شناسهٔ خبر: 70219530 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

برق مازاد لرستان در شبکه سراسری/ خاموشی، سهم صنایع استان

خرم آباد - ایرنا - در حالیکه تراز تولید برق در شهرک های صنعتی لرستان مثبت است، اما قطعی برق صنایع استان از تابستان امسال تاکنون موجب خسارت و نارضایتی فعالان و تولیدکنندگان بخش خصوصی شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، حدود ۴۰۰ واحد در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان مستقر هستند و به دلیل قطع برق متحمل خساراتی از جمله فساد مواد اولیه، کاش درآمد و سختی های پرداخت مالیات، بیمه و حقوق کارگران شده اند.

امروز چهارشنبه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی لرستان نیز به این مبحث کشیده شد و یکی از صنعتگران فعال استان که در این جلسه نسبت به قطع برق معترض بود، به ایرنا گفت: اگر تولیدکنندگان زیرساخت لازمی مانند برق نداشته باشند، توان ادامه فعالیت نخواهند داشت.

وی با بیان اینکه این واحدها نصف ماه تعطیل هستند، افزود: تاریخ قطع برق در استان ها مختلف است، بنابراین در روزی که استان های هدف معامله ما کار می کنند، ما تعطیل و یا برعکس، که این امر موجب کاهش تولید، فروش و درآمد شده است.

وی با هشدار در خصوص قطع احتمالی گاز طب روزهای سرد زمستان تصریح کرد: قانون به طور مشخص و واضح تکلیف دولت را در خصوص قطع برق تعیین کرده است، در حالیکه تاکنون هیچ زیانی بابت این قطعی ها به تولیدکنندگان پرداخت نشده است.

این فعال اقتصادی ادامه داد: طی چندین سال در خصوص قطع برق هرگونه همکاری لازم را انجام داده و زیان داده ایم که باید بر اساس ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کار، این خسارت ها پرداخت شود.

وی با انتقاد از عدم اجرای این قانون گفت: زیان و کاهش در بخش تولید باید توسط تولیدکننده، دولت و یا با تعدیل و کاهش حقوق کارگر جبران شود که در این سال ها، کارفرما به تنهایی تاوان داده است.

این اظهارات در حالی است که واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی لرستان در مجموع ۱۸ مگاوات برق مصرفی دارند ولی ۲۵ مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های مقیاس کوچک در سطح این شهرک‌ها تولید می‌شود و این آمار تا پایان سال هم به ۳۰ مگاوات خواهد رسید.

به گفته فرزاد محمدی مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی لرستان برای تولید برق، واحدهای صنعتی به خودکفایی رسیده و با توجه به تراز هشت درصدی مثبت این شاخص، مابقی برق تولیدی در شبکه سراسری جاری است و پیشنهاد می شود از قطع برق واحدهای صنعتی استان جلوگیری شود.

دولت بخشی از خسارت ها را با معافیت ها تهاتر کند

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان نیز در حاشیه این نشست در پاسخ به ایرنا گفت: بخش خصوصی و تولیدکنندگان سود وام را کامل پرداخت و طی سال به تمام تعهدات مالی، حقوقی، مالیاتی، بیمه و تامین اجتماعی خود عمل می کنند.

محمد خاکی افزود: چطور تولیدکنندگان باید کل این تکالیف را ادا کنند، اما بهره کاملی از خدمات نداشته باشند؟ دریافت خدمات ناقص و ادای کامل تعهدات، موجب فشار اقتصادی و نارضایتی تولید کنندگان می شود.

وی افزود: پیشنهاد شده است، حالا که دولت نمی توان به طور مستقیم در حوزه برق خسارتی پرداخت کند، باید نرخ سود مالیاتی را کاهش دهد، بخشی از بیمه کارکنان را بپذیرد و بخشی از سود بانکی را پرداخت نماید تا به عبارتی، در مواردی جبران خسارت شود.

شکایت از توانیر

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان ادامه داد: این پیشنهاد با وجود تلاش چندین ماهه اما تاکنون به نتیجه نرسیده ولی شکایت هایی توسط برخی از فعالان بخش خصوصی از طریق قوه قضاییه صورت گرفته است.

خاکی با اشاره به اینکه بر اساس قانون، توانیر باید خسارت را پرداخت کند، افزود: باتوجه به اینکه قوه قضاییه در چارچوب قانون نظر می دهد، تاکنون هم چند شرکت تولید رای گرفته اند و برای توانیر تهران اجراییه صادر شده است.

وی گفت: این استان نه تنها در تولید برق مشکلی ندارد، بلکه با مازاد نیز روبرو و میزان مصرف برق در شهرک‌های صنعتی آن بسیار پایین‌تر از نقاط دیگر است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان ادامه داد: پیشنهاد می شود شرکت توزیع برق تا تعیین تکلیف دیوان عدالت اداری برای وصول قبض‌های جدید واحدهای تولیدی و صنعتی اقدام نکند.

خاکی با بیان اینکه در بسیاری از قوانین، منافع استان‌های محروم دیده نمی‌شود، افزود: این در حالی است که برنامه قطع برق در لرستان مانند دیگر استان‌های کشور است.

انعکاس مشکل صنعتگران لرستانی به رییس جمهور

استاندار لرستان نیز در واکنش به این مساله گفت: ضرر قطع برق خیلی بالاتر است و در دیدار با رییس جمهور به عنوان اولین استاندار، این مساله را مطرح کردم.

سید سعید شاهرخی با تاکید بر اینکه نباید واقعیت را نادیده گرفت، اظهار داشت: در کشور ما صرف نظر از دلایل، ناترازی در برق، گاز، بنزین و برخی سوخت ها وجود دارد و راه حل اساسی آن هم یک شبه نیست.

معجزه، شدنی نیست!

وی افزود: این موضوع چون مستلزم سرمایه گذاری، رفع برخی تحریم و محدودیت هاست و نمی شود برای رفع ناترازی معجزه کرد، بنابراین کاری که می شود انجام داد، این است که مخزن و منابع انرژی برق، گاز یا بنزین را مدیریت تا با چالش و خاموشی گسترده مواجه نشویم.

استاندار لرستان بیان کرد: روزانه هشت میلیون مترمکعب گاز در لرستان مصرف و برق تولیدی شهرک های صنعتی استان هم مازاد است و مابقی برای تزریق به شبکه سراسری توزیع می شود، پس پیشنهاد شده است که خاموشی کمتری برای لرستان لحاظ شود.

شاهرخی یادآور شد: دکتر پزشکیان شخصا تاکید کردند قطع برق و تعطیلی صنایع باید اولویت آخر باشد.

این اظهارات در حالی است که مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی لرستان پیش از این در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه ناترازی برق کشور ۱۴ تا ۱۵ هزار مگاوات و سیاست دولت بر قطع بخش کشاورزی و صنعت است، گفت: صنعتگران گلایه به حقی دارند که در صورت ۴۰ روز قطع برق، باید بخشودگی وام، مالیات، بیمه و تعهدات هم برای آنها اعمال شود.

فرزاد محمدی با اشاره به کاهش حجم تولید و سفارش ها و سختی نگهداری مواد اولیه فسادپذیر تصریح کرد: بنا بر ماده ۲۵ قانون بهبود فضای کسب و کار اگر برق واحد صنعتی به هر دلیلی قطع شود دولت باید جبران خسارت کند.

وی ادامه داد: از طرفی با توجه به اینکه شهرک های صنعتی لرستان در تولید برق خودکفا و حجم برق تولیدی واحدها مثبت است باید تمهیداتی در نظر گرفته شود تا سال آینده از قطع برق استثنا شوند.