای مختلف خواست تا بهطور جدیتر در رفع مشکلات جامعه عشایری تلاش کنند و دستگاهها تکالیف قانونی خود را به درستی انجام دهند.
اختصاص ۵۵۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح های عمرانی و فرهنگی در مناطق عشایری آذربایجان شرقی
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با ارایه گزارشی از جامعه عشایری استان و اقدامات انجام شده برای این قشر، گفت: عشایر این استان با داشتن ۳۴۰ قشلاق و بیش از ۸۰۰ هزار واحد دامی، سهم قابل توجهی از تولیدات دامی کشور را به خود اختصاص میدهد.
«علی سبزیچی»، افزود: سالانه پنج هزار و ۱۳۰ تن گوشت، ۳۴ هزار و ۱۰۰ تن شیر و یک هزار و ۶۰۰ تن پشم توسط جامعه عشایری در این استان تولید میشود.
وی با اشاره به تخصیص ۵۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای پروژههای عمرانی و فرهنگی در مناطق عشایری استان، اظهار کرد: ۵۴ کیلومتر راه در مناطق عشایری استان احداث و بازگشایی شده است.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی با بیان اینکه این اقدامات با هدف بهبود زیرساختها و خدمات رفاهی برای عشایر انجام شده است، گفت: توجه بیشتر به مسایل صنعت و خدمات، ایجاد خانههای بهداشت سیار و توجه به بخش صنایع تکمیلی در مناطق عشایری ضروری است.
سبزیچی، ادامه داد: عدم تخصیص اعتبارات به مناطق عشایری و مشکلات ناشی از خشکسالی و کمبود منابع طبیعی نیز از چالشهای جدی پیش روی این استان است.