شناسهٔ خبر: 70215787 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پیشبرد اهداف و توسعه همدان با چهار اولویت محوری

همدان- ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان گفت: چهار تکلیف و برنامه شامل نقشه جامع تحول و پیشرفت، تهیه برش استانی برنامه هفتم توسعه کشور، برنامه عملیاتی دستگاه ها و ستاد توسعه و پیشرفت برای پیشبرد اهداف این استان در نظر گرفته شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا سید مجتبی حسینی روز چهارشنبه در نشست اعضای شورای اداری همدان بیان کرد: نقشه راه تحول و پیشرفت استان به عنوان آزمونه در استان تدوین و پس از اجرا به عنوان الگو به سایر استان ها ابلاغ شود.

وی این نقشه جامع را متاثر از مسایل روز و تکنولوژی دانست و افزود: پیشرفت در مرحله بالایی از رشد است و به رشد روزمره، کیفیت مادی و بهره وری بهتری می دهد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان ادامه داد: تحول که نکته مهم در نقشه راه استان است به معنای تثبیت ارزش های نوین و استقرار نظام های جدید است.

حسینی ادامه داد: نقشه جامع تحول و پیشرفت استان ماموریتی است که هیات دولت به همدان داده و همدان آزمونه (پایلوت) الگویی برای کشور شده بنابراین باید همه توان تخصصی خود را برای اجرای این نقشه بکار گرفت.

وی ادامه داد: برش استانی برنامه هفتم توسعه کشور نیز توسط سازمان برنامه و بودجه و با راهبری دستگاه ها مختلف باید تهیه شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان بیان کرد: برنامه عملیاتی دستگاه ها شامل برنامه کمی و کیفی و طرح ها می شود که دستگاه ها باید با کمک این برنامه، مدیریت کنند.

حسینی درباره ستاد توسعه و پیشرفت همدان هم گفت: این ستاد سرمایه گذاری های طرح ها و دغدغه ها را بررسی می کند.

وی افرود: نقشه جامع تحول و پیشرفت همدان متشکل از کارگروهی با ۱۶ کمیته تخصصی است که جلساتی برای تبیین این موضوع برگزار شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان اضافه کرد: فرآیند تهیه و تدوین نقشه جامع تحول و پیشرفت باید توسط این کمیته ها انجام شود و این نقشه، مسیر راه رسیدن از نقطه موجود به نقطه مطلوب است.

حسینی با ببان اینکه همه نهادهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در تدوین این نقشه باید همکاری داشته باشند اظهارکرد: این نقشه دارای فرآیند های مختلفی است.

وی این فرآیندها را شامل تبیین وضع موجود بر مبنای اطلاعات و آمار پایه، نرخ رشد نمودارها، نقش کلیدی این نقشه منطبق بر برنامه هفتم توسعه کشور و اسناد بالا دستی، تحلیل این بخش با علت و معلول ها، ارزش بنیادین، اولویت بندی و پیشران های فعالیت های تحول و پیشرفت، لیست فعالیت های تحولی و ارزش آفرین، تعیین اهداف کیفی با تعریف راهبردهای آینده مطلوب، تدوین اقداماتی که ما را به اهداف کیفی می رساند و تعیین سرمایه گذاری و برنامه ریزی مورد نیاز اجرای نقشه تحول و پیشرفت، دانست.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان افزود: امروز در پیچیده ترین تاریخ بشر زندگی می کنیم که این عصر دارای ویژگی هایی ناپایداری، نبود قطعیت و نسبی بودن، پیچیدگی و ابهام فضای پیرامونی است و برای پیشرفت در این عرصه باید به فناوری های همگرا تمرکز کرد.

حسینی یادآوری کرد: رهبری فرزانه انقلاب در سال ۱۳۹۹ تاکید بر علوم روز دارد که تا امروز بر اساس ارزیابی های جهان در مطالعات و تحقیقات جایگاه بالا در کاربری و استفاده از هوش مصنوعی رتبه آخر را داریم.

وی بیسوادی را منقضی شدن دانش تعریف کرد و گفت: علم را علاوه بر یادگیری باید به روز کرد، باید تفکر جانبی و خارج از چارچوب داشت در غیر اینصورت نمی توان در جامعه کاری پیش برد.